Обсъждане на имотни обяви-30

• 36 428
  • 776
  •   1
Отговори
# 585
Имало през 70-те години някакъв експериментален панел.
Хидро или фибро бетон...
Лаик към в темата. Цената как е според Вас?

Извинете. Wink

# 586
При нас разликата като изгребахме сгурията отиваше на 15см също. Няма как да се налее толкова бетон. Прави се така, както е описала Ази.

# 587
Evicka, за 10 к евро отгоре можеш да вземеш във висок клас сграда в Малинова долина едностаен на първа плоча, който ще е готов след поне 2.5 години.
За същите пари можеш да вземеш 60 квадрата панел в Хаджи Димитър с 3 отделни стаи.
Въпросът е за какво ти трябва и до колко кварталът е определящ. Ако ще го ползва сам човек - пенсионер или студент е идеален. Ниски сметки. Може да пробвате да свалите от цената заради ремонта, въпреки че без да гледам аналогични обяви в Хиподрума, вярвам, че този е с най-ниска цена.
The doors, явно има модерни методи. Нашите правиха ремонт на къщата през далечната 2004-2005, тогава ОСБ плоскости, фибран и корк не бяха популярни. Направо се изля плоча. Ние имахме само първи етаж, на горния роднините си бяха с оригиналната настилка до продажбата.

# 588
  • София
И ако няма френски прозорци и не е фасада - къртя.
Това не го разбрах. Правиш си френски прозорци, разширявайки съществуващите? Как така, "ако не е фасада"? Изменение на фасада си е отвсякъде. И става ужасно трудно по каналния ред.

# 589
  • София
Това не го разбрах. Правиш си френски прозорци, разширявайки съществуващите? Как така, "ако не е фасада"? Изменение на фасада си е отвсякъде. И става ужасно трудно по каналния ред.
Ако е фасада, изобщо не пипам. Но понякога не е - гледа към заден двор и правя френски прозорци.

# 590
  • Sofia
HappyHeartbeat може би Евичка продава, а не купува и се чуди дали е конкурентно.

# 591
С много пари са докарали вид на евтин европейски хостел от тези с по 4 двуетажни легла в стая. 2 икейски бар стола и 4 високи табуретки от някой затворил бар наоколо, масата си я оставил майстора.
Тръбата на абсорбатора стърчи, за толкова пари можеха да я скрият. Както и тази под мивката в банята.

Тия мебели от Яворов ако ги пусна в ОЛХ едва ли ще им взема повече от 1000 лв общо.

В къщата на баба ми имаше такива дъски на пода, касите на вратите не са сменени, а и дограмата май си е оригиналната. 450 к евро за това е нереална цена.

Този коментар демонстрира очевидно непознаване на целения интериорен стил. Казва се индустриален стил, а в случая, заради масовия вкус към сканди-то, са направили микс сканди-индъстриал. Тръбата на абсорбатора е оставена нарочно открита, така е при индъстриал. Сифонът  на мивката също е такъв за открит тип, а не огънати ПВЦ-тръби. Не познавам асортимента на Икея, защото хич не ми харесва този стил, а и ме дразнят, така че бар-масата бих я сменила веднага с аналогична открита, но с метални крака. Силно ще се изненадаш колко струват такива бар-табуретки нови, на брой.

Също така явно не знаеш колко е дебело оригиналното чамово дюшеме - 6-7 см. масивно дърво, добре изсъхнало през годините. Търпи циклене още поне 200 години. Имам точно такова, та знам от личен опит. Аз лично не харесвам цвета на чама и чворовете, така че бих потърсила байцване в по-тъмен цвят на дюшемето. В по-тъмен цвят ще изглежда много по-добре, според мен. Но те са се подвели отново по сканди-предпочитанията на масовия вкус ("светличко"), а и е по-евтино.
Това, че не са сменили касите на вратите с нови е само плюс, надявам се и да са складирали някъде и оригиналните врати (включително портални) към тези каси, за да могат да затворят част от помещенията (спалните). Те са по правило дъб или бук, с достатъчно пари се свалят многогодишните пластове боя, шлайфат се и стават бижу, за разбиращи от съвременен дизайн.
В кухнята, а и в коридорите, е търсен и намерен индустриалният стил - с плоскости тип изтъркан бетон и метал.
Склонна съм да се съглася с ЧС, че малко са прекалили с тухлите, но това е сравнително лесно поправимо, в смисъл шпакловане на част от направените тухлени стени.

От гледна точка на дизайна, най-дразнещо за мен, и неподхождащо на търсения стил, е чамовият таван на затворения балкон, който е рустик, тип селска механа. Но явно така са решили за най-евтино да осигурят топлоизолация на този таван. Това също е сравнително лесно поправимо, дори има и решения, които са безкрайно евтини.

Основният минус на жилището е етажът без асансьор. Като се има предвид основният ремонт, който е направен, и базовите цени на жилищата в този район, цената не е особено надута.

Моите уважения към вкусовете на някои съфорумки , които харесват обзавеждане тип палацо, рококо, барок и т.н., но индустриалният стил е доста модерен в страните на запад от България, харесван от млади хора и такива на не много напреднала средна възраст. Това, че в България е сравнително непознат и непопулярен, си е наша културна особеност.

Картините, ако ще да са на Леонардо, не са ми по вкуса, а и те едва ли вървят с жилището, както и тон-колоните,  икейските мебели и пердета (вероятно), чайникът и плетените кошове в банята.

Индустриалният стил не върви във всяко жилище, в това конкретно фирмата за интериорен дизайн е успяла в по-голямата си част да го постигне. С подходящото обзавеждане и пипване тук-там, ще стане истинско индустриално бижу. Заради цената и стила е малко вероятно да се хареса на масовия български новобогаташ, но чужденци, например, биха оценили направеното.

# 592
  • София
Това в Хиподрума е 111 блок, не е панел, не е и 1978 също така. Средата - краят на 60-те е. Не знам за апартаментчето, но районът е прекрасен там- спокойно, много, много зелено, с удобен транспорт и с относително близки магазини. Ако пък човек има куче... направо рай за животното и стопаниана!

Този на Иван Асен, втория, по- евтиния, се намира съвсем до първия, в първата част на улицата откъм Орлов мост, съвсем близо до този с белите тухли.

Това старо дюшеме може и да крие изненади под себе си, но е толкова здраво, уютно и нескърцащо, че рядко се среща съвремен паркет поставен толкова качествено.

# 593
Mandarinka, не съм спец по стиловете обзавеждане, въпреки че майка ми беше абонирана поне 20 години за списание "Наш дом". Но това в Яворов не е никакъв индустриален стил или ако е, то е правено или от любител-аматьор като нея, или ако е имало дизайнер, то са му дали бюджет, половината от който е използвал за свой хонорар. На това стилът му е сбирщайн и "как да направим РАЗЛИЧЕН ремонт". Индустриалният стил не е червена метална спалня и бяла сгъваема масичка от ИКЕА за нощно шкафче.  По-скоро е направен арт,  но според мен един ремонт с нормални равни стени и обзавеждане тип сканди, което ти не харесваш, както и изриване на старите неща, би струвало няколко пъти повече от съществуващия "ремонт", а те целят препродажба и не са искали да влагат.

# 594
Здравейте,
Нова съм в темата и не съм от София, а виждам, че добре познавате районите. Ако на някой му се занимава, моля, за съвет!
Собственик съм на апартамент на ул. Христо Ковачев /това е малка уличка между ул. Ст.планина и ул. Искър/. Купих го много отдавна и живях там 5години,а до момента го ползват мои роднини-хем го поддържаха, хем ми плащаха символичен наем. Сега се изнасят и аз се чудя дали да го продам и да купя нещо в т.нар.по-хубав център или не. Защо го мисля? По времето, когато живееха там, колегите ми твърдяха, че не е хубаво място, всички софиянци мислели така, а и било в ниското и т.н. А идеята е дъщеря ми, която е на 17г да живее там, поне докато учи, а и инвестиция. Имам възможност да до платя за нещо по-добро, но не знам дали ще намеря с тези параметри. Този е тухла от 40-те,на 2ет.над партер, 70кв.м.,над него има един жилищен и тавани. Общо взето си го харесвам, единствено ме гложди това с мястото. Все още ли е така с въздуха, самолетите и в района стигат ли субектите от М. Луиза?
Благодаря Ви, ако някой се включи с лични впечатления, колкото и да е субективно!

# 595
Здравейте,
Нова съм в темата и не съм от София, а виждам, че добре познавате районите. Ако на някой му се занимава, моля, за съвет!
Собственик съм на апартамент на ул. Христо Ковачев /това е малка уличка между ул. Ст.планина и ул. Искър/.  А идеята е дъщеря ми, която е на 17г да живее там, поне докато учи, а и инвестиция.  Този е тухла от 40-те,на 2ет.над партер, 70кв.м.,над него има един жилищен и тавани. Общо взето си го харесвам, единствено ме гложди това с мястото. Все още ли е така с въздуха, самолетите и в района стигат ли субектите от М. Луиза?
Благодаря Ви, ако някой се включи с лични впечатления, колкото и да е субективно!
Все още ли е така с въздуха - въздух като въздух във София , ако не се качиш на Витоша, НАД Драгалевци за чист  такъв, спасение няма- навсякъде го дишаме и е един и същ - мръсен
- самолетите - си летят, все пак сме столицата и главно летище ,  няма да спрат освен 2020г. когато ,  по целия свят спряха и се изчисти планетата , виждали сме снимки из нета за чисти гледки Wink
и в района стигат ли субектите от М. Луиза - твърдо НЕ

Сега съвсм откровен съвет от мен - всеки ден съм на обиколки пеша из района - не продавайте, а за дъщеря Ви е идеална отправна точка за всичко и за навсякъде .

Мисля, че и Мандарика живее някъде в тоя район малко по надолу зад Исул / Д. Николаев към Сточна гара, нека и тя каже.

Последна редакция: нд, 05 фев 2023, 09:46 от pinko

# 596
  • София
Аззи, мисля, че за всяка промяна по външния вид (а конструктивно и вътрешния) на сградата си трябва разрешение. Извадила си късмет, че някой не е подал сигнал. Вярно е, че като е отвътре е по-малко вероятно да се случи, но си рискувала. Единствено сме отваряли френски прозорци, без опасения, когато отпред има тераса (макар че на теория, пак си е промяна).

desrceet, районът не е чак толкова лош, зависи с какво се сравнява. Разбира се, че може и по-добър. Преди да продаваш обаче, се увери какво можеш да купиш в по-централния район. Отдели си време да разгледаш обявите, да видиш как вървят цените. Имай предвид, че на юг от Дондуков скачат рязко. За съжаление, в imot.бг няма разделение по подзони на центъра и ще трябва да четеш обявите една по една, а понякога дори и така не се разбира къде е апартаментът. Но все пак, ще придобиеш представа. Огледай и в твоя район как вървят, за да знаеш за колко можеш да продадеш. И то ще стане ясно, струва ли си галимацията и можеш ли да си позволиш ъпгрейда.
Ако пускаш конкретни обяви, ще сравняваме. 👍😀

# 597
  • София
"Карето" е хубаво и като цяло харесвано в темата. Ако само мястото те притеснява, то значи де факто няма какво да те притеснява.
Самолетите са там, където ги помниш, но ако тези пет години, които си живял/а там са били примерно преди 20, то сега ще са в пъти повече.
Няма нищо общо със средата около Лъвов мост и в тази сфера не би трябвало нещо да те притеснява.
Дъщеря ти спокойно може да го ползва, пък когато ѝ приключи учението, тогава да мислиш.
Ако го продам, то ще е само за да го заменя с ново от реномиран строител. Но не и заради място.

# 598
  • София
Ако е фасада, изобщо не пипам. Но понякога не е - гледа към заден двор и правя френски прозорци.

Ако пробваш в блок с мой имот да рушиш фасада към двор много има да съжаляваш.

# 599
  • София
Здравейте,
Собственик съм на апартамент на ул. Христо Ковачев /това е малка уличка между ул. Ст.планина и ул. Искър/. Купих го много отдавна и живях там 5години,......

Прекрасен район.
Аз не бих го продала.

...

Ако пробваш в блок с мой имот да рушиш фасада към двор много има да съжаляваш.
Много ме уплаши. Направо няма да спя довечера.

Аззи, мисля, че за всяка промяна по външния вид (а конструктивно и вътрешния) на сградата си трябва разрешение. Извадила си късмет, че някой не е подал сигнал. Вярно е, че като е отвътре е по-малко вероятно да се случи, но си рискувала. Единствено сме отваряли френски прозорци, без опасения, когато отпред има тераса (макар че на теория, пак си е промяна).

...
Точно това направих, имаше чудесна тераса с балконска врата и аз отворих втора при смяна на дограмата.
Никакъв късмет не съм извадила, кооперацията е малка, в супер цетър, съседите са чудесни, фини, интелигентни хора, разделени на два враждуващи лагера, успях да ги убедя да направим обновяване на инфраструктура - сменихме канализационните тръби-/ бяха каменин/, тръбите на парното, частично покрива и стълбището, освежихме градината във вътрешния двор и предстоят още промени. Отделно, в старите кооперации всеки си е направил по някаква промяна, извън каналния ред на нормативната уредба, така, че войната е безсмислена, мога да направя проблем от нищото на когото и да било, стига да пожелая.

Последна редакция: нд, 05 фев 2023, 10:04 от Azzy

Общи условия

Активация на акаунт