? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 653 444
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 14 445
  • София
Ако не работят машините за монети и няма извинителна бележка за това, съобщете на Информация. Те сами спират да работят като са пълни.

# 14 446
  • Враца
В София има на Тотлебен автомат. Често работи Wink

# 14 447
Точно в  "Х.Димитър" ме
интересува.Благодаря!
Питам се защо няма по
другите вериги?
Много често отказват жълтите
монети.Събрала съм около
килограм!

# 14 448
Не търпя повече от 20 жълти стотинки в портмонето. Гледам да ги махам бързо.
Как така ги отказват?

# 14 449
Как ги събирате толкова тия стотинки,чак килограми 🙄.. от години плащам само с карта, нямам никакви стотинки.

# 14 450
Лесно се събират стотинки.
Не е важно как плащаш, а винаги и навсякъде да можеш да платиш и картата не е универсалното решение.

# 14 451
Лесно се събират стотинки.
Не е важно как плащаш, а винаги и навсякъде да можеш да платиш и картата не е универсалното решение.
E как да не е важно как плащаш. Ако си получаваш заплатата по банка, защо трябва да теглиш на банкомат, за да плащаш кеш и да събираш стотинки Simple Smile
Това не го разбирам.. особено като явно става въпрос за София - не за село с плодо-железария, където да, няма да може. Ама там няма и да отказват жълтите стотинки.
Даже за 3 лв в Била, примерно, плащам с карта. В Пловдив не са по-развити картовите плащания от София Simple Smile Даже малките магазинчета отдавна имат устройства. Че и на телефона можеш да инсталираш приложение.
Кое не може да се плати с карта, което би генерирало много жълти стотинки регулярно?

# 14 452
Grinning не ми се влиза в този спор, всеки има право да плаща по всеки разрешен начин, коментарите кой как плаща смятам за лошо възпитание.

Не е лично към теб, но от личните ми наблюдения плащащите само с карта обикновено са авантаджии, такива които не оставят бакшиш по заведенията, последния случай е една колежка,  която от един месец чакаме да даде едни 20лв, ама тя постоянно декларира че плаща само с карта.
Та това като го чуя и вече автоматично на база личния ми опит с такива, които плащат "само с карта" и имам негативно отношение
Всеки вече плаща с карта, но повечето хора не се обясняват как плащат, а като трябва да платят нещо го плащат и не се налага на околните да се занимават с тях.

Последна редакция: ср, 20 дек 2023, 08:14 от zari65

# 14 453
  • софия
На пазара не се плаща с карта, сутрин за кафе също.
Голямо важно да се плаща само с карта!
Мъжът ми плаща основно с карта, но е събрал сума ти стотинки, защото го мързи да ги брои, когато трябва да плати кеш.

# 14 454
  • пустинята Гоби
Винаги оставям бакшиш, когато плащам с карта. Може и в брой, може и при плащането. По принцип гледам да имам кеш, че давам на децата, пък и на работа все се налага да имам пари, но иначе хич не ми трябват в брой.

# 14 455
Точно в селото ни, във всички магазинчета може да се плаща с карта. Това е село, в което до преди шест месеца нямаше банкомат. В Пловдив, в целия квартал само в едно може. Ама това са подробности, нали?!

# 14 456
Плащам само с карта, даже и кафето сутрин си го плащам с карта. Авантаджийка съм си Joy

# 14 457
Скрит текст:
Grinning не ми се влиза в този спор, всеки има право да плаща по всеки разрешен начин, коментарите кой как плаща смятам за лошо възпитание.

Не е лично към теб, но от личните ви наблюдения плаващите само с карта обикновено са авантаджии, такива които не оставят бакшиш по заведенията, последния случай е една
колежка,  която от един месец чакаме да даде едни 20лв, ама тя постоянно декларира че плаща само с карта.
Скрит текст:
Та това като го чуя и вече автоматично на база личния ми опит с такива, които плащат "само с карта" и имам негативно отношение
Всеки вече плаща с карта, но повечето хора не се обясняват как плащат, а като трябва да платят нещо го плащат и не се налага на околните да се занимават с тях.

О, класиката Grinning Накрая ще ги даде с убеждението, че едва ли не тя дава заем, а не че си плаща борчовете.

# 14 458
Дюнер не мога да си купя с карта.
На пазара също.
На куриер експрес уан също не мога да платя с карта.
На детето не мога да дам виртуално пари за лафката.
Билет в рейса като си забрава картата как..в кеш.
Друго да изброявам ли? Май не се налага...

# 14 459
На тази колежка ù кажете, че може да ви преведе 20 лв през Револют без такси. Аз точно така правя, когато нямам кеш и точно за 20 лв, толкова събираме за рожденици. И при картово плащане оставям бакшиш в заведенията, ММ също. Въпрос на желание е.
За монетите, конкретно в Кауфланд на касите на самообслужване също трябва да има поне една за плащане в брой, може и там да се изсипят направо.
Аз не събирам само жълти стотинки, всъщност голяма част от монетите ми са по 1 и 2 лв.
Дюнер отдавна може с карта да се плати дори в наше село.

Общи условия

Активация на акаунт