Мултикукър под налягане

• 1 104
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте! Днес си закупих мултикукър под налягане, но не виждам да има програма за печене. Естествено ще ми трябва някакво време да го разгадая, но въпросът ми е мога ли да измисля нещо и да си пека в него на някаква друга програма?

# 1
Демек си си купила осъвременена тенджера под налягане. Как очакваш да печеш?

# 2
  • Sofia
Ако има bake става за печене, но трябва да си вземеш и капак за да печеш отгоре иначе пече само отдолу.

# 3
  • Paris, France
Кажете поне модела и марката!

Повечето мултикукъри с програми с налягане нямат функция печене. Ако купата е от неръждаема стомана, то 99% няма програма печене.

Моят има програма печене и това ми беше в критериите като го купувах.

Първо изчетете книжката 2 пъти! Там са обяснени програмите и какво да се прави и да не се прави. Важно е.

Само по дисплея не може да се каже дали пече. На някои пише Cake на някое копче, но става дума за кекс, който се слага в съд на поставката, отдолу се налива вода и се сготвя от горещата пара.

Има халогенни капаци с горещ въздух, които пекат както airfryer без долен реотан - само отгоре. Вършат работа ако ще ползвате уреда като сте далече от дома. Този става на повечето 5-6 литрови мултикукъри:

https://www.storececotec.fr/fr/autocuiseurs-ollas-gm/tete-de-four

Добре е да извадите купата извън уреда, защото ако не е предвиден за температури над 120-130°С, колкото се вдигат при максимално налягане, може да се скапе електрониката.

# 4
Здравейте !
Имам Ninja Foodi max 7 in 1  от май месец и до сега е ползвана доста активно ,обаче забелязвам някакви петна като ръжда по реотаните (капака за печене) ,съпруга казва че е засъхнала мазнина ,но на мен ми прилича на ръжда и направо ме изяжда. Споделете какво мислите вие ?
След ползване забърсвам с мокри кърпи,не смея да сваля решетката защото ще падне гаранцията ,а не мога да я почистя иначе . Бъркам с дървено шишче мужду решетките и толкоз ...

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 11:43 от Radii :)

# 5
  • Paris, France
На мене ми прилича на загоряло, но може и да е ръжда. Моят мултикукътщр няма капак за печене и съм пас как се чисти. Може да питате в тема за Ninja или Instant pot, защото някои уреди на Instant pot също имат такива капаци. Другото е в темата за Air fryer - уреди, готвещи с горещ въздух.

Може да пробвате да изчистите с препарат за ръжда. Ако не се махне е загоряло. Загорялото се маха с увиване в парцали или кухненска хартия, потопена в амоняк и отгоре найлон за да не се изпарява. Само дето по капака има електроника и не знам дали е ОК.

Май не помогнах.

# 6
Здравейте! Колебая се между Cosori и Instant. Cosori ми харесват на вид, но Instant е с неръждаема тенджера, което реално най-много ме привлича. Не знам дали ще пасне тенджера от Instant на Cosori..

Общи условия

Активация на акаунт