? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 645 017
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 10 845
Това трябва да е нещо ново, имаме 3 семейни коли, нищо не са добавяли в талона.

# 10 846
Това трябва да е нещо ново, имаме 3 семейни коли, нищо не са добавяли в талона.

То не е задължително. При нас се наложи заради годишният талон на синята зона. Имам и служебна кола на същия адрес и т.н

# 10 847
Някой да знае за охраняем паркинг за камиони в Берлин?

# 10 848
Как е кола на двама собственика? В талона пише едно име само.
Ние с майка ми имахме талон с двете ни имена, след като наследихме колата на баща ми.

# 10 849
  • Пловдив
Ние с майка ми имахме талон с двете ни имена, след като наследихме колата на баща ми.

И можеше ли да пътува само едната от вас с колата в чужбина без допълнителни документи?

# 10 850
Не би трябвало да има проблем за пътуване. Проблем ще е да е само единият собственик при продажба, обезщетение по каско и подобни.

# 10 851
  • Пловдив
Може и да е на двама. На едната нашата сме двама. И не е ново, поне от 18 години сме си така.

# 10 852

И можеше ли да пътува само едната от вас с колата в чужбина без допълнителни документи?
Не знам. Не ни се е налагало

# 10 853
Офф, пак съм аз. Нещо ми се е ъпдейтвало на телефона явно, но от няколко дни при опит да отворя определена страница ми излиза това съобщение.

Чистих кукита, хистори, не става и не става.

# 10 854
  • София
Гледах документален филм за граничен контрол Полша. Оказа се, че в целия ЕС е забранен вносът на животински продукти от трети страни. Става дума за личен багаж, не за офиален внос. А има доста българи, включително и аз познавам такива, които ходят редовно на пазар в сеседните държави, нечленки на ЕС и купуват основно храни. Стана ми интересно дали за нас не важи тази наредба или ние по български сме си направили собствен прочит. Филмът е от 2021 - да не би да е било временно положение, споменаха и за определени плодове и зеленчуци, та едни пътници се наложи да изядат една торба с мандарини, защото щяха да им ги конфискуват?

# 10 855
Разбира се, че е забранено, но колко се спазва е друг въпрос. Ако те хванат конфискуват храните.

# 10 856
Някой тук  наясно ли е дали при покупка на повече уреди от големите вериги(например Технполис) биха направили отстъпка, в случай че продуктите не са намалени към датата на закупуване?

# 10 857
Някой тук  наясно ли е дали при покупка на повече уреди от големите вериги(например Технполис) биха направили отстъпка, в случай че продуктите не са намалени към датата на закупуване?
Правили са ми такава отстъпка в Техномикс и в Технополис. Вероятно и другите правят.

# 10 858
  • София
Разбира се, че е забранено, но колко се спазва е друг въпрос. Ако те хванат конфискуват храните.
Мерси, наистина не знаех. Беше ми странно как някой ще запали джипката от София до Турция да си купи кашкавал и масло, друго не, дрехи се пазаруват само в маркови магазини. И при положение, че е незаконно.... Понякога не мога да схвана логиката на българина.

# 10 859
Мерси, наистина не знаех. Беше ми странно как някой ще запали джипката от София до Турция да си купи кашкавал и масло, друго не, дрехи се пазаруват само в маркови магазини. И при положение, че е незаконно.... Понякога не мога да схвана логиката на българина.
На бърза ръка това,което потърсих в нета – разрешено е до един килограм. Тоест,може да си купите един килограм кашкавал от Турция и да го внесете в България.

Общи условия

Активация на акаунт