? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 653 247
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 3 030
Не става дума за преглед. Трябваше ми за алерголог за тест за упойки и гинеколог ( профилактичен ). Лл кое точно ми преглежда в тези два случая?

# 3 031
Не става дума за преглед. Трябваше ми за алерголог за тест за упойки и гинеколог ( профилактичен ). Лл кое точно ми преглежда в тези два случая?

Този въпрос е дискутиран тук неотдавна.
Попита за редът - казваме ти че такъв е редът нормативно.
Има ЛЛ, които не го спазват този ред - вариант е да си намериш такъв.
Или говориш с твоя ЛЛ и му задаваш същият въпрос, и се разбирате.

Конкретно по въпроса ти - какво ти преглеждал? разпитва те, записва в амб.лист какви са оплакванията ти, пише защо те насочва към специалист, и ти подписваш листа. За това те иска на място.

# 3 032
Да,явно редът е такъв,ок. Все пак ще изнегодувам,че е пълна тъпня да се редя час минимум с всички болни, за да му кажа ,че трябва да се тествам за упойки и да каже " айде готово,кажи си ЕГН като отидеш" . Пф..

# 3 033
  • Другата България
Да,явно редът е такъв,ок. Все пак ще изнегодувам,че е пълна тъпня да се редя час минимум с всички болни, за да му кажа ,че трябва да се тествам за упойки и да каже " айде готово,кажи си ЕГН като отидеш" . Пф..
Не мисля, че редът е такъв. Не мисля, че всички ОПЛ разпитват, записват оплаквания и т.н., както и всички съответни глупости, изписани тук само за да се разпишем след всеки зададен въпрос, по всяка една тема. Моят ОПЛ ми пуска всички направления електронно /на цялото семейство/, след като сме се разбрали по телефон или във Вайбър. Не ме разкарва, когато ходя за нещо наложително на място, подписвам съответните амбулаторни листа. Много ОПЛ практикуват по същия начин. Въпрос на договорка явно и практика.
Скрит текст:
Имам съмнение, че премахнаха много дървета тези дни заради нов строеж.
Та ми беше интересно дали имат право да го правят толкова рано.
Мислех си че работния ден започва в 7ч.

Сега ще прочета наредбата и ще се обадя да питам в общината към района.

За пръв толкова рано се чуват дъскорезници една след друга.

Намерих това
РАЗДЕЛ V
КОНТРОЛ НА ШУМА ПРЕДИЗВИКАН ОТ ДОМАШНИ ДЕЙНОСТИ И ОТ СЪСЕДИ В ЖИЛИЩНИ СГРАДИ

Чл. 12. (1) Забранява се създаването на шум, нарушаващ общественият ред или смущаващ спокойствието на гражданите в жилищни сгради и сгради със смесено предназначение, публични места, паркове и градини в интервала от 14:00 ч. – 16:00 ч. и от 22:00 ч. – 08:00 ч., чрез:

Нямат право, освен ако предварително не са предупредили и/или не става въпрос за авария.

За почивните дни също има условие:
"Чл. 2. (1) На територията на СО се забранява създаването на шум, предизвикан от домашни дейности и от съседи в жилищни сгради, включително за религиозни, политически. производствени, промишлени, строително-монтажни и ремонтни дейности в работни дни в периода от 22.00 до 08.00 часа и от 14.00 до 16.00 часа.
(2) В почивните дни дейностите по предходната алинея, създаващи шум, са забранени, освен в случаите на съгласие на засегнатите обитатели."
Разбира се, че НЯМАТ право.
И съветът ми е преди да питате тук нещо, което сами можете да проверите в нета, да го направите, рискът тук да получите грешен отговор /но пък задържителен/ е доста голям.
Звънче, знам, че не питаш ти, просто се “закачам“ за верния отговор.

# 3 034
То лошото е,че моя Лл е съученик на родителите ми и е Лл на всички ни. Не мога да го сменя, ще стане сконфузно. Но ме дразни това да ме разхожда и да вися за нищо. Явно ще трябва да се примиря.

# 3 035
Специално за Мери Ан, извадки от наредбите за обществения ред на няколко града, в които работния ден и вдигането на шум е позволено от 6ч сутринта Satisfied не всичко е София и не за цяла България важи софийската наредба, така че е хубаво да не се бърза с констатациите.

Перник
Скрит текст:
Чл.3 (1) Забранява се извършването на всякакъв вид дейности в жилищни сгради или в близост до такива, предизвикващи шум, вибрации или замърсяване, нарушаващи спокойствието на гражданите за времето от 14.00 до 16.00 часа и от 22.00 до 6.00 часа.

https://www.obs-pernik.bg/%d0%bd-%d0%b0-%d1%80-%d0%b5-%d0%b4-%d0 … %d0%b1%d0%b0-1-3/

Кърджали
Скрит текст:
Чл. 10. /1/ /Изм. – Решение № 641/26.07.2007 г. на ОбС – Кърджали/ Забранява се викането, пеенето и шумния говор и използването на озвучитени системи на обществени места, освен на разрешените обществени прояви. Забранява се шумното товарене и разтоварване на стоки и материали от 22.30 до 6.00 ч., а за търговски обекти в жилищни сгради и от 14.00 до 16.00 ч. Забранява се музиката от 14.00 до 16.00 ч. и от 22.30 до 6.00 ч. във всички заведения за хранене, а за нощните – да бъде в допостимите граници.

и т.н. и т.н. други общини...

Отговорът в който питащата е насочена да провери в наредбата на нейната си община, е съвсем коректен.
Ако беше посочила коя е нейната и къде живее, може да и се даде и линк. Но тъй като не е посочила, тя се е справила и сама.

# 3 036
  • Другата България
Аха.
В такъв случай как отговор "Имат / право да вдигат шум/" кореспондира с написаното, че не е ясно коя община се визира?
Първо отговаряш, че имат, после вече става ясно, че не е ясно коя е Общината. Sunglasses
Риторичен ми е въпроса. Важно е спамът да върви.

# 3 037
Къде другаде ги качват всички предавания в момента, които дават ?
Кои са тия всички предавания, които в момента дават? Визираш разните капки и ергени? На сайтовете на Нова и БТВ ги има качени след всеки епизод.
Капки, Сървайвъри, Ергенки, Един за друг още имаше ли 😂. Постоянно ли са достъпни на официалните им сайтове? Спомням си, че на Фермата заключваха епизодите след време, а и май имаше много изнервящи реклами.
Аз ги гледам като се сетя и имам време затова искам постоянен достъп до тях.
Благодаря все пак !

# 3 038
  • Варна
Вижте какъв смс получих

Измама е, нали?
С фишинг имейли съм пълна, но за първи път ми се случва смс да получа.
Клиент съм на ДСК.

# 3 039
  • софия
А виждаш ли номера, от който е изпратен?
ДСК се обаждат, представят и те викат в офис.

# 3 040
  • Варна
Да, този от скрийншота
+485034....

# 3 041
Тета е права.
ЛЛ е длъжен да регистрира преглед в системата, на база на който издава направление или рецепта.
Понеже моят е много разбран и ми влиза в положение, ми пуска всичко без да ходя на място.
Обаче възникна проблем със застрахователите от ДЗО, които не признават само рецепта, без амбулаторен лист. И то за тримесечна рецепта става дума, не за някакво вирусно заболяване. Казаха не, такива са нашите изисквания, без доказателство за преглед не изплащаме лекарства.
Та по тази причина вече ходя. Иначе не е проблем да се пусне само в системата рецепта или направление. Може, стига да е съгласен конкретният лекар. Дава само дата на издаване.

# 3 042
  • софия
Да, този от скрийншота
+485034....
Въпросът ми беше реторичен.

# 3 043
Seirsanduk тръгва ли ви на приложението Коди?

# 3 044
Тези дялове са като акции от фонда. Като ти се преведе вноската тя се преизчислява в дялове нанбаза текущата цена. Ако фонда е на печалба цената ще се вдига и стойността на дяловете тинще расте.

А това ще се отрази ли на сумата, която ще взема накрая?
Има риск все пак. Преди месеци бяха дошли при нас, където работех да ни предлагат да си преместим при тях. След дълго разискване се оказа, че ако фонда направи погрешна инвестиция и загуби парите си, които всъщност са парите на клиентите, т.е. парите, които ние сме отделили за втора пенсия, то ние нищо не получаваме - т.е. не ни се връща дори и сумата, която сме "спестили" през това време. Само ако има печалба, ще има и повече пари за получаване, а средният вариант е разбира се и просто да си получим отделеното.... Но няма Никакви гаранции за средният вариант. Това между другото беше признато след хиляда въртели от страна на представителите...
 Да не забравяме, че и инфлацията "изяжда" парите...

Мис Ноар, СМС-ът е спам. Блокирай номера и се обаждай само на оторизираните номера на банката според сайта им. Не се връзвай.

Пак ще попитам за споделено пътуване от Пловдив до София - някой знае ли колко стана като цена?

Последна редакция: чт, 16 мар 2023, 21:18 от Vicky_P

Общи условия

Активация на акаунт