? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 646 793
  • 14 838
  •   2
Отговори
# 3 330
Кой език бихте препоръчали да се учи - турски или гръцки?
Турски.Дори и в Германия или Белгия има много турци и е по от полза.

# 3 331
Минавам само да изразя възмущение, не знам дали е коментирано вече, но за мен е скандслно: нито един план на Виваком не бил включвал вече минути за разговор от България към ЕС. И това не ти го съобщават при преподписване, даже сега с ченгел вадих думите на жената на телефона. Ами трябвало да си закупя допълнителен пакет... Месечната ми сметка скочи с 40% заради разговори със сестра ми, които миналата година ми бяха безплатни... 😒

# 3 332
Не му е мястото тук, но има такива планове, еле при преподписване.
Има тема за плановете, и такива за оплакване също..

# 3 333
# 3 334
Досега се дрънкахме на телефона да ми обясняват, че в роуминг значело да съм извън БГ, иначе си се водело международен... Ще търся адвокат... 😒

# 3 335
  • Буркина Фасо
Минавам само да изразя възмущение, не знам дали е коментирано вече, но за мен е скандслно: нито един план на Виваком не бил включвал вече минути за разговор от България към ЕС. И това не ти го съобщават при преподписване, даже сега с ченгел вадих думите на жената на телефона. Ами трябвало да си закупя допълнителен пакет... Месечната ми сметка скочи с 40% заради разговори със сестра ми, които миналата година ми бяха безплатни... 😒
и най-евтините планове включват минути към ЕС

# 3 336
И излиза, че Виваком са виновни, че някой не е разбрал...

# 3 337
и най-евтините планове включват минути към ЕС
В момента не се предлага. Било допълнителен пакет.
Ама ти го сервират директно с фактурата. До преди да преподпиша си говорих със сестра ми и си се включваше в минутите.

# 3 338
  • BG-DE
Досега се дрънкахме на телефона да ми обясняват, че в роуминг значело да съм извън БГ, иначе си се водело международен... Ще търся адвокат... 😒
Ами това е точно така, роуминг е когато си извън България.

# 3 339
Добре, отворила съм комисия за регулиране на съобщенията. Някой би ки ми помогнсл да разбера, защо миналата година разговорите към ЕС ми бяха включени в плана, а сега не, и кой план на виваком включва минути към ЕС.

# 3 340
  • Далечният изток
Ами аз ти пуснах линк...

Това пише за най-евтиния и за най-скъпият план:
Включените в плана минути към всички национални мрежи са валидни и за изходящи роуминг разговори в ЕС до България, в страната на пребиваване и в рамките ЕС без допълнителна такса.
В рамките на ЕС го тълкувам като всяка една държава от ЕС, включително от и към България, ама как го тълкува операторът...?!

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 21:14 от AIDA_N

# 3 341
Ами този линк не включва минути за международни разговори. Включва минути в роуминг.

# 3 342
Аз го разбирам като да важи само за разговори от страна в ЕС до България, а не и обратното.. ама малко объркано е написано

# 3 343
  • BG-DE
Точно така, преди години и изходящи и входящи обаждания когато си извън България се таксуваха сега когато си в страна от ЕС и звъниш на бг номер или ти се обаждат се таксува според тарифния ти план все едно си в България но и това е някъде около 3-4 месеца след това ако продължите да сте в чужбина пак се таксуват изходящите обаждания. Най-удобно е все пак да се правят разговори чрез интернет платформа, What's up, Viber и др.

# 3 344
Ако аз съм в Естония и говоря от български номер към български номер независимо къде се намира, е роуминг.
Ако говоря от български номер с естонски който е в съседната стая е международен.

Просто и ясно.

Роуминг е когато разхождаш телефона си в други страни, международен е когато избираш номер който не е български

Общи условия

Активация на акаунт