? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 647 056
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 5 010
Аз платих на място,с карта, без никаква комисионна. Даже като казах, че ще платя с карта, ми обясниха че те пари в брой не приемали. Но това не е в КАТ. Сигурно и в КАТ може да се плати с карта.

# 5 011
  • софия
А тук, без да обикаляте и да се чудите, можете да проверите и после да си платите он-лайн.

Тук се проверява за софийските глоби.

# 5 012
Може да се провери и плати наистина, но има и друга хипотеза - ако се ползва кола на инвалид, с която е извършено нарушението, се подава неговото ЕГН като собственик и което не съвпада с номера на книжката на шофьора - не излиза нищо. Затова ако има връчен фиш и се вкарат серия и номер, се проверява и плаща без проблем.

# 5 013
А тук, без да обикаляте и да се чудите, можете да проверите и после да си платите он-лайн.

Тук се проверява за софийските глоби.

Според написаното невръчените не излизат:
Цитат
В резултата от проверката по избрания от Вас критерий ще се визуализират връчените и неплатени наказателни постановления (НП), фишове и/или електронни фишове по Закона за движението по пътищата и/или по Кодекса за застраховането, издадени в качеството Ви на физическо лице или на законен представител на юридическо лице.

# 5 014
  • софия
Миналия месец видях и платих невръчен. Не знам какво се визуализира и какво не се. С глупости избягвам да се занимавам.

# 5 015
От около година излизат и невръчените, май не съвсем всички, но повечето.

Може да се провери и плати наистина, но има и друга хипотеза - ако се ползва кола на инвалид, с която е извършено нарушението, се подава неговото ЕГН като собственик и което не съвпада с номера на книжката на шофьора - не излиза нищо. Затова ако има връчен фиш и се вкарат серия и номер, се проверява и плаща без проблем.
Е то това се прави точно с цел избягване на глоби. Дали ще е инвалид, дали някой възрастен роднина без книжка все тая. За съжаление така и не започнаха да свалят масово номерата за неплатени глоби.

# 5 016
Миналия месец видях и платих невръчен. Не знам какво се визуализира и какво не се. С глупости избягвам да се занимавам.

Цитата е от страницата им, не е мой.  Може и всички да излизат както казвате, но те самите са написали друго.

# 5 017
Снимки за превишена скорост знам, че излизаха и без да са връчени, защото един бивш колега го бяха фотографирали.  Но гаранция никога няма, защото електронните системи на МВР работят в зависимост от фазите на Меркурий.

# 5 018
  • софия

Цитата е от страницата им, не е мой.  Може и всички да излизат както казвате, но те самите са написали друго.
Някой си цитира, аз споделям личен опит, всеки "сам преценя" кое е полезно и какво да прави.

# 5 019
На страницата на мвр не ми излизаше връчен фиш, който исках да платя, но в РПУ-то ми излезе да го платя.
Та нещо май системите им не са много синхронизирани.

# 5 020
Моите невръчени не излизат.

# 5 021
И мои невръчени не излизат.
Сменях паспорт октомври месец, нищо не ми казаха на гишето.
Сигурно ли е това, че дори и там информират за тези наказания?

Edit

Сега проверих излиза, че няма.
А съм сигурна че преди -три-четири години имаше.
Те имат ли давност?

Edit 2

Преди няколко години, мм пътуваше с колата до Турция и там на границата му връчиха ел. Фиш Joy

От лятото на същата година, та се чудихме аз или той е шофирал… Stuck Out Tongue Winking Eye ( не бях аз Bowtie

Последна редакция: пн, 01 май 2023, 20:16 от alethea

# 5 022
  • Точно където трябва
Ползвам едно приложение Амарант. Виждала съм там, че имам глоба, която ми връчиха месеци по- късно, когато ме спряха за друго нарушение.

# 5 023
Имат давност да, мисля че 2 години, освен ако не са прехвърлени към НАП за събиране.

# 5 024
И в НАП няма нищо.

Искам да попитам за препоръки за крачкомер.
Баба иска да брои колко крачки прави, та ме помоли да ѝ подаря такъв за рд.
Няма смартфон, затова ми трябва нещо малко и функционално да го носи със себе си.

Този тип дали са ок и измерват ли праавилно?
https://www.insportline.bg/12038/крачкомер-insportline-punty

Общи условия

Активация на акаунт