Обсъждане на имотни обяви-30

• 36 435
  • 776
  •   1
Отговори
# 615

Мандаринка, кой е ЧС?

ЧС е Черна станция.

Нямам представа колко вървят наемите в района на Христо Ковачев и Исул, но е вярно, че освен 8-цата тролей има и вариант с 2-ката. Просто 8-цата е на 2-3 мин. пеша. С 2-ката е малко повече, но не е драматично повече, особено за млад човек. Ако е с кола момичето - синя зона е вече, малко тегаво е с паркирането, но не е невъзможно. Излиза се към Васил Левски или Данаил Николаев.

# 616
Ако Вие сте продавачът, извинявам се, че наранявам чувствата Ви
Не Sweat Smile В обявата е посочено студиото, което е правило дизайна, снимката е от техния сайт.

http://www.zoomstudio.org/bg/projects/interior/details/Tsarevets

# 617
ама много си падат по дървената АРТ шейна , разцъках ми тя изскача  от всяка снимка 😂
Ап. е проект на студиото и предполагам, само че за нуждите на фотосесията, са ползвани скъпите предмети! Ако се отиде на оглед повечето подвижни декорации няма да са там, а на следващия обект разгледах сайта на студиото , ами те явно са профилирани в този точно стил. Магазина друг ап. показани там същите.   

# 618
Гого, твоят коментар може и да е бил ироничен, но аз точно това щях да посъветвам потребителката. Преспокойно дава сегашния под наем. Взима втори дали по-скъп готов, с акт 16,който да дава веднага и него под наем. С двата наема изплаща ипотеката, ако готовите пари не са стигнали за покупката на втория. Или взима все още незавършен на по-ниска цена от готово строителство и наемът от първия помага вноската за втория. Оставам с впечатление, че няма готови средства за закупуване на друг имот без да се налага продажбата на първия, затова разглеждам тези сценарии. Естествено жената си знае най-добре какво ѝ е финансовото положение. След някоя и друга година второто жилище също ще бъде изплатено. Всякакви варианти оттам насетне. Дали ще служат като допълнителна пенсия или ще подпомогнат детето за старт  в живота или пък ще ги продаде и ще обиколи света, нейно си решение.

# 619
Дупката между наем и цена е изключително голяма и ако така продължават нещата ще става още по-голяма. Зависи какво ще се купува, но ако е 2/3ст в читав квартал, едва ли ще отнеме няколко години. Масово всеки си прави сметка да се издържа на старини от наеми, накрая ще се окаже че много хора няма да могат и са наливали пари през целия си живот.

# 620
Gogo, ти го гледаш от перспективата на инвестиция, жената го гледа като най-доброто и удобно за детето си. Дупката между наем и цена е голяма, така е, но едва ли жената иска да вземе 200к евро и да прати детето си под наем. Колкото и икономически изгодно да е това. Освен това, когато си събрал над 50% от сумата за жилище, даже и да теглиш кредит, вноската няма да е потресаваща за бюджета ти, щом досега си спестил 50%+. А като добавим и 1 или 2 наема месечно приход, съвсем бързо ще се изплати. Да, може би не е най-доходоносната инвестиция, но работи.
Малките жилища винаги ще са ликвидни, даже и пазарът да се срине, пак ще има желаещи да го купят около МА или в центъра.

# 621
Гого, аз не разбрах, че е иронично. Мен не ме е страх от кредити, мога да взема и ще изплатят друг, но:
Този ап. не е ремонтиран от 20г. с малки изключения. Не е някакъв бардак, но си иска да е в по- добър вид за под наем. И ако трябва да обзавеждам друг и да ремонтира и този, става много. А и не се знае дали ще случай на наематели.
В тази връзка, има ли някой лични впечатления от фирмите, които отдават имоти?
В темата за наемите бях чела за доволни собственици, но не мога да намеря инфо-коя фирма, какъв процент и пр..

# 622
Descreet, в такъв случай вземете един или два гаража - един в МА и един около сегашното жилище. Пуснете го под наем без ремонт или само с латекс, а ремонтирайте чак като ще се ползва от детето. Все ще взимате едни 700 лв. А гаражите са доста кът и на двете места, не изискват ремонт и поддръжка.
Брокерите сега нямат много сделки, понеже продавачите искат твърде високи цени, а купувачи чакат срив, така че се преориентират към наеми и все ще прилъжат някого да го наеме.

# 623
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d167553220974190
това трябва да е горяло - иначе е на Цариградско, малко над Полиграфическия - предполагаем бюджет за почистване- къртене, изриване +ремонт?

# 624
  • София
Ето това трябва да стои в речника срещу тотална щета ...

# 625
Точно така, кимидзарник!
Много надценен имот е това смрад
- на цариградско шум 24/7
- въздуха
- без асансьор

# 626
Здравейте,
Нова съм в темата и не съм от София, а виждам, че добре познавате районите. Ако на някой му се занимава, моля, за съвет!
Собственик съм на апартамент на ул. Христо Ковачев /това е малка уличка между ул. Ст.планина и ул. Искър/. Купих го много отдавна и живях там 5години,а до момента го ползват мои роднини-хем го поддържаха, хем ми плащаха символичен наем. Сега се изнасят и аз се чудя дали да го продам и да купя нещо в т.нар.по-хубав център или не. Защо го мисля? По времето, когато живееха там, колегите ми твърдяха, че не е хубаво място, всички софиянци мислели така, а и било в ниското и т.н. А идеята е дъщеря ми, която е на 17г да живее там, поне докато учи, а и инвестиция. Имам възможност да до платя за нещо по-добро, но не знам дали ще намеря с тези параметри. Този е тухла от 40-те,на 2ет.над партер, 70кв.м.,над него има един жилищен и тавани. Общо взето си го харесвам, единствено ме гложди това с мястото. Все още ли е така с въздуха, самолетите и в района стигат ли субектите от М. Луиза?
Благодаря Ви, ако някой се включи с лични впечатления, колкото и да е субективно!
На млад човек вероятно няма да му пречат самолетите. Въздухът в София не навсякъде е еднакъв, но като цяло през по-голямата част от годината е сравнително чист. В тази част на София и най-вече в Хаджи Димитър положението с въздуха е малко по-зле, но не е нещо фатално. Според мен този район е по-хубав спрямо 70 процента от местата в София и не си заслужава да продавате. Да, около Витошка и НДК е още по-добре, но и много скъпо. След като дъщеря ви завърши може да пуснете апартамента на пазарен наем и ще му взимате добри пари. С две думи мястото е достатъчно хубаво и не си струва да се занимавате продажбо-покупка.

# 627
Descreet, ти си знаеш положението, ние не. Няма как да знаем колко пари си спестила, колко кредит можеш да изплащаш, дали ти се занимава с рентиерство и ремонти. Аз ти казах калъв е обикновения съвет, който се дава тук, но той идва от хора, които искат да се занимават с това и да го правят на кредит. Както виждам на теб не ти се занимава с ремонти и наематели, но пък можеш да вземеш кредит. В крайна сметка занимавката не е малка, затова си прецени приоритетите и си направи сметката за доходност. Говореше се и за гаражи, аз лично бих избрал жилище пред гаражи. Но ти пак можеш да си прецениш доходността. Към момента смятам, че само топ оф дъ топ жилище и локация си заслужават, всичко друго е неоправдан риск.  Ако не ти се ремонтира старото, може да продадеш и да търсиш нещо супер топ.

# 628
Здравейте, моля за информация ако някой от вас е купувал от тях. Build Invest https://www.buildinvest.bg/sgrada-klokotnica/  Основно са популярни с Амая. Сега започват да строят точно в карето, където търсим от години и чакаме да излезе нещо ново..Но защото сега започват малко ме притеснява дали си изпълняват сроковете и тн./ Не че ще е гаранция 100%, но все пак/, а не искам да изпускам, защото вече се случи веднъж преди две години.. Избора е малък и явно доста съседи чакат да излезе нещо.

# 629
Не помня никнейм, но една съфорумка капарира преди време в тази сграда, и тя писа, че много е търсила в района.

Общи условия

Активация на акаунт