? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 653 304
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 2 970
  • Deutschland/HE
Бисера избираш, Матея. Рингс е за експреси преводи (до един час) и за преводи над 100 000лв, а и таксата е сигурно 15-20лв на превод.

# 2 971
  • In The Middle Of Nowhere
Някой зареждал ли е мастило в такива тонери и колко ви е струвало? Поне горе-долу, ако някой знае.
Скрит текст:

# 2 972
Има сетове за зареждане, виж за този модел колко струва - можеш и сама да си ги заредиш.

# 2 973
Никога не съм зареждала сама такова нещо и не смея, ако някой не ми покаже. Чудех се колко взимат във фирмите за пълнене, защото нямам опит с точно такива.

# 2 974
Е то е елементарно, има и клипчета.
Доскоро зареждах един мега стар ХП принтер, даже последно с разредени темперни боички 😁😁 ама го смених, че след един ъпдейт уиндоуса спря да го разпознава изобщо...
Пак ти казвам, виж си за модела - за всички са различни...
https://www.toner-kaseta.bg/

# 2 975
Моето е много ново и не смея да експериментирам, ако беше старо може.

# 2 976

Днес на каса ми казаха, че можело да платя с карта, само ако сумата е над 5 лева. купувала съм в магазин с карта продукти и на по-ниска цена. Това от търговецът ли зависи, и има ли право така да ограничава клиентите?

Със закъснение малко, повечето е казано вече, но да си дам и моите пет стотинки по темата. Не конкретно към Тета, а по принцип, да съм полезна Simple Smile.

Няма законово задължение за търговците да имат ПОС терминал. Задължителни са касовите апарати във физическите магазини. Онлайн магазините могат да работят и без касов апарат, те си осчетоводяват безкасовите плащания като такива. Наличието на ПОС терминал не отменя задължението да се издава касов бон при продажба във физически магазин. (Това е защото плащането с карта отразява само сумата, а трябва да бъде посочен и вида артикул - телевизор, червило, гащи и т. н. Маркира се по различен начин, затова търговецът пита предварително клиента с карта ли ще плати или в брой.) Търговецът, по своя воля, е позволил плащане с карта и може да поставя каквито си пожелае условия. Той го прави за да не губи клиенти, а не защото му е законово вменено.
   В много магазини в различни държави съм виждала табели около касата: "Плащане с карта само за суми над 10 евро." Причините са ясни.
   И малко личен опит, в скрит текст Simple Smile

Скрит текст:
Преди доста години решихме да сложим ПОС терминал в магазина ни. Условията на банките тогава ни отказаха. Бяха: отделна сметка с месечна такса, отделно 4-5% комисионна за банката от всяка трансакция. Мина време, промениха се нещата. Сега ползваме услуга с 1% комисионна, без месечна такса. Доста различно отпреди и съвсем прилично, смятам. Ограничения не сме слагали. Но пък не продаваме цигари... За карти на "чужбински" банки ни вземат 2 до 3%, но и това е приемливо.

# 2 977
Може ли да ми препоръчате студио/ клиника за пиърсинг на ушите и носле в София. Благодаря предварително

# 2 978
  • Сф
Може ли да ми препоръчате студио/ клиника за пиърсинг на ушите и носле в София. Благодаря предварително
Студио. Mimi's Tattoo. На Витошка.

# 2 979
  • София
Здравейте. Въпросът ми е малко глупав, но се надявам да получа отговор:
Искам да мина на Easy pay карта, вместо досегашната банкоматна, поради високи месечни такси. Пише, че може да се превеждат пенсии, заплати, обезщетения и прочие. Някой имал ли е опит с такава карта, преводът на заплати безпроблемен ли е? Дали има  работодатели, които НЕ  биха работили  с нея ( освен ако излишно не са посочили с коя банка искат да работят)? До колкото разбрах, имат лиценз към БНБ, но все пак не са банка. Благодаря. Simple Smile

Първо питай служителя, който превежда заплатите във фирмата.
Не всички се съгласяват да изпращат по различни банки.
Карта на Изи пей дъщеря ми/няма бг. банкова карта/ си извади мин. година за да си вземе 600 лв за второ дете от социалните. Да, ама не
Имаше си №, IBAN, всички реквизити. След месец се обадиха, че не работят с Изи пей. Преведоха парите в пощата, взех ги с пълномощно.

# 2 980
Съпругът ми си извади карта и съответно сметка в Изипей, но вече няколко пъти има проблем да му се преведат пари( аз лично тествах- не става). Служителките по офисите изобщо не са в час, относно картите и  всеки път се почва едно звънене по телефоните да питат какво става, но разумно обяснение така и не е получил( иначе, след намеса от " там някъде, отгоре", минават преводите от частни лица). Отделно, че с нея може да се плаща само в Бг. Та, определено не препоръчвам.

# 2 981
Банките са длъжни да предлагат нещо наречено Платежна сметка за основни операции, това би трябвало да е най-евтиният начин за получаване на заплата по банков път. Не знам дали картите към тази сметка са без такса, но би трябвало за обикновена дебитна карта да не се плаща много.

# 2 982
  • София
Има ли го още Рефан на Витошка?

# 2 983
Банките са длъжни да предлагат нещо наречено Платежна сметка за основни операции, това би трябвало да е най-евтиният начин за получаване на заплата по банков път. Не знам дали картите към тази сметка са без такса, но би трябвало за обикновена дебитна карта да не се плаща много.

Проучвала съм го това, не е много по-различно.
Има изисквания на които да отговаряш, може да те отхвърли и да ти откаже банката. такси има, но  би следвало по дефиниция да са възможно най-ниски. И като теглиш чертата, става дума за разлика от стотинки дребни.

# 2 984
Ако някой търси небанкови алтернативи за получаване на заплата заради таксите, това мисля е по-разумен избор.
На теория всеки гражданин на ЕС има право на една такава разплащателна сметка в България. Не трябва да имаш други разплащателни сметки към момента на отваряне и после не можеш да отвориш друга такава, но можеш да си отваряш нормални.
Има списък с основни операции, които трябва да са без такса и такива с такса определена от БНБ. Мисля, че поддръжката на сметката, получаването на преводи и тегленето им веднъж месечно бяха безплатни.
Разликата наистина е минимална и ако ползваш онлайн банкиране и получаваш редовен доход по сметката много банки предлагат нормални сметки без такса. Аз съм с такава. Скъпи са таксите когато ползваш услуги на каса или международни преводи.

Общи условия

Активация на акаунт