? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 652 742
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 7 545
Имам питане относно пране на яке пълно с гъши пух. Поне така ми казаха, много е дебело.
На каква програма да го пера, моля кажете.
Майка ми изпра преди време на брат ми едно такова и отиде на кино.
Не знам на каква програма да го пера.
Може би на вълна, на 30 градуса?

# 7 546
  • Буркина Фасо
Майка ми е пенсионер отдавна, с пенсия в момента 610 лв., каза ми, че не е получила увеличението днес по карта, поверила е, пак има превод в същия размер, т.е. - без увеличение. Възможно ли е да изплатят увеличението със задна дата - със следващата пенсия? В понеделник ще отиде да попита в НОИ, но дали някой има същия проблем?
В Общинска банка е.
вадете си ПИК бре. при справка може да се види какво дават и от кога. на 1 юли всичко е качено онлайн.

# 7 547
]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[ , майка ми е на 76 и живеем в различни градове. Ще си извади в понеделник, за да може аз да поверявам занапред.

# 7 548
Майка ми е пенсионер отдавна, с пенсия в момента 610 лв., каза ми, че не е получила увеличението днес по карта, поверила е, пак има превод в същия размер, т.е. - без увеличение. Възможно ли е да изплатят увеличението със задна дата - със следващата пенсия? В понеделник ще отиде да попита в НОИ, но дали някой има същия проблем?
В Общинска банка е.

Баща ми днес също взе пенсия и беше включено увеличението. Проверете в НОИ защо не са го платили на майка Ви. Съмнявам се да е заради банката.

Имам питане относно пране на яке пълно с гъши пух. Поне така ми казаха, много е дебело.

Аз ги давам на хическо, защото така преди години за малко щях да си съсипя едно такова яке. Иначе съм чувала, че на програма за ръчно пране и се слагат топки за тенис, но вече не смея да рискувам. Smiley

# 7 549
По-скоро друга програма, аз имам outdoor и ги пера на нея. Вълната е с много лека центруфуга, за да не се степват пуловери, а при пухените якета излизат доста центрофугирани.
Какво имаш предвид под развали ги.
Ако е малко пуха след избирането става на топка в някоя част и колкото да то разместваш трудно го докарват на първоначалния вид. Имала съм такъв случай с елеци от зара.
На химическо също ги перат и слагат в сушилня после.

# 7 550
Има ли някакъв сайт подобен на Супердок, от където да си търся лекар?
Трябва ми АГ за следене на бременност,а в Супердок не на всички пише водят ли ЖК,нито имателефон да попитам. И въобще идея си нямам къде да си намеря лекар.....

# 7 551
В коя част на България си, Yan25?

# 7 552
# 7 553
Пухени якета пера на програма за нормално замърсени дрехи смес памук и синтетика, която при мен е 1ч., 30 градуса с 400 оборота центрофуга. После суша в сушилня с топки, на програма за завивки и след нея пускам още 2-3 пъти програма за освежаване, защото се разпухват по-добре. И въпреки всички усилия със сушилнята, само от химическо чистене ги взимам пухкави като нови. Само веднъж след пералня съм имала проблем с пухено светло яке, защото пухът беше пуснал някаква мазнина или нещо, което беше боядисало плата. Оправиха ми го на химическо.

# 7 554
В София съм.

# 7 555
  • София
Моля, препоръчайте непромокаем / водоустойчкв протектор за матрак на добра цена.

# 7 556
Моля, препоръчайте непромокаем / водоустойчкв протектор за матрак на добра цена.

Аз взимам възможно най-евтините от ИКЕА и съм много доволна. Малката е повръщала, напикавала, разливала цели чаши със сок... Абсолютно сух си остава матракът. Освен това са мекички и не шушкат. Мъжът ми наскоро взе един от Лидл, ами като легна на леглото и го чувам.

# 7 557
  • София
Evcheto1, каква е цената на тези протектори? Марка?

# 7 558
Евче, може ли линк?

# 7 559
Моите са от Кауфланд, на Дитекс. Нямам забележки.

Общи условия

Активация на акаунт