Мнения за Мултикукър

• 161 505
  • 52
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, в последните дни изчетох доста за мултикукърите и не знам дали ми стана по-ясно или се обърках Simple Smile
Нуждая се от уред, с който да готвя бързо. Доколкото разбирам някои уреди са просто модерни тенджери, но не търся това. Искам уред, който има готвене под пара и печене. С други думи  - ако готвя мусака, да не се налага да я запичам във фурна, след като направя заливка. Също така е важно вместимостта да е достатъчна за 4-членно семейство с 2-ма мъже.
Описанията на уредите са по-скоро маркетингови и това ме обърка, признавам си, но доколкото разбирам, за да пече уредът трябва да има отделен капак за печене и друг за готвене на пара. Моля да споделите своя опит и мнение.

# 31
  • Мадрид / София
Има кукъри, които напичат от горе, страни и от долу. Но трябва да видиш кой модел на коя марка предлага тази опция. Повечето са едностранни.

# 32
  • София
Здравейте, има ли някой с мултикукър Филипс или Тефал с опция пържене,  може ли мнение?
Аз имам този модел на Филипс. Има програма за пържене.

# 33
Здравейте, има ли някой с мултикукър Филипс или Тефал с опция пържене,  може ли мнение?
Аз имам този модел на Филипс. Има програма за пържене.
Благодаря ти! Точно на този съм се спряла и аз. Хубава ли става пържената храна? Какво друго приготвяш в него? Доволна ли си, като цяло от уреда?

# 34
  • София
Благодаря ти! Точно на този съм се спряла и аз. Хубава ли става пържената храна? Какво друго приготвяш в него? Доволна ли си, като цяло от уреда?
Като цяло съм доволна. Използвала съм всички възможни програми Simple Smile Единствено йогурта не ми се получи. (След това си купих машина за кисело мляко).
Супи стават, но по-редки. Правила съм и леща. Лещата увира бързо. Супа топчета съм правила.
Ризото, омлет и кеск - най-често приготвяни рецепти у дома. Нямам забележки никакви.
Пълнени чушки - стават по-скоро варени. А моите ги обичат запечени.

Пържила/задушавала съм само зеленчуци в кукъра. Стават.
Не помня дали правихме крилца.
Не съм пробвала дали може да се използва като фритюрник.
(Купихме еър фрайър Тефал и в него "пържа").

# 35
Благодаря за отговора!
Дали някой ще се включи с мнение и за Нинджа( исками се да е с повече функции и да има пържене)?

# 36
  • София
Аз съм със същия Филипс и съм супер доволна, но за хубава "пържена" храна без мазнина препоръчвам Airfryer. Уредите са различни и аз лично не намерих златната среда, затова се сдобих с два, които ползвам постоянно за различни цели.

# 37
Аз съм със същия Филипс и съм супер доволна, но за хубава "пържена" храна без мазнина препоръчвам Airfryer. Уредите са различни и аз лично не намерих златната среда, затова се сдобих с два, които ползвам постоянно за различни цели.
Филипса не успява ли да направи картофи, хапки и крилца с функцията пържене?

# 38
  • София
Филипса не успява ли да направи картофи, хапки и крилца с функцията пържене?
У дома не се харесват на мултикукъра. Функция Fry ползвам за подготовка на манджите и после пускам на strew. Ползвам за варена тиква, зеленчуци на пара (stream) и за още много неща. Готвеното става много вкусно.
"Пържени" картофи, крилца, хапки, риба и т.н.- на Airfryer. Стават превъзходни.

# 39
Здравейте. От показаните в последните страници два мултикукара, на Филипс и Тефал, кой бихте препоръчали?

# 40
Здравейте. И аз се интересувам от същото-тефал или филипс? Спряла съм се по-конкретно на tefal one pot и филипс hd2237/40

# 41
За пръв път готвих шкембе. Проблем с капака - след като отворих и разсипах супата, Мъжът реши че иска още да се вари. Сложих капака, но сега не иска нито да се затвори, нито да се отвори. Върти се малко наляво надясно и край. Проверих дюзите - отворени са. Не мога да го занеса в сервиза, защото е тежък. Някой да сподели опит?

# 42
Здравейте, може ли да ми препоръчате мултикукър с функция за кисело мляко?

# 43
Здравейте,мами.Ние сме 4 членно семейство,което къмпингува от 2 години.Основно,храната ,която готвим,когато сме на къмпинг е нещо сготвено на котлон-течни храни,пържени картофи т.н или скара.След последното ни къмпингуване в Гърция,забелязах,че много семейства ползват Мултикукъри или ЕФ .Та,питанката ми е-какво бихте ми препоръчали да си закупя ,за да мога да готвя по-разнообразна храна-като ориз,запечени картофки,мусака дори....Не ми е нужен голям обем.Благодаря предварително!

# 44
Разгледай рецепти и за двете в интернет и виж кое повече се доближава до вашата храна.
Аз в мултикукъра съм варила паста, супа, леща, боб, сарми, джолан с картофи, пекла съм бутчета, правила съм гювеч, пиле с ориз, правила съм кекс. Има опция за варене на сладко, подквасване на кисело мляко, печене на крем карамел. И кукъра и фрайъра ми са Филипс.
Във фрайъра повече запичам. Кюфтета, наденици, картофи, запеканка, банички, кифлички, тиквички, гъби, бутчета, мъфини. Рецептите далеч не се изчерпват само с тези, но във фрайъра повече печени ястия. Няма долен нагревател и обръщам месо, кюфтета, тиквички, картофи, за да се запекат и от другата страна. Има силиконови или хартиени тави/подложки за кошницата, които дават още опции за приготвяне на ястия.
А при мултикукъра има варианти. Вече има мултикукъри със капак за запичане, има под налягане за бързо готвене.

Общи условия

Активация на акаунт