? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 646 719
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 5 295
  • София
Какво значи в Глово "временно затворен", за супермаркети? Никъде не мога да видя в какъв часови диапазон дотавят за даден магазин, ако е в тази графа.

# 5 296
  • София
Какво значи в Глово "временно затворен", за супермаркети? Никъде не мога да видя в какъв часови диапазон дотавят за даден магазин, ако е в тази графа.

Че временно не правят доставка от този обект.

# 5 297
  • BG-DE
Навсякъде в Европа се толерират картовите плащания предполагам, че с цел свеждане до минимум на "сивата икономика" но почти навсякъде може и кеш да се плати, казвам почти, защото в Германия например има дори паркинги където плащането е възможно само с карта 😊 А,  пък при плащане с карта в заведение бакшиша го даваме кеш или го пускаме в tip box.

Последна редакция: пн, 08 май 2023, 10:42 от Menerva

# 5 298
Че аз от години слагам праха за пране (и течния, и прахообразния), директно в барабана.
Чекмеджето не го ползвам изобщо.
Първо праха ли слагаш и после дрехите или обратното? Има ли значение изобщо подредбата?

# 5 299
  • пустинята Гоби
Не. За кратки програми ползвам течен препарат, който пак слагам направо в барабана.

# 5 300
   В Еконт таксата наложен платеж е 1.2%. За Спиди не знам, не ги ползвам и не ми се търси сега. Какво ще е за сметка на търговеца и какво за клиента, е въпрос на фирмена политика. Ние сме решили, че ще работим с унифицирана цена на куриерска услуга, на практика дотираме поне половината доставки. Но това си е наше решение, за да е удобно за клиента и да не се чуди колко ще плати, никой не ни е задължавал да го правим.

# 5 301
  • sofia
Че аз от години слагам праха за пране (и течния, и прахообразния), директно в барабана.
Първо праха ли слагаш и после дрехите или обратното? Има ли значение изобщо подредбата?
Първо дрехите, после праха, ама щото така ми е по-удобно да преценя колко препарат да сложа, спрямо това колко е пълна пералнята. Течният го сипвам в капачката на тубата за мярка и го слагам с нея.

# 5 302
Някой знае ли каква е тази градинска гад, опасна ли е и трябва ли да ѝ обявяваме война? Има я на много места в градината, но днес забелязахме, че листата на едно палмово дърво линеят и вътре (между ствола и листата) има бая такива.

Скрит текст:

# 5 303
Някой да знае чий е този тел. номер 35929041551, звъня ми и тел го маркира като възможен спам? Гугъл нищо не ми вади.

# 5 304

Първо дрехите, после препарата - прах или течен - заедно с мерителната чаша, не го изсипвам върху дрехите.

# 5 305
  • София
Само течния перилен препарат слагам в барабана при дрехите.

# 5 306
Някой знае ли каква е тази градинска гад, опасна ли е и трябва ли да ѝ обявяваме война? Има я на много места в градината, но днес забелязахме, че листата на едно палмово дърво линеят и вътре (между ствола и листата) има бая такива.

Скрит текст:
Прилича на мокрица. Живее на влажни места и се храни предимно с мъртви растения. Не мога в момента да прикача линк, чукни в Гугъл и ще излезе повече инфо.

# 5 307
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
https://www.rainforest-alliance.org/
Програма за устойчиво земеделие и подпомагане на фермерите в развиващите се държави за суровини най-вече от екваториалния регион.
Да и аз прочетох, но навсякъде казват че е вид химикал и особено знака със жабата, за конкретен вид в животинския свят, който си сменял пола.

Скрит текст:
После видях и тази статия  https://bnr.bg/factcheck/post/101754151
Луда работа

може би става дума за dihydrogen monoxide" (DHMO)?

# 5 308
Благодаря за отговорите за праха за пране, момичета. Моето е мерителна лъжица и е метална, та не ми е вариант да слагам праха в нея. Ползвам само прах и чекмеджето на пералнята не ми е много удобно. Постоянно се разсипва по земята. За това ми се стори хубава идеята да мятам праха направо в пералнята.

# 5 309
  • София
Мисля, че няма проблем да се слага праха в барабана на пералнята. Щом така ти е удобно на теб, какво по-хубаво от това!
За мен е важно дрехите да са изпрани добре.

Общи условия

Активация на акаунт