? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 653 328
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 2 955
  • Буркина Фасо
И какво толкова ви притеснява? Белтъците са си белтъци, химични съединения са и са все еднакви от каквото и да са.  А и както се размножава човечеството там е бъдещето, няма алтернатива.
Моята единствена чуденка е да не се разваля вкусът, но ако не се усещат ми е все едно. В някои държави ядат насекоми от векове и не виждам да им е станало нещо.
ние ядем и свинско, ама ония след югоизточната ни граница не го искат.
Европа като цяло е с намален прираст - т.е. човечеството не се размножава, т.е. буболечките не са ни нужни, защото няма проблем с изхранването.

# 2 956
Някога така се е мислело и за картофите, и за доматите...

# 2 957
Човечеството съществува и извън Европа. Това, че в Европа естественият прираст е отрицателен нищо не значи.

Написах, че свекърва ми ми праща ""конспиративни линкове"" тоест съмнителни, недостоверни сайтове и фейсбук статии. Не бях срещала статии по темата, въпреки, че на ден поне веднъж  преглеждам българските новини.
Новината, която я имаше и по националните телевизии, е, че ЕС е одобрил няколко типа насекоми за влагане като съставки в храна и е гласувал как да се означава това на опаковката. Толкова.
Никой никого няма да храни насила със скакалци.

# 2 958
  • Буркина Фасо
Новината, която я имаше и по националните телевизии, е, че ЕС е одобрил няколко типа насекоми за влагане като съставки в храна и е гласувал как да се означава това на опаковката. Толкова.
Никой никого няма да храни насила със скакалци.
одобрението за влагане го разбирам, че щом е по-евтино ще го влагат без да се съобразяват с желание и традиции, а и нужди на населението. после ще се чудим защо саламите, кренвиршите ще са пълни с протеини.   

# 2 959
  • Далечният изток
Там е работата, че не е по-евтино, напротив, доста скъпа суровина е и въобще няма да се слага толкова масово, колкото си представяте. А освен това и в момента ядем буболечки под някаква форма.
И още нещо, има тема по въпроса във форума. Тета може спокойно да се вихри там.

# 2 960
Може ли линк?

# 2 961
Знанието е мъка. Докато не беше известно колко буболечки има в заводските храни, такива тревоги нямаше.

# 2 962
Няма никаква драма с бубулечките. Протеини и фибри от всякакви гюрлюци може, какво са виновни калинките Simple Smile
По-скоро модерна изгъзица. Не знам веганите как ще го преживеят това Simple Smile Simple Smile Simple Smile То в процес на наподобяване на месо как ли не, вече отчаяни мерки Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 2 963
А с каква цел са тези добавки? Че то не е много рентабилно, от миниатюрни насекоми да се получи суровина. Не коментирам вкус и полезност/вредност.
Не ми се струва евтино, това искам да кажа.

# 2 964
  • Сф
Блокирала съм човек във вайбър.
Той продължава да ми пише, и не само, че му получавам съобщенията, но и получавам звукова нотификация. Защо?!?! Отгоре седи надпис " Тозо контакт е блокиран, отблокирай го тук", т.е. вайбър знае, че е блокиран, и пак ги получавам.

# 2 965
Здравейте. Въпросът ми е малко глупав, но се надявам да получа отговор:
Искам да мина на Easy pay карта, вместо досегашната банкоматна, поради високи месечни такси. Пише, че може да се превеждат пенсии, заплати, обезщетения и прочие. Някой имал ли е опит с такава карта, преводът на заплати безпроблемен ли е? Дали има  работодатели, които НЕ  биха работили  с нея ( освен ако излишно не са посочили с коя банка искат да работят)? До колкото разбрах, имат лиценз към БНБ, но все пак не са банка. Благодаря. Simple Smile

# 2 966
Знанието е мъка. Докато не беше известно колко буболечки има в заводските храни, такива тревоги нямаше.

О, то и колко миши и плъхски изпражнения сме изяли със зърнените храни, някой за щурците се загрижил.

# 2 967
И аз преполових едно кашу в хартиен плик, докато видя, че шават червейчета вътре.😂
Та вече нищо не ме плаши.
Бисера или другата опция Рингс трябва да избера за превеждането на пари към чужда сметка?

# 2 968
Рингс е излишно скъпо, ако не е супер спешно.
Револют нямаш ли?

# 2 969
Нямам Револют, ако щете ми вярвайте, трети ден бавя умишлено превода- такава съм заспа- постоянно бъркам цифри при писане и съм много разсеян човек.
Утре имам повече време, ще копи - пейстна данните и ше я свърша най - накрая и таз работа.

Общи условия

Активация на акаунт