? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 652 821
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 7 500
  • Буркина Фасо
Ако плащам с дебитна карта в градския, ако се чекирам два пъти в рамките на 30 минути,  ще ми го отчете ли като билет 30+, или това важи само ако ползваш пластиките на ЦГМ?
тук го има отговора - https://www.bg-mamma.com/?topic=1511085.1305

# 7 501
Мерси Simple Smile значи теоритично - да, на практика - скоро ще проверя.

# 7 502
  • Burgas, Bulgaria
Здравейте, предстои ми пътуване в София.Слизам на Централна автогара -трябва да се кача на автобус до УНСС.Та -откъде да,си купя билет-от шофьора ли?

# 7 503
Най-лесно е с безконтактна дебитна карта директно на устройството за валидиране (само доближавате картата и тонви таксува автоматично). Тогава е 1.60 лв, иначе може и от шофьора но е 2 лева и не важи при прекачване.
Автобус 413 стига директно, но в час пик може да е много по-бързо с метрото и после пеша или прекрачване пак на автобуса.

# 7 504
  • Burgas, Bulgaria
Ще сме 2 души,може ли да платя 2 пъти с 1 карта?

# 7 505
Не, ще трябват 2 карти.
Може да си купите хартиена или пластмасова карта от някой офис на ЦГМ и да заредите билети там.

# 7 506
  • София-Младост
Не, ще трябват 2 карти.

Което е пълна глупост, ако се пътува с дете без карта...единия плаща на автомат, а за  другия -билет от шофьора. Все се правят неща и не се обмислят сякаш. Не целя дебат, просто изразявам мнение!

# 7 507
Оня ден така направих. Единият билет от шофьора, че имах само два лева дребни и другия от картата.

# 7 508
Бърз въпрос за топлофикацията в София. Ако ми звънят за неплатени прогнозни сметки, към Топлофикация ли да пусна оплакването, или към топлинния счетоводител?

# 7 509
Бърз въпрос за топлофикацията в София. Ако ми звънят за неплатени прогнозни сметки, към Топлофикация ли да пусна оплакването, или към топлинния счетоводител?

И от какво ще се оплачеш? Че ти напомнят да платиш?  Леко некоректно е, но не е незаконно, понеже имаш висяща фактура. И на мен са ми звънели веднъж, казах им, че няма да платя докато не излезе изравнителната, понеже жилището не се обитава и толкоз. Отметнаха ме някъде и спряха да ме тормозят.

# 7 510
  • София
Можете да купувате билети и от mpass (онлайн), там има плащане с карта или начисляване към сметката за телефон.

# 7 511
  • София
Можете да купувате билети и от mpass (онлайн), там има плащане с карта или начисляване към сметката за телефон.
Да де ама пак е само за един човек.

# 7 512
И от какво ще се оплачеш? Че ти напомнят да платиш?  Леко некоректно е, но не е незаконно, понеже имаш висяща фактура. И на мен са ми звънели веднъж, казах им, че няма да платя докато не излезе изравнителната, понеже жилището не се обитава и толкоз. Отметнаха ме някъде и спряха да ме тормозят.
Това ми е целта, да спрат с тормоза. Не ползвам парното и с хазяйката сме се разбрали да не плащам прогнозните, ами чак изравнителната. Сега изведнъж започна да ми вдига гири, че ù били звъняли и да съм платяла. Не знам защо тя не им казва, че не се ползва отопление и че чакаме изравнителната. На всичко отгоре аз съм платила до февруари, тя изкара, че не съм плащала нищо тоя сезон.

# 7 513
Гледа да се отърве по най-лесния начин, като прехвърли топката на теб. Но ти всъщност не можеш да се оплакваш, защото не звънят на теб и партидата не е на твое име. Казваш и на хазяйката, че си платила частично, останалото после.

# 7 514
Е, казах ù. А и тя следи и много добре знае, че са платени. Явно може и на тях да каже, че чака изравнителната, и така да спрат да звънят - при теб явно се е получило. Обаче тя не го прави.

Общи условия

Активация на акаунт