? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 645 122
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 10 815
Не може с напълно изтрит профил да се ползва месинджър, понеже е пряко свързан с него. Може да е деактивиран само. Нарича се DEMA - Deactivated Except Messenger Account. Някъде в настройките би трябвало да е.

# 10 816
  • София
Аз онзи ден за първи път се престраших да ползвам мултикукър за боб. За 30 мин и го свари.
Имам мултикукър от 1 година и ме в страх да го ползвам
Мултикукърът и air fryer-ът са на почит у нас. Свикнеш ли веднъж, няма да го оставиш.
Вие какви точно имате?

# 10 817
  • Mediterraneo
Аз под джипиес визирах апликацията в колата, хабер си нямам каква е, що е. И да, сама определя маршрута, мога да избирам без магистрала, без платена такава и пр. Гугъл мапс на телефона ми показваше заобиколен маршрут, не през центъра в случая. Но нямаше да ми стигне батерията да разчитам на телефона 10 часа път.

# 10 818
Някой има ли представа как да "излъжа" гугъл търсачката, така че да не ми показва измислените линкове, които водят към алиекспрес? Първите две страници с резултати, всичките са фалшиви препратки към алито. Търся резултати в реални, български онлайн магазини. Много е дразнещо.

# 10 819
И аз много искам да знам дали мога да укажа да не ми се показва нищо от Алито.

# 10 820
На мен нищо не ми показва. Може би защото не купувам нищо от там.

# 10 821

Не съм пазарувала или влизала там повече от две години. Но тази тенденция с изкуствено генерираните линкове е отскоро, от няколко месеца.

# 10 822
И на мен не ми показва изобщо.
може да опитате с - преди думата
-Aliexpress и това би трябвало да изключи тези резултати
https://ahrefs.com/blog/google-advanced-search-operators/ -> ето още полезни добавки към ключовите думи, които да прецизират търсенето

# 10 823
И аз не купувам. Но все пак търся да купя например плоча за пица, респективно пускам търсене и се зареждат все едни резултати с уж български имена, а после се оказва, че е Алиескпрес. 

# 10 824
И на мен не ми показва изобщо.
може да опитате с - преди думата
-Aliexpress и това би трябвало да изключи тези резултати
https://ahrefs.com/blog/google-advanced-search-operators/ -> ето още полезни добавки към ключовите думи, които да прецизират търсенето

Линковете са различни, и са само препращащи към алиекспрес, той не се съдържа в името им.

И аз не купувам. Но все пак търся да купя например плоча за пица, респективно пускам търсене и се зареждат все едни резултати с уж български имена, а после се оказва, че е Алиескпрес. 

Именно тези линкове имам предвид. Някои си личат по неграмотното изписване на стоката, но други са доста добре "маскирани" и човек може много лесно да се заблуди.

# 10 825
С адблок не може ли да ги спрете?

# 10 826
С адблок не може ли да ги спрете?

Не са обозначени като реклама, а като редовни резултати от търсенето. Ето давам скрийншот как се визуализират. Всички оградени в червено "резултати" пренасочват към алиекспрес. Тук някои от "имената" са очевидно произволен сбор от букви, но в повечето случаи звучат като "нормални" сайтове.

# 10 827
Някой да ми каже физически магазин в София за награвател за фурна освен Ташев Галвинг? Ако работи утре цена няма да има Simple Smile

# 10 828
Някой има ли представа как да "излъжа" гугъл търсачката, така че да не ми показва измислените линкове, които водят към алиекспрес? Първите две страници с резултати, всичките са фалшиви препратки към алито. Търся резултати в реални, български онлайн магазини. Много е дразнещо.
Вероянто нещо ти се е закачило за браузера, може да пробваш да го изчистиш като направиш връщане към оригиналинте настройки, или може да го прави някоя добавка към браузера, ако имаш съмнителни може да пробваш да ги изключваш една по една. Ако не ти се занимава с това просто ползвай търсачката в инкогнито прозорец. Ако и в инкогнитото пак излизат такива търсения може да си промениш настройките за реклама в гугъл и да цъкнеш да не запаметява и т.н.

# 10 829
  • Буркина Фасо

Не съм пазарувала или влизала там повече от две години. Но тази тенденция с изкуствено генерираните линкове е отскоро, от няколко месеца.
изтрий историята откакто не си я трила.Smiley
и при мен не се показва. заже ако някога искам да търся нещо в Алито допълнително го пиша в търсачката.
не използвам блокиращи програми, нямам антивирусни. всяка вечер трия историята.

Общи условия

Активация на акаунт