?Въпроси всякакви за СО? 2023

• 369 379
  • 8 160
  •   1
Отговори
# 7 725
Кажи ясно, че не ги искаш в твоята къща. Ама много ясно. И още по-ясно кажи, че ако ги натресе у вас нито ще влезеш в стаята им, нито ще пипнеш нещо за тях. Погрижи се в такъв случай стаята да е някак отделена и да има малка баня с тоалетна. И не припарваш там.
Грозно звучи, но и тяхното е грозно и нагло.
Или забравяте за къща и купувате 2 апартамента близо един до друг.
Сериозно, много, ама много мисли, защото ти ще си най-потърпевша от цялата работа. А отношенията ви със сигурност ще се скапят. Мисли да имаш и вариант за бягство, ако стане непоносимо.

# 7 726
Ако това ви обяснят за вашите родители - край, никога няма да има за тях място у нас!, ще тръгнете ли тепърва да наливате стотици хиляди в тухли и бетон, в които не можете да приютите близки в критична ситуация? Аз бих се поразмислила някак. Никаква хитрост ли няма вече в жените? И какво се печели с тези войни?

# 7 727
Не съм казала, че наще са много важни, но разликата във всяко едно отношение между тях и свекърите е от земята до небето. Което няма общо с въпросът ми. Исках да си сверя часовника дали като е обща къщата ни, трябва единият да кляка? И кой да е той? Доколко сме длъжни да гледаме чуждите родители.. ясно е,че всеки си гледа своите..

# 7 728
Няма правила, това е. Както и да решиш, последствията са си за теб / вас. Аз не мога дори да си представя защо отсега се притесняваш за това. Имам сигурно много по-възрастни родители, но никога не съм въртяла мъжа ми на ръжен може ли да ги доведа у нас някога и т.н. Нито той мен е разпитвал. Ако се наложи, ще помагаме според ситуацията! Това, за което бих се тревожила на твое място е ще ни стигнат ли парите за къщата или за колко време ще я оправим докрай Simple Smile Строежите са нещо ужасно (за мен), от свекъри не ме е страх.

# 7 729
И аз не бих се притеснявала за проблеми в необозримото бъдеще. Знаеш ти, дали няма да я покоси инфаркт и да не разбереш, кога си е отишла...Знаеш, дали ти или мъжа ти няма да я изпреварите..недай Боже .Айде стига, живота е толкова непредвидим, че такива сметки и планове обикновено излизат през носа.

# 7 730
Всеки си гледа своите, но ако имаш например лежащо болен, няма ли да помолиш мъжа ти да го вдига за тоалет или подобни неща, или ще напънеш мускули да вдигаш ти, или ще платиш на някой да ги вдига, докато мъжът ти чете вестник? Защото е твой родител, нали?
"Теорията, драги мой, е сива..."

# 7 731
  • Далечният изток
Защо отговаряте за вас си, след като вашият живот и вашите отношения нямат нищо общо с на анонимна?!
Ако се наложи ще помагате на вашите свекъри, но какво значение има за нея, след като тя на нейните не иска да помага... ?!

Последна редакция: чт, 21 дек 2023, 22:05 от AIDA_N

# 7 732
Бих си направила консултация с адвокат как се доказва по-голям принос. Документално да е изпипано, за всеки случай. При евентуална делба да е според приноса.
А идеята за стаята може да е на мъжа, не на свекърите.

# 7 733
Не прочетох коментарите, само казуса.
Първо, обясняваш на мъжа ти, че ти нямаш нито желание, нито задължение да гледаш неговите родители.
Второ, обясняваш, че няма да де съгласиш да живеят у вас.
Трето, щом ти даваш 80% от финансирането на имота, е редно в НА ти да си собственик на 80% от него. Още по-добре, извади още 20% и направо да си е твое. Аз така бих направила. Така никой никога няма да може да ри казва кой да живее или да не живее в имота. Ти ще казваш.

# 7 734
  • Далечният изток
Няма такива филми... Това е имот СИО. Ще има значение кой какво дал само след евентуален развод. Единственото, което може да направи в момента е, да трупа доказателства за значителен принос, ако се стигне до такъв иск.

# 7 735
Аааа те имат брак.  Лошо.
Значи, първо се развеждаш, после купуваш имота.

# 7 736
  • ЯМБОЛ
Нещо като брачен договор, в който е упоменато 80/20 собственост

# 7 737
Значи ли, че имоти придобити по време на брака са 50:50, дори и да нямаш никакъв принос?

# 7 738
  • Далечният изток
Не, имотът е съпружеска имуществена общност. Общност, общо, няма дялове. Ще стане съсобствен 50 на 50 само при развод.

# 7 739
Значи построи ли го е прецакана отвсякъде защото въпреки, че е дала 80% от парите имота пак ще 50 на 50.
Той мъжа й явно на това се надява - за това са тия сметки със стаята за свекърите. И аз съм за консултация с адвокат.

Общи условия

Активация на акаунт