? Въпроси всякакви ? (2023 г.)

• 653 506
  • 14 838
  •   1
Отговори
# 14 460
  • Далечният изток
На касите за самообслужване в Кауфланд си пласирам жълтите стотинки.
Моля ви, не се изреждайте сега половината форум да ни се отчитате как плащате...

# 14 461
  • Враца
Grinning не ми се влиза в този спор, всеки има право да плаща по всеки разрешен начин, коментарите кой как плаща смятам за лошо възпитание.

Не е лично към теб, но от личните ви наблюдения плаващите само с карта обикновено са авантаджии, такива които не оставят бакшиш по заведенията, последния случай е една колежка,  която от един месец чакаме да даде едни 20лв, ама тя постоянно декларира че плаща само с карта.
Та това като го чуя и вече автоматично на база личния ми опит с такива, които плащат "само с карта" и имам негативно отношение
Всеки вече плаща с карта, но повечето хора не се обясняват как плащат, а като трябва да платят нещо го плащат и не се налага на околните да се занимават с тях.
Мда, има нещо такова. "Нямам пари в брой" и аз съм го чувала, и ми се струва, че е станало удобен начин да се измъкнеш в момента.

# 14 462
Някой има ли мултикукър, по-специално instant pot (и още по-специално instant pot pro crisp 😀)? Заслужава ли си, наистина ли спестява време?

# 14 463
  • пустинята Гоби
Който е некоректна муфта ще намери начини да го прави и като плаща в брой.

При нас и дюнерите са с карта. Според мен и за търговците е удобно да не се занимават с пари, стига да могат да си го позволят (да не е нужно да укриват данъци).

# 14 464
  • Буркина Фасо
Някой има ли мултикукър, по-специално instant pot (и още по-специално instant pot pro crisp 😀)? Заслужава ли си, наистина ли спестява време?
https://www.bg-mamma.com/?topic=1399036.45
https://www.bg-mamma.com/?topic=1147660
https://www.bg-mamma.com/?topic=886714.30

# 14 465
Който е некоректна муфта ще намери начини да го прави и като плаща в брой.

При нас и дюнерите са с карта. Според мен и за търговците е удобно да не се занимават с пари, стига да могат да си го позволят (да не е нужно да укриват данъци).

Може ли разяснение на болднатото горе, че ми стана интересно?

# 14 466
Търговците плащат на банката за картовите разплащания. Та не на всеки търговец му изгодно да поддържа картово плащане.

# 14 467
Търговците плащат на банката за картовите разплащания. Та не на всеки търговец му изгодно да поддържа картово плащане.

Не съм съгласен. Всеки търговец си калкулира тази такса в цената на стоката/услугата, която предлага. Нека да не ги съжаляваме толкова много.
Щом малкото кафене може да си позволи и приема плащания с карта за по 1 - 2 лева, значи всеки може.

# 14 468
  • Буркина Фасо
както държавата задължи всеки обект да има касов апарат, така може да ги задължи навсякъде да се плаща и с карта. на запад вече машина ти взима парите и връща ресто ние тук още се туткаме.

# 14 469
Аз не ги съжалявам. Просто влизайки да си купя цигари в магазинчето до работа, ми отказаха плащане с карта, като попитах и ми обясниха защо нямат. Заради високите такси към банката...няма как да ми калкулира тази такса в цената на цигарите..

# 14 470
И аз съм авантаджийка. Кешът ми е на минимум, ще се радвам да отпадне.
Дюнери не ям. ГТ ползвам 1-2 пъти месечно.
Не я разбирам тази мантра, парите да са у мен. Хич не искам даже. Много мразя да пипам пари, супер гнусно ми е.

# 14 471
  • Буркина Фасо
плаща си да му докарат ток и вода до обекта, за СОТ, за чистачка (ако е по-голям обект) .... за всичко.
не може да си плати такса към банката ???  и аз трудно плащам много неща, но ме задължават и го правя.
и такса имам при теглене на парите ми за да мога да платя на търговеца в брой.

# 14 472
Много тъжно за теб, Бонго.
Но него не го задължава никой, все още..така че той си решава.

# 14 473
Кафене до работата ми не приема плащане с карта за суми до 5 лв. май беше. На главната улица се намира, не е забутано квартално.
До него магазин за дамски дрехи въобще няма пос терминал - познайте тогава колко дават и касови бележки.

Ще ми говорят че сивата икономика била 20%…дрън дрън

# 14 474
Аз не ги съжалявам. Просто влизайки да си купя цигари в магазинчето до работа, ми отказаха плащане с карта, като попитах и ми обясниха защо нямат. Заради високите такси към банката...няма как да ми калкулира тази такса в цената на цигарите..

Едва ли в магазинчето до работа продават само и единствено цигари...

Общи условия

Активация на акаунт