Обсъждане на имотни обяви-30

• 36 447
  • 776
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте,
Нова съм в темата и не съм от София, а виждам, че добре познавате районите. Ако на някой му се занимава, моля, за съвет!
Собственик съм на апартамент на ул. Христо Ковачев /това е малка уличка между ул. Ст.планина и ул. Искър/. Купих го много отдавна и живях там 5години,а до момента го ползват мои роднини-хем го поддържаха, хем ми плащаха символичен наем. Сега се изнасят и аз се чудя дали да го продам и да купя нещо в т.нар.по-хубав център или не. Защо го мисля? По времето, когато живееха там, колегите ми твърдяха, че не е хубаво място, всички софиянци мислели така, а и било в ниското и т.н. А идеята е дъщеря ми, която е на 17г да живее там, поне докато учи, а и инвестиция. Имам възможност да до платя за нещо по-добро, но не знам дали ще намеря с тези параметри. Този е тухла от 40-те,на 2ет.над партер, 70кв.м.,над него има един жилищен и тавани. Общо взето си го харесвам, единствено ме гложди това с мястото. Все още ли е така с въздуха, самолетите и в района стигат ли субектите от М. Луиза?
Благодаря Ви, ако някой се включи с лични впечатления, колкото и да е субективно!
Района е чудесен според мен.
Предполагам е в някоя от тези сгради?

# 601
Благодаря за мненията!
Аз лично живях там преди 16години. Наскоро им ходих на гости, но беше август и почти нямаше движение,а и за един ден какви впечатления да добия.
А оферти гледам, даже съм ходила- Тъй като дъщеря ми най-вероятно ще учи медицина, виждам обява за ап. Мед.академия,2ет. Обаждам се, за да проверя дали всичко, което е описано е така и се грабва да пътувам до София още сутринта. Агенцията е известна, голяма, не знам дали е позволено, затова няма да я напиша, но още като отивам виждам, че етажътне само е първи, но и е направо на земята. Питам брокера-  Нали ми потвърдите, че е втори, а тя "Ами, защото е над мазета, така го водят".
И разбрах, че така няма да се ориентирам по обяви. Ще трябва да остана в София да обикалям или да си намеря читав брокер.

# 602
Изглежда сте решили да го продавате, но все пак имайте предвид, че далеч не е най-неприятното място в центъра, както са ви убеждавали колегите, които май даже са живели там на нисък наем.

# 603
bubkab- Точно това е мястото.
Не, не съм решила.
Дъщеря ми може да ползва транспорт, не е драма. Просто имам свободни пари и си мислех, че от гледна точка инвестиция ще мога да купя нещо по-стойностно, но съм повлияна от това, което са ми говорили тогава за района, така че  се радвам, че попитах тук и по-скоро ще се откажа

# 604
  • София
А, от брокерски чалъми няма да се застраховаш дори и нон стоп да си в София.
Жилището е на пешеходно разстояние от метростанция Театрална, откъдето има директна връзка за Медицинска академия.
Има и 3 директни тролейбусни линии, които са още по-близо.

# 605
  • София
Благодаря за мненията!
Аз лично живях там преди 16години. Наскоро им ходих на гости, но беше август и почти нямаше движение,а и за един ден какви впечатления да добия.
А оферти гледам, даже съм ходила- Тъй като дъщеря ми най-вероятно ще учи медицина, виждам обява за ап. Мед.академия,2ет. Обаждам се, за да проверя дали всичко, което е описано е така и се грабва да пътувам до София още сутринта. Агенцията е известна, голяма, не знам дали е позволено, затова няма да я напиша, но още като отивам виждам, че етажътне само е първи, но и е направо на земята. Питам брокера-  Нали ми потвърдите, че е втори, а тя "Ами, защото е над мазета, така го водят".
И разбрах, че така няма да се ориентирам по обяви. Ще трябва да остана в София да обикалям или да си намеря читав брокер.
Не бързайте.
Районът на Медицинска академия е прекрасен, скъп и фантастична инвестиция, дори и когато дъщеря ви приключи следването.

Последна редакция: нд, 05 фев 2023, 10:56 от Azzy

# 606
Запази това, давай го под наем, купи още едно с парите + кредит и допълвай с наема.

# 607
Не само аз, но и ЧС е в този район. Смятам, че районът е прекрасно-спокоен за живеене. С тролей 8 се стига много бързо до Медицинска академия.
Никакви малцинства няма, изключвам 2-3 италианци, които живеят със семействата си наоколо и си водят децата в градинката. На пешеходно разстояние от 5 - 7 мин. има магазини за хранителни стоки - Лидъл на Сточна гара и Фреш маркет зад Дондуков (на завоя на трамвая до Английската). Парка Заимов е на пешеходно разстояние, както и Докторската. От СУ имаш и метро.
Дете от 5 клас натам се прибираше спокойно само от училище в идеален център, никога не съм имала притеснения за безопасността му.
Тези старите кооперации около градинката са много спокойни и приятни, винаги съм ги харесвала. Част от тях са с нова топлоизолация, но дори и тези без не са с порутени фасади. На самия Христо Ковачев има и не малко нови кооперации, всеки възможен парцел с малка стара къща се застроява, но вече почти не останаха такива.
Та в резюме - районът е безопасен и спокоен, шумът от Васил Левски и Данаил Николаев там не се чува, самият Васил Левски е с осветен, с широки тротоари и там минават само хора от квартала. Гастролиращи субекти има само по кофите, но не се задържат и на практика са незабележими, хората гонят норма на събраните кенове и т.н.Laughing Само за пример - на Чаталджа до Васил Левски живеел Асен Василев, това като илюстрация.
Ако обаче си решила да сменяш жилището за друго по една или друга причина, това си е личен избор и ти най-добре си знаеш. Ако решиш да продаваш - разчисти го от вещите, освежи го леко с латекс и ще му вземеш много добра цена, няма да се задържи дълго. В района няма голямо предлагане, хората рядко продават, обикновено са наследници, които не могат да се разберат или просто по-практичният избор е да продадат и да си разделят парите.

# 608
Имайте предвид, че само от продажбо-покупката имате едни 8-10 на сто допълнителни разходи. Щом е за инвестиция и има някаква вече налична сума, поне аз бих се ориентирала към търсене на втори имот, а този да запазя. Около ИСУЛ има голямо търсене на имоти под наем, няма да остане празен.

# 609
  • София
А до Медицинска и тролей 8 и по-стария 2 стига до там.
А в хубаво време пеш се стига супербързо - по Васил Левски и после парка на НДК и си там.

Мандаринка, кой е ЧС?

Последна редакция: нд, 05 фев 2023, 10:56 от Azzy

# 610
Щом имате свободни пари, купете нещо и го давайте под наем, ремонтирайте това за дъщеря си.
Друга идея е да се свържете с агенция за управление на имоти и да видите каква доходност бихте имали да го пуснете за 2 години като AirBNB. Рядко съм ходила в района, но близостта му до СУ според мен го прави ТОП за студенти, чужденци и прочие.
Детето Ви ще получи на готово апартамент в може би топ 20% най-скъпата част на София, при положение че много студенти живеят по трима в една стая, а това са 70 реални квадрата. Оставете го да си попътува малко с градския, така се създават и контакти със състуденти.
Единствено бих продала жилището, ако сградата има непоправими или много скъпи за поправка належащи ремонти, като дори и асансьор не включвам в това, защото липсата му не е минус са млад човек. Или ако не сте сигурни дали детето ще остане в България. Тогава бих използвала все още напомпаните според мен цени, за да го реализирам.

# 611
Mandarinka, не съм спец по стиловете обзавеждане, въпреки че майка ми беше абонирана поне 20 години за списание "Наш дом"...
Много надъхани коментари, чак смешни.
Три пъти за масичката от Икеа, а за масичката HAY, фотьойла Gervasoni, лампата Jieldé - нищо...

Не е задължително да ви харесва, разбира се, но и такава омаловажаваща оценка не е много адекватна.

Последна редакция: нд, 05 фев 2023, 11:21 от Barbabeau

# 612
Descreet, не разбирам този довод за продаване - всички смятат, че е кофти район и се чудя дали да не продам. Продай ако лично на теб нещо не ти харесва, не на другите. За мен районът си е хубав. Иди около Стамболийски, Лъвов мост, Женския, да видиш какво се казва кофти център (широк).

# 613
Запази това, давай го под наем, купи още едно с парите + кредит и допълвай с наема.

Това беше иронично, но тук принципа винаги е купувай на всяка цена и не продавай.
Сега ще дам моя съвет - прецени дали жилището може да носи адекватни доходи от наем спрямо продажна цена. Ако не, може да го продадеш.

# 614
Mandarinka, не съм спец по стиловете обзавеждане, въпреки че майка ми беше абонирана поне 20 години за списание "Наш дом"...
Много надъхани коментари, чак смешни.
Три пъти за масичката от Икеа, а за масичката HAY, фотьойла Gervasoni, лампата Jieldé - нищо...

Не е задължително да ви харесва, разбира се, но и такава омаловажаваща оценка не е много адекватна.
Тази снимка я няма в обявата, а присъстващите там са анимирани и с лого на агенцията точно върху тях. Ако Вие сте продавачът, извинявам се, че наранявам чувствата Ви и Ви желая да си намерите купувач на исканата цена. Но за мен тя е надута и обясних защо.
А фотьойлът не се връзва цветово и стилово с дивана, както и цветът на масата в кухнята не се връзва със столовете. Не съм дизайнер, може такава да е модата сега, но създаденото впечатление е за "оставям тук каквото не ми трябва".

Общи условия

Активация на акаунт