Обсъждане на имотни обяви-30

• 36 435
  • 776
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Е-е, прекрасен е, светъл, шик и елегантен.
В листата ми е и цената не я намирам висока никак.

# 571
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c167040480713676
нещо различно като стил - цената не мога да коментирам, поствам го само заради различния стайл
Колоните са Focal и струват страшни цифри. Предвид цената на имота е възможно и да са включени, но не е сигурно.

# 572
Скандинавските мебели, цитирани в обявата, са от Икеа и това ме подразни определено. Иначе жилището на Иван Асен II е много артистично и са вложени доста пари, за да изглежда така (изринато е кой знае какъв коптор, къртене, ВиК, ел, и т.н). Но все пак стилът му е много специфичен и ще търсят точния човек да си го хареса. На мен например много неща не ми допадат за жилище, в което да живея, т.е. ще трябва да вкарам още един чувал пари да го оправя по мой вкус. Много ми харесва светлината и гледките. Виж за Airbnb бих го наела Simple Smile

# 573
С много пари са докарали вид на евтин европейски хостел от тези с по 4 двуетажни легла в стая. 2 икейски бар стола и 4 високи табуретки от някой затворил бар наоколо, масата си я оставил майстора.
Тръбата на абсорбатора стърчи, за толкова пари можеха да я скрият. Както и тази под мивката в банята.
Примерно апартамента за под наем на Мъфин не беше мой стил, но си личи, че е пипнат с вкус и много пари. Тия мебели от Яворов ако ги пусна в ОЛХ едва ли ще им взема повече от 1000 лв общо.
В къщата на баба ми имаше такива дъски на пода, касите на вратите не са сменени, а и дограмата май си е оригиналната. 450 к евро за това е нереална цена.

# 574
  • Sofia
На пръв поглед изглежда добре, примерно има просторна баня, НО бих предпочел да видя разпределението, да не би да има някакви големи проблеми (преходни части).

Като стил - не е моето нещо, НО не изглежда принципно лошо и очевидно е вложено усилие. Ако аз трябваше да избирам - със сигурност НИЩО подобно не бих направил, така, че ако половината от цената е заради студиен дизан, то аз не бих ги платил.

Това определение, което са лепнали "аристократично" за мен е синоним на снобизъм и парвенющина. Не е нужно да лепнеш "аристократично" на нещо за да кажеш, че то е хубаво или луксозно (или поне за някои хора). Ако трябва да го напишеш, че хората да се сетят и да го видят.... Това е като с расизма - когато кажеш "аз не съм расист, НО..." - най-често означава, че СИ, както и че няма нужда да го кажеш, че хората да се сетят. Но най-вероятно вината за описанието е на някой брокер...

# 575
  • София
Локацията е прекрасна.

Ето нещо такова, без ремонт.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d167323668810029

Имаше още един, същата квадратура, с три спални, паркет, високи тавани, френски прозорци, в частта на Иван Асен 2 в близост до градинката на Райфайзен банк, беше обявен на 400 000 Е без ремонт, после стана 360 000 Е и вече е ангажиран, обявата е свалена.

Така, че не е толкова драматично скъп, като се замислиш.

# 576
  • София
Зад телевизора се вижда, че някакъв преход е затворен. Вижда се трегера на врата и после е допълвано с тухли доста нескопосано от друг вид.

# 577
Аз пък нещо не мога да видя хладилникът къде е. Банята е хубава, голяма, но защо да няма едно шкафче или етажерка? Има висящ, плетен органайзер за козметика Close а в душ кабината се оставят неща на перваза на прозореца. За този район може би е ок цената, не знам, но ако специално е надута заради дизайнерските изпълнения, според мен не си заслужава

# 578
Значи правилно познах, че настилката си е от 40-те. Честно казано, Azzy, този вторият според мен е на две бани и един латекс разлика от този за 450 к. Но поне стените не са на тухла и няма нужда тепърва да измазваш,шпакловаш и т.н. Настилките са еднакви, вратите са стари. Даже на първия сякаш имаше само 1 врата, т.е. съвсем са ги демонтирали. И спалните на втория ми се виждат по-големи. В първия са дали 5-6 к лева за вграден гардероб, още толкова за кухня и още толкова за баня - само 1 видях. That's  it.
А, и вторият не е последен етаж, като и двата са вероятно без асансьор.

# 579
  • София
Значи, око имаш, правила съм такъв с минимален бюджет, май съм го пускала, не помня.
Искам да кажа, че все пак е вложено в реиновация, накрая, едва ли ще оставят колоните за по десет бона и картините на Кольо Карамфилов, а както сме коментирали клиентите в голямата си част не харесват да затъват в ремонти и предпочитат готови имоти. В този случай- локацията, квадратурата, високите тавани и френските прозорци дефинират цената, разбира се и довършителните, които са направени, все пак.

Иначе аз и тези дюшемета ги изхвърлям и слагам паркет, ако ще бюджет да не остане. Отдолу обикновено е скара и под скарата - трагедия.
И ако няма френски прозорци и не е фасада - къртя. И разбира се, предпочитам да е тотал щета и да го изрина до основи.

# 580
https://m.imot.bg/details/1a167430737734473
Здравейте!
Моля за мненията Ви за този имот.
Намира са в Хиподрума. Мисля, че е панелен, въпреки че е обявено тухла.

# 581
  • София
Евичка, защо да е панел? Такива са старите блокчета в Хиподрума, а много рядко се срещат мънички студия в хубав квартал на такава цена.
Ще се ремонтира - на пода е паркет, ще се изцикли и ще стане чудесно младежко жилище за млада дама.
31 м1 е нали видя? Не е съвсем апартамент.

# 582
Azzy, сгурия e това отдолу. Заедно с цялата гняс от твари, събрана за 80 години. Наистина махнеш ли го, си отваряш голяма беля, защото нивото на настилките е различно и то много и трябват тонове цимент. При нас поне беше къща, тук не знам дали няма да натежи на конструкцията.

Evicka, според мен е тухла или ПК, не е панел. Не съм виждала преходна гарсониера в панел, както и стълбището не ми прилича на панелно заради големите прозорци. Холът е квадратен, а в панелите масово е правоъгълен. Възможно е да греша, понеже снимките не са много добри.
А, и боксониери при панелите не съм виждала.

# 583
  • София
Azzy, сгурия e това отдолу. Заедно с цялата гняс от твари, събрана за 80 години. Наистина махнеш ли го, си отваряш голяма беля, защото нивото на настилките е различно и то много и трябват тонове цимент. При нас поне беше къща, тук не знам дали няма да натежи на конструкцията.
Знам Simple Smile Сто пъти съм го махала вече, тонове цимент не слагам, последната разлика ми беше 16 см, ако направя 16 см замазка, ще срутя кооперацията.
Слагам фибран, замазка /не повече от 4 см/ отгоре ОСБ и паркет. ОСБ 3, да няма драми с влагата, за всеки случай.
И не обичам разлики в нивата никъде, никакви ръбчета, прагчета, лайснички и подобни.

# 584
В кв. Хиподрума, мисля, че няма панелни сгради, има тухла и ЕПК.

Общи условия

Активация на акаунт