? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 647 009
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 5 040
  • София
За чистата вода те са включени от ВиК, това е за мръсната вода. Централната канализация минава през улицата пред двете къщи. През нашата е направено такова включване, през тяхната - не, вързали са се към нашата.

# 5 041
  • Wonderland
Здравейте! Някои от Вас дали имат машинка за подстригване на домашен любимец? Бихте ли ме насочили към марка/модел от която сте доволни? Благодаря!

# 5 042
Не разбрах развръзката по темата с чорапите.
И аз имам един изчезнал детски от няколко месеца го търся Simple Smile

# 5 043
За чистата вода те са включени от ВиК, това е за мръсната вода. Централната канализация минава през улицата пред двете къщи. През нашата е направено такова включване, през тяхната - не, вързали са се към нашата.

Точно за вода не знам, но за подобни казуси се питат специалистите и ако има техническа възможност съседите трябва да си преместят тръбите. А ако няма можете да искате наем. Но както чета съвсем спокойно могат да си ги преместят. Освен ако няма някакво писмено разрешение от предишния собственик. Аз например веднъж имах имот и разреших на съседа да си построи подпорна стена в негови имот, но на границата с моя. после продадох и за новия собственик това е заварено положение, но има документ. Не, че нещо ще му пречи де. Но ако са били роднини най-вероятно нямат нищо на хартия и тогава можеш да ги съдиш да си махнат тръбите.

# 5 044
Правилно са казали , че ако има възможност, се мести, вие не сте роднини.
 Някъде няма и  е човешко да се реши по друг начин. Например наклонът не позволява, вода нагоре не върви.
 Не  е мръсна вода , от дъжд е,  у нас  излиза през съседката,  и то пороен дъжд, няма как нагоре да  я изкараме без пари.  Винаги има как, някъде с много пари. И ако продадат и новият собственик оспори,  ще се търси начин,  но някога, роднини сме, на мъжа ми,   не са спорили , на мен мрънкаха като останах сама. Не им пречи , в градината се излива, даже веднъж си похвали , че там слага   растения  и винаги става, при дъжд напоява така , както другаде не може.
 Каквото било едно време ,било.
 Щом технически може да стане - културно им поднесете, особено ако построите нещо  и канала го застрашава при авария.
А при нас някога ще се копае дълбоко да се прокарат тръби , че и през цимент , плочи, ограда  и наклон       обратно, нивелацията  където е възможно  е голяма , над метър.

# 5 045
Някой знае ли защо вече няма радио city  88.5 в Кюстендил  ?

# 5 046

Мисля, че за 12 кв.м. не е много удачно -  ще духа на присъстващи в стаята

Зависи от климатика и разположението му при монтажа. Масово се препоръчват преоразмерени климатици, за да “не се мъчи тялото” и после тези 12-ки и 15-ки като се раздухат в малките помещения, насочени срещу теб или монтирани на два метра от някоя стена срещу тях...

Спалнята ни се отоплява с климатик и е точно с такава големина. Изложението е север-запад, монтажа не е насрещен на спалнята, има отстояние от стени и мебели. Големината на климатика е 7-ца и е напълно достатъчен за спалня. Монтирахме и на свекърите същото тяло в подобно помещение, изключително доволни са и те.  

Но съм съгласна, че с климатика трябва да се внимава за повече детайли: големината на климатика(7,9,12,15…), коефициентите му (не по етикет в магазина, а реална консумирана и отдавана мощност от техническата му документация разписана за различни условия и режимите му), монтаж…ако ще се използва за един сезон е безмислено. Обаче за повече сезони инвестицията се избива в дългосрочен план от разликата в сметките за отопление (климатик спрямо радиатор, конвектор и други). Не трябва и да му трепериш толкова от гледна точна на безопасност и да не се подпали нещо (горящ конвектор съм виждала, уж качествен не тип “Кауфланд”, добре че имаше хора в стаята).

# 5 047
Някой знае ли кой е този филм? 💐

Скрит текст:

# 5 048
Гугъл знае🙂
Скрит текст:

# 5 049
В договора по мобилния си план имам включени безплатни минути за “Разговори в роуминг ЕС и Балкани” и отделно “Международни разговори към ЕС”. Някой знае ли, ако се налага да провеждам разговор от Турция до  България  (или обратното - тоест приемам входящ от България) има ли риск за изненада към сметката? В рамките на включеното потребление, разбира се.

# 5 050
Трябва да си си включила роуминга, ако си в държава в ЕС и звъниш към БГ.
Международен е когато звъниш на чужд оператор.

# 5 051
Трябва да си си включила роуминга, ако си в държава в ЕС и звъниш към БГ.
Международен е когато звъниш на чужд оператор.

Да, това е ясно. Обаче какво се случва, ако ми се налага да приема обаждане от България в Турция (ЕС - Балкани) или да се обадя до България от Турция (Балкани-ЕС). Не включвам и изключвам нищо, тъй като имам включени безплатни минути за “Разговори в роуминг ЕС и Балкани” и отделно “Международни разговори към ЕС” по договор. Тоест не става дума за дневните допълнителни пакети, които имат сега операторите.

# 5 052
Турция се води друга зона.
Спомням си като ходихме преди време, че плащахме 3-5 лв на ден, нещо такова, за да имам минути и мб там.

https://www.a1.bg/rouming-tarifen-plan-eurotariff

От чата или кол центъра ще кажат най-добре.

# 5 053
Да, точно така води се зона Балкани. Уж имам включени минути.

От чата, кол центъра и съпорта по мейл на А1 получих три различни отговора Joy И затова питам тук, ако някой е бил с подобен казус с минути по договор.

Иначе за разговори в Турция (минутите от роуминг Балкани към турски номер) няма проблем. Тествано е многократно. Нищо не доплащам към месечния план, не (де)активирам. Обаче към или от български номер докато съм в роуминг Балкани (при условие, че имам включени и международни минути към ЕС в плана) не ми е ясно, а последния път ми се налагаше, но се въздържах и искам да знам за друг път.

Последна редакция: вт, 02 май 2023, 14:11 от lenchita

# 5 054
Принципно когато си в чужбина, ако ти се обаждаш ти се таксува като роуминг, ако имаш включени минути се ползват. Ако ти се обаждат на теб, ти поемаш разликата в цената спрямо национално обаждане, защото другата страна може да не знае, че си в роуминг. Вече дали имаш включени минути за входящи обаждания в роуминг трябва да си прочетеш в договора. Преди години включените минути важаха само за изходящи обаждания и когато теб те набират си плащаш допълнително. Сега не знам как е.

Общи условия

Активация на акаунт