Обсъждане на имотни обяви-30

• 36 440
  • 776
  •   1
Отговори
# 555
Ако цената е на ниво проект на ливада, там някъде в полето  - какво странно има?

Абсолютно не е ливада - 4 или 5 плоча вече е обекта, скоро имах път натам

И на мен лично ей този апартамент много ми хареса:

И аз точно същият харесах, не знам нищо за инвеститора обаче

# 556
Колко е надежден този предприемач? Цената е греховно ниска за пазар който е в края на работния такт.

# 557
Имам жилище със стандартна височина (2,50 м.) и с по-голяма (2,80-3 м.) и второто е максимално оптималното, според мен. По-високото, освен чувството, че помещението е по-голямо, позволява и лампи по избор, например. Защото сега преобладаващите висящи лампи, при средна височина на човек 1,70 м., като си дигне ръката, да не стига до лампата, че да я отнесе случайно. Но дори и на тази височина 2,80-3 м., релсите за пердетата трябва да са над прозорците, а не на тавана, защото ако са на тавана, обикновена стълбичка с 3 стъпала няма да е достатъчна, че да свалиш/сложиш пердето. Трябва си по-голяма стълба и катерене на 4-5 стъпало, което не за всеки е комфортно да го прави. С такава височина може да се сложат и шкафове до тавана на някои места, в които да се съберат рядко употребявани вещи (аз имам, например, 3 рафта за книги над касата на вратата). Отоплението с висок клас климатик, и то за апартамент с практически всички стени външни, на нисък етаж, е съвсем приемливо като сума (последно преди 2 години най-високата месечна сметка за ток, с всичко включено, беше около 200 лв. за декември или януари). Това за 60 квадрата и поддържана температура 23-24 градуса.
Работила съм за кратко преди много време (края на миналия век Laughing) в един офис над Виенския салон на Московска и Раковска, там височината вече е 3,60 сигурно. Студено беше, определено. Дори за да отвориш горните прозорци, трябваше да се покатериш на перваза на прозорците и да протегнеш ръка.

Коментираният апартамент на Мария-Луиза се вижда на една снимка къде е - Мария Луиза 75 (най-вероятно). На отсрещния тротоар срещу Паспортното.

Ако цените за района от Мария-Луиза до Раковска са такива, каквито казва Пинко, това може само да ме радва.
Не съм ССФ (каквото и да означава това), кварталът го познавам отлично, къща по къща. Въпреки че наскоро не съм се разхождала наоколо, един час обикаляне и ще си възстановя визуалните спомени къща по къща.

# 558

Коментираният апартамент на Мария-Луиза се вижда на една снимка къде е - Мария Луиза 75 (най-вероятно). На отсрещния тротоар срещу Паспортното.

Мандаринка - нищо лично но..
 за пореден път се изказваш, неподготвена -
писах че е на самата Мария Луиза - коментирания ап. срещу банята - по точно е по диагонал на банята Wink това е сградата над ЦКБ срещу Халите ! Продава се цялото 2 ет + таван
справка мапс гуглЕ

https://www.google.bg/maps/@42.7002494,23.322292,3a,75y,314.9h,125.5t/data=!3m6!1e1!3m4!1sPnZ2w4Kl9HLUCyezTJvvjA!2e0!7i16384!8i8192?hl=bg

За мен това място за ап. за живеене е твърдо Не. Става единственно за магазин-и.. шума от трамваите там е денонощен. Казвам от опит живяла съм на Графа 6 год. Над Пунто магазина на най-високото  и с прозорци към вътрешната част от 4.30ч. се засилваха, като луди ватманите! Дрънчеше всичко в солидна сграда тухла/бетон а на завоя с Алабина как скърцаше ужас.

# 559
И правилно, Пинко, грешката е моя, не си бях допила кафето, като писах.
Това е сградата, над ЦКБ, на ъгъла на Екзарх Йосиф и Мария-Луиза, вижда се мострената зала на Рока (бившият Спортен магазин, за хората на моята възраст, които помнят онези времена).

Само да вметна - в мазето на мострената зала на Рока, както и на самото кръстовище, само на около метър под нивото на релсите (виждала съм го лично, когато правеха ремонт на релсите около 2000-2001 г.), е част от крепостната стена. Части от крепостната стена има и на парцела до Лидъл, така че най-вероятно и в мазето на сградата с продавания етаж е същото.

Съгласна съм, че тази сграда за живеене не става, шумът от трамваите е трудно поносим. За някакъв бизнес по-скоро.

# 560
  • София

......... Над Пунто магазина на най-високото  и с прозорци към вътрешната част от 4.30ч. се засилваха, като луди ватманите! Дрънчеше всичко в солидна сграда тухла/бетон а на завоя с Алабина как скърцаше ужас.

Граф Игнатиев 7б.

Ах! Домът на баба ми и дядо ми.
А от другия вход, откъм Денкоглу все още е жив онзи асансьор "Шиндлер".
И минавахме оттам, през таванския тунел със слугинските стаи.

....
Работила съм за кратко преди много време (края на миналия век Laughing) в един офис над Виенския салон на Московска и Раковска, там височината вече е 3,60 сигурно. Студено беше, определено. Дори за да отвориш горните прозорци, трябваше да се покатериш на перваза на прозорците и да протегнеш ръка.

........
Ако цените за района от Мария-Луиза до Раковска са такива, каквито казва Пинко, това може само да ме радва.
Не съм ССФ (каквото и да означава това), кварталът го познавам отлично, къща по къща. Въпреки че наскоро не съм се разхождала наоколо, един час обикаляне и ще си възстановя визуалните спомени къща по къща.

Това е една от най-красивите сгради в София. Прелест! И слава Богу, постепенно се реиновира в правилния формат. Участвах в процеса на реиновация на един от апартаментите там.

Писала и преди за това каре. Според мен съвсем заслужено върви постепенно и там реиновация на собствеността и логично цените вървят нагоре. Но има още много работа и въпреки това е прекрасно.

НаБабаДетето, аз съм малко скептична към подозрително ниски цени. Разбира се, това би могло да бъде политика на инвеститора - определен процент от имотите да се разпродадат на ранна фаза, с цел осигуряване на финансиране от клиенти, но все пак, бих била по-спокойна с доказан инвеститор при покупка на зелено, особено при днешните обстоятелства.

Иначе в Овча купел обекта ми се струва по-добра инвестиция, заради наличието на метро и Нов български университет, което би обезпечило в бъдеще гарантиран висок наем.

Последна редакция: сб, 04 фев 2023, 11:05 от Azzy

# 561
Azzy -
разкри ме, точно така с асансьора Шнайдер- вътре детската количка, дигаща се дръжка за да мога да го затворя, винаги минавах през тия тавани зловещо но не ме е било шубе и странно повечето бяха обитаеми, за да мина в нашия вход "Б" където след бомбата паднала ..някога ..така и не се събраха да направят нов асансьор

# 562
Аз се включвам за Люлин 5 - точно на ниво ливада са. Това, което се вижда вдигнато там е атлантис баркод. Иначе строителя има аналогичен обект в надежда, наистина добре изглеждащ. За мен риска на подобни проекти е, че акт 16 върви ънблок, т. Е. Докато всичко не се завърши + зелената площ, няма акт 16.
Но пък и желаещите да купят от атлантис остават прецакани с южното изложение, ще им направят цял нов проект.

# 563
Попадна ми тази обява. Изглежда много прилично, с акт 16. Точно отсреща отвори наскоро Кауфланд https://www.facebook.com/100037758497958/posts/pfbid044zsJJqrsFy … LijkkkRxg9uCzeHl/

# 564
С паркоместа и довършване е 300К+, а ако е и стандартната цена за поддръжка, още към 1к на година .... трябва да си на зор да си вкараш парите някъде и пак ще намериш по-добри алтернативи.

# 565
Супер плюс е че магазин, от който се пазарува с автомобил ще ми е до гъза и то в Горубляне за 2к е/кв.

# 566
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c167040480713676
нещо различно като стил - цената не мога да коментирам, поствам го само заради различния стайл

Последна редакция: сб, 04 фев 2023, 20:25 от НаБабаДетето

# 567
Малко са прекалили с демонстрацията на кофти зидарията. Да беше акцент иди дойди, ама са изгубили мярката. Или така е било по-лесно и евтино. 

# 568
# 569
Попадна ми тази обява. Изглежда много прилично, с акт 16. Точно отсреща отвори наскоро Кауфланд https://www.facebook.com/100037758497958/posts/pfbid044zsJJqrsFy … LijkkkRxg9uCzeHl/
За този квартал почти 2000 евро за м2 ми се струват наистина много. Отделен въпрос е, че спалните са с размер на килер или дрешник. Образно казано разбира се, но наистина са много малки.

Последна редакция: сб, 04 фев 2023, 20:48 от Мъфин

Общи условия

Активация на акаунт