Обсъждане на имотни обяви-30

• 36 415
  • 776
  •   1
Отговори
# 675
Това са обявите за двустайни в Лозенец в момента в Alo.bg. Мисля , че Azzy правилно е преценила ориентировъчният наем,най-скъпите са около 10€ на квадратен метър.

Има го фактора с чисто ново жилище , където може да се иска допълнително, но ще е трудно да се скочи на 20€ кв/м веднага( има доста тристайни на цената на двустайни)
Мъфин, каква Ви е таргет групата за потенциалени наематели?

https://www.alo.bg/obiavi/imoti-naemi/apartamenti/?region_id=22& … 9&p%5B740%5D=2442

# 676
Аз на Azzy коментара го разбрах като 650 до 1000 лв, но явно е имала предвид евро. Хайде топ център за чужденците, медицинска академия за студентите, ама на Галичица да е чак пък толкова топ? Да, ФМИ е на една крачка и много студенти работят в IT сектора, ама сам човек да плаща 700-1000 евро наем за капандури, не ми се вярва.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=2c166869457434160
Това е най-близкото по параметри, което намерих. Не знам дали обявата е реална, но ако е - стои от 3 месеца. Аз моите на пазарен или подпазарен наем ги отдавам за почти седмица. Което ме навежда на извода, че дори 1000 лв за подобен апартамент е силно завишен наем.

# 677
Аз ще споделя моя опит с наемите. Давам 4 малки двустайни, като единия е точно толкова голям, колкото и примера на дамата с този в лозенец, само че без скосявания.. Най- стария е на  2 години и е 850, а последния е 950лв.. Квартала не е Лозенец, а Банишора. Не съм пускала и обяви даже а от един наемател, препоръча друг и така..тоест не съм и изчаквала да видя дали пък не мога да взема повече. Може би я има и психолог бариера, че едно в да платиш 950лв, друго е 1000.. Но определено от опита ми виждам, че наемите много са се качили и продължава да е така. Мисля че за Лозенец 1000лв е доста постижимо.. Споделяли са ми наемателите, че са ходили на огледи в апартаменти, които на снимките са били страхотни, а реално не е така и може би и това е причината някои да седят по 2-3 месеца празни.. А имало и друго, че често звъниш на обява, а се оказва че уж този апартамент тъкмо е даден и ще покажат друг подобен..

Редактирам, че не съм разбрала че става въпрос за 1000 евро..

# 678
700 евро за 42 кв.м. със скосявания на Галичица? Трудно. В сградата на Аванти на Баучер отдаваха за по-малко тристаен 100 кв.м. НС, с доста добро обзавеждане.
Сградата, за която говориш няма нищо общо, но и квадратурата разбира се също. Повечето наематели със семейство със сигурност ще изберат стоте квадрата. Аз се надявам, че целейки се в друг сегмент ще успея да предложа нещо много по-различно и рядко. Разбира се може и да си остана само с надеждата 😀.  Този апартамент е с подобна квадратура на помещенията нищо, че с общите части са го написали повече квадрати. Намира се на несравнимо по-лошо място, но има предимство, че е в затворен комплекс. Добре е направен и цената, която му искат си я бива. https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=2c167394960551659&sl … 8wm8pc&f1=1&fe7=1

# 679
700 евро за 42 кв.м. със скосявания на Галичица? Трудно. В сградата на Аванти на Баучер отдаваха за по-малко тристаен 100 кв.м. НС, с доста добро обзавеждане.
Сградата, за която говориш няма нищо общо, но и квадратурата разбира се също. Повечето наематели със семейство със сигурност ще изберат стоте квадрата. Аз се надявам, че целейки се в друг сегмент ще успея да предложа нещо много по-различно и рядко. Разбира се може и да си остана само с надеждата 😀.  Този апартамент е с подобна квадратура на помещенията нищо, че с общите части са го написали повече квадрати. Намира се на несравнимо по-лошо място, но има предимство, че е в затворен комплекс. Добре е направен и цената, която му искат си я бива. https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=2c167394960551659&sl … 8wm8pc&f1=1&fe7=1
Мъфин, този е в Sohome, от любопитство отидох да го видя преди месец (ще трябва да довършвам в края на годината с подобна квадратура). Наистина изглежда много добре, не само на снимка. Измерих хола - 6/3.80 (или 3.60 не помня точно ширината) м.
Показаха ми още два подобни двустайни в същия комплекс, единият направен от същия дизайнер.
От месеци търсят наемател, но идват, оглеждат и си тръгват.

# 680
То проблемът е, че голяма част от наемодателите търсят такъв наемател - платежоспособен, без животни. Не знам колко е ексклузивна сградата, но там построиха Тайните градини, в които със сигурност ще имаш поне 5-6 конкурентни апартамента за отдаване. А там двустайните бяха с квадратура на тристайни и се продадоха преди големият скок в цените и съответно себестойността им ще е доста по-добра от предложението ти сега. Не вярвам тази новата сграда да е по-луксозна от на BLD, в най-добрия случай същото качество.
Та в този микрорайон, както казах, няма нещо хипер ексклузивно - университети, салончета, СПА-та, малки фитнеси, доста изпозатворени малки бизнеси по Златовръх. Преди имаше магазин Елемаг и беше малко по-хай енд,ама сега е Била и нищо особено.
 Ескпо 2000 е отсреща, но работещите там няма как да си позволят такъв наем (често целите заплати са по толкова). А, и София Ленд резидънс е наблизо, и там конкуренция от наемодатели.
Китайското посолство е наблизо, евентуално ако имаш връзки там да настаняват служителите си при теб, тогава ще е добре. И те ще са ОК, че са свикнали на маломерни жилища, няма да получат културен шок.

# 681
  • София
Китайското посолство си има и апартаменти за персонала.

# 682
Апартаментът в sohome e близо до метростанция ама друг път. Поне 15-20мин пеша по гадни тротоари и адски мръсен въздух на Ибсен/Сребърна, или 2 спирки с някой от автобусите, които минават там (доста са, поне това е плюс). Наоколо няма нищичко - все пак до вчера това там цялото беше промишлена зона. Сринаха един стар (мисля) хлебозавод, разчистиха и построиха комплекса. В момента оправят Филип Кутев и пак са поне 15-20мин до метро пеша. Също толкова до Токуда, мол Парадайс и какъвто и да е магазин за каквото и да е - хранителни стоки, аптека или друго. Може би това спира гледащите. А и цената, де. Според мен за двустаен е много.

# 683
То проблемът е, че голяма част от наемодателите търсят такъв наемател - платежоспособен, без животни. Не знам колко е ексклузивна сградата, но там построиха Тайните градини, в които със сигурност ще имаш поне 5-6 конкурентни апартамента за отдаване. А там двустайните бяха с квадратура на тристайни и се продадоха преди големият скок в цените и съответно себестойността им ще е доста по-добра от предложението ти сега. Не вярвам тази новата сграда да е по-луксозна от на BLD, в най-добрия случай същото качество.

Цената ми се връзва добре. Вчера тук някой сподели, че е продал за 190 000 евро двустаен в Банишора. Почти сигурно става дума за стара сграда. При тези луди цени 120 000 евро ми се виждат като добра сделка за реален двустаен пък бил и той маломерен.Огромните прозорци създават доста допълнителен простор и въобще това жилище с моя мерак за хубаво може да стане супер. Като се има предвид, че ще имам достъп до относително евтини майстори и големи отстъпки на гранитогрес и мебели по поръчка се надявам, че без да се разоря ще превърна този апартамент в едно малко и уютно бижу. Ако не мога да му взема адекватен наем от минимум 550-600 евро предполагам, че ще мога да го продам на печалба. Както предположи сградата ще е на нивото на Сикрет гардън, но несравнимо по-малка. Ето една вече неактуална обява в Сикрет гардън. Не пише точната цена, която са искали, но ако съдя по краткросрочната не е била хич ниска.
https://smartbrokers.bg/imot/nov-moderen-apartament-pod-naem-v-p … -kv-lozenets-5180

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 21:21 от Мъфин

# 684
  • София
О, много си внимателен, благодаря Simple Smile
Заслужава си, по мое мнение, даже направо се влюбих, особено с френските прозорци, които си предвидил, но пак напомням- вземи ако има възможност паркомясто още едно, защото съм сигурна, че към големия има две и мазе голямо, ако има.
Няма за какво 🙂. Позна за паркоместата. За големия има две, но не знам дали за малкия си заслужава. Паркомястото е голям бонус, но за толкова малък апартамент не знам дали ще трябва. По-скоро дали ще се избие. Апартаментчето е на супер цена, но подземното паркомясто струва 25000 евро и при положение, че не ясно дали ще трябва на всеки наемател не е сигурно за колко време ще се избие. С две думи се бях наканил да го пропусна, но ако смяташ, че за дадена група наематели то би наклонило везните значително ще купя. Какво ти е мнението?

Определено няма да сбъркаш с третото паркомясто. Паркингът е подземен и с топла връзка към асансьора, ако случайно е чужденец потенциалния наемател и остане свободно, гарантирам, че някой от съседите ще пожелае да го ангажира за жена си/детето, което е на 18 и има вече книжка и кола или просто защото струват по 25 к е решил да вземе едно, вместо две и после да му мисли. Наема на паркомясто в подземен паркинг с топла връзка към сградата е от порядъка на минимум 120 Евро, минимум. А, ако случайно нещо размислиш, отново гарантирам вътрешна продажба за повече.

Не е въпросът само в зелената зона отвън, а и в състоянието на автомобил, който живее на улицата и който е гаражен. Особено, ако е скъп. Личен опит и ме боли сърцето всеки път като видя на боята някое пиле, което ми е оставило късмет и петно или дърветата, които ми плачат върху колата с всякакви киселинни субстанции и все в този дух. Или да изляза със скъпите си ботуши и да чистя сняг или листа.

Дами, няма да споря относно наемните нива в София, няколко пъти съм го казвала. И с днешна дата, понеже се изнесе един наемател и си отлетя за Лондон и апартамента излезе на пазара, така да се каже, брокерите всеки ден ми повтарят, че има дефицит все още на елегантни апартаменти, направени наистина с вкус. Е, аз, може би, независимо, че разбирам сто пъти повече, чинно си плащам комисион задължително и те го знаят прекрасно, освен, че съм им любим клиент. Апартамента съм го обявила на 700Е, защото е Февруари и след няколко дни ще докладвам резултата, плюс снимки и локация.

Само за сравнение за 120к какво се предлага:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b167524909641175
И това е Хиподрума. Харесвам Хиподрума, особено в зелената част зад Била и Ритуалната зала, но определено има разлика между локацията - Галичица и Якубица е прекрасна, зелена, тиха и луксозна, нищо общо няма едното с другото.

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 21:50 от Azzy

# 685
  • Sofia
От 25 см тухла до 25 см тухла разликата в шумоизолацията може да бъде буквално двойна, тройна, че и нагоре.  Няма нищо случайно във факта, че някои модели тухли са 4-5 пъти по скъпи от други. Това е и една от причините човек добре да си отваря очите и внимателно да избира когато купува НС.
Е, очевидно не говорим за някакви лукозни тухли, ръчна изработка, ваяни от 40 девици. Става дума за нормалните Porotherm 25, които се слагат от повечето строители.

Ясно е, че ако имаше някакви специални и допълнителни шумоизолации (примерно Porotherm 12 + 10см вата + шумоизолираща плоскост + Porotherm 12 в сандвич ще е много по-различно), но дори и тогава ти остават таваните/подовете - там е 35см + замазка.. но това е твърда повърхност - там можеш да махнеш замазката и слагаш пак шумоизолираща панели (най-образно казано - има десетки видове продукти). Всичко разбира се опира до цена.

# 686
Мъфин, защо не купиш цялата сграда? Шегата на страна, по-добре се захвани със строителство, и без това ти е слабост.

# 687
Показаните жилища от имот.бг да си кажа честно не ми изглеждат функционални. Масата... сгъваема, по средата някаква мебел пред дивана, голяма, неудобна, тези отдаващи яли ли са на такава сгъваема маса, и то за какво е тази маса, като няма столове, но то няма и място, така че по-скоро няма нужда нито от маса, нито от столчева? Те не са устойчиви, сложили са я колкото да кажат, че има маса. В спалнята гардероба един за двама човека си е малко, не се вижда антрето колко е голямо, дали там няма гардероб или складче някакво, но това жилище за постоянни обитатели е мъничко и неудобно. За някакви нощувки 3, 5, седмица, две според мен е подходящо.

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 22:52 от blackcat6

# 688
Какво ви е мнението за това ателие? 40 кв. м., с общите части е 46 кв.
Намира се на 5 минути пеша от МС Мизия в Овча Купел и на 5 мин. пеша от НБУ, доказан строител. На акт 15 е.
Преходна кухня 2/3.75 и стая 5/3.75.
На стената между кухнята и стаята има висок хоризонтален прозорец за да има някаква естествена светлина и в кухнята.
Чудя се дали има смисъл да го довърша и да го давам под наем или просто да го продам след акт 16.
Говорих с брокер, каза че цената ще е около 1700 - 1800 евра на кв. м. , но ще поискам мнение и от друг брокер.

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 23:21 от bubkab

# 689
Това изглежда прилично за студент, но ми се струва твърде скъпо. Ти ли ще го продаваш на 1800 или ще го купуваш на 1800?

Общи условия

Активация на акаунт