? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 653 168
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 3 045
Пенсионните фондове са под контрола на КФН. Не може току така да изчезнат парите на хората.
Но не мисля, че има голяма разлика между тях.

# 3 046
  • Somewhere far away
Ако имам пик от НОи издаден преди доста време, пази ли се ?

# 3 047
Е, със сигурност знам, че парите в тези фондове нямат гаранции.
При всички случаи договорите да се четат до последната точка ✌️

Deathcrush, Да, ПИК номера се пази, стига да не е сменен с друга парола от лицето (т.е. от теб в случая). Т.е. да не си го забравила, след смяната - то пак се пази, просто по-трудно става влизането в профила ти - нова парола и т.н.

Последна редакция: чт, 16 мар 2023, 22:25 от Vicky_P

# 3 048
Ако имам пик от НОи издаден преди доста време, пази ли се ?
Да.Аз също имам от много години и още си го използвам,когато трябва.

# 3 049
Аз мисля, че се питаше за допълнителното задължително осигуряване, т.н. втори стълб. Там избор нямаш, участваш задължително. Можеш да смениш фонда, ама всичките са един дол дренки. Договор по начало няма, защото те разпределят служебно. Можеш да си намериш условията на фонда в интернет, ако ти се занимава, ама предвид липсата на реален избор няма много смисъл.

# 3 050
Здравейте, как се случва регистрацията във Facebook dating? Къде се влиза, вижда ли се кой си?

# 3 051
Аз мисля, че се питаше за допълнителното задължително осигуряване, т.н. втори стълб. Там избор нямаш, участваш задължително. Можеш да смениш фонда, ама всичките са един дол дренки. Договор по начало няма, защото те разпределят служебно. Можеш да си намериш условията на фонда в интернет, ако ти се занимава, ама предвид липсата на реален избор няма много смисъл.

Напълно споделям това мнение. Повърхностно съм се интересувала има ли смисъл да сменя. Няма смисъл. Миналата година регистрираха загуби фондовете... Приблизително еднакви. Един дол дренки. Доброволно плащаш в избрания от теб. Но само дотук е доброволното. Длъжен си. Аз го наричам доброзорно плащане. Убедена съм, че щеше да ми е по-изгодно сама да управлявам тази допълнителна, "доброволна" добавка към бъдещата пенсия. (Дори съм сигурна, че и в буркан да ги бях консервирала тези средства, вероятно пак би ми било по-изгодно Simple Smile. ) Но няма значение. Задължена съм.

# 3 052
Вижте какъв смс получих

Скрит текст:

Измама е, нали?
С фишинг имейли съм пълна, но за първи път ми се случва смс да получа.
Клиент съм на ДСК.
ДСК директ пуснаха съобщение за измамата.

# 3 053
dskdirekt-blokiran.net? Е нещо по-тъпо не можаха ли да измислят Grinning

# 3 054
  • Точно където трябва
Ако блокирам някой във вайбър на телефона ще може ли да ми звъни?

# 3 055
Ако блокирам някой във вайбър на телефона ще може ли да ми звъни?
във вайбър няма да ти звъни - и да пише съответно. По телефона - ще може да ти звъни.

Да, задължително е плащането за втора пенсия. Но точно мин.година бяха плъзнали представители, подстрекаващи да си сменим фондовете с обещания за "големи втори суми" при пенсиониране... Не си струва упражнението в повечето случаи. Това съм го коментирала с финансист затова и го твърдя.
Но има механизъм при който ако останеш без работа можеш да си изтеглиш парите и после отново да започне да се събират според предпочитанията на следващият работодател. Е, и тук има и двете крайности - на мен ми отказаха, на позната - не. В две различни дружества.  Но нейната сума беше доста по-голяма (няколко хиляди).

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 07:24 от Vicky_P

# 3 056
Някой по-горе спомена, че можем да проверим по интернет къде се осигуряваме по втория стълб. Как става това?

# 3 057
Някой по-горе спомена, че можем да проверим по интернет къде се осигуряваме по втория стълб. Как става това?

Тук https://nra.bg/wps/portal/nra/osiguryavane/dopalnitelno-zadalzhi … vane/moyat-fond-e

# 3 058
  • Сф
Здравейте, как се случва регистрацията във Facebook dating? Къде се влиза, вижда ли се кой си?

От страницата с фийда, горе в дясно трите черти, скролваш надолу и пише Heart Dating.
Регистрира те с истинското ти име от фейса (без фамилията), показва само хора, които не са ти в списъка с приятели. Можеш да редактираш снимките и информацията в профила.

# 3 059
Не е вярно, че парите от УПФ могат да се теглят, ако си без работа.
Само при пенсиониране може.
За допълнителното пенсионно осигуряване не знам как е. Но задължителното не може да се пипа.

Общи условия

Активация на акаунт