? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 644 946
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 10 920
  • София
Някой ползва ли уред за вертикално гладене с пара?
Какво да гледам, като си вземам?
Препоръчайте ми марка и модел 🍀
Бях си купила един такъв, препоръчан тук. Върнах го.

# 10 921
  • София-Младост
Коя точно е декларацията за помощ за ученици и до кога е срокът за подаване?

Тук са всички декларации, детето кой клас е?
https://asp.government.bg/bg/deynosti/sotsialno-podpomagane/semeyni-pomoshti/
Краен срок 15.10.2023. Изплаща се на два пъти. Удостоверение от училището не се прилага.

# 10 922
  • ту тук, ту там
А как се подаваше по електронен път, на какъв адрес? 😌

# 10 923
  • София-Младост
А как се подаваше по електронен път, на какъв адрес? 😌
https://egov.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi+na+uslugi/izpalnite … ii/uslugi-814/778

# 10 924
Някой ползва ли уред за вертикално гладене с пара?
Какво да гледам, като си вземам?
Препоръчайте ми марка и модел 🍀

Аз миналата година си взех на Филипс и съм много доволна. Тогава избирах между Тефал и Филипс и честно казано не съжалявам за този, на който се спрях. Моят е PHILIPS GC558/30 2000 W, КАПАЦИТЕТ НА РЕЗЕРВОАР 1.8 L:

Скрит текст:

# 10 925
Как мога (бързо) да стигна от Централна автогара София до Банкя (освен с електричката и такси), без особени "прескамбачвания", че ще съм с багаж?!? Thinking

С влак.
С такси.
С кола под наем (Спарк).

# 10 926
От филма "Опасен чар":

"– Ти защо караш държавна кола с книжка за любител шофьор?
– За услуга другарю капитан,на ТПК-то..."

Въпросът е,преди така ли беше,не можеш да караш служебна кола с "В" категория?
   Зависеше от длъжността.
Ако си назначен на длъжност персонален шофьор - напр. на Генералния директор, министъра и подобни номенклатури трябваше да имаш категория С. Возиш други хора, отговорен си.
Ако колата ти трябва за работа - напр. ветеринарен лекар обикаля по селата можеше  и с В.
Возиш се сам в интерес на работата.

В момента Бе категория важи и за служебни коли. Бусове и малки камиони до 3,5 тона -  служебни са в нея. По цял ден си на пътя и го работиш а реално си любител - трета категория труд е.

# 10 927
Ако изтрия чат от Вайбър, другият човек ще разбе ли, че съм изтрила?

# 10 928
  • Буркина Фасо
маркирай го и натисни Изтрий. ще видиш отговор на въпроса ти.

# 10 929
  • Далечният изток
Зависи дали изтриваш за теб или и за двамата.

# 10 930
Следите остават. Даже да изтриеш и за двамата, може да са вече проченени от нотификациите, при получаването им. А и празно съобщението си стои.

# 10 931
  • Далечният изток
А, то се пита за чат, а не за съобщение. Не съм трила чат.

# 10 932
Ако изтриеш целият чат - не, няма да разбере.
Обаче, ако вътре в чата избереш да изтриеш съобщение от опция "изтрий за всички"
Ще изглежда по този начин:

# 10 933
  • София
Има ли в София услуга "Рентген по домовете" и къде?
За трудно подвижен възрастен човек ми трябва снимка на ръка и бял дроб. (С едно идване на направят и двете.)
Няма как да го заведа до болница или поликниника.
Намерих само това, нямам лични впечатлиния.
https://beta-clinic.com/%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B3%D0%B5%D0% … 0%B5%D1%82%D0%B5/
Много благодаря, Трънче! Ще се обадя.
На мен също ми излезе само това, та реших и дали (случайно) някой не знае нещо и за друг мобилен рентген.

# 10 934
Здравейте,
Пиша, за да се допитам тъй като не съм наясно към какъв специалист да се обърна. Имам болка в кръста, като започва от дясната страна и отива назад към средата на кръста. Не е постоянно, появи се при една разходка и сега като стана да се раздвижа, ме заболява, като си стоя почти не се усеща. Отделно на моменти имам и дискомфорт на сгъвката на бедрото, точно в областта на слабините. Чудя се свързано ли е, мисля, че е нещо бъбречно и да посетя нефролог. Забравих да спомена, че наскоро претърпях и интервенция за изчистване на абсцес над бедрото, но не вярвам да има връзка. Ако някой се сблъсквал с подобно нещо, дайте някакви насоки какъв доктор трябва да се търси.

Общи условия

Активация на акаунт