Обсъждане на имотни обяви-30

• 36 457
  • 776
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, моля за информация ако някой от вас е купувал от тях. Build Invest https://www.buildinvest.bg/sgrada-klokotnica/  Основно са популярни с Амая. Сега започват да строят точно в карето, където търсим от години и чакаме да излезе нещо ново..Но защото сега започват малко ме притеснява дали си изпълняват сроковете и тн./ Не че ще е гаранция 100%, но все пак/, а не искам да изпускам, защото вече се случи веднъж преди две години.. Избора е малък и явно доста съседи чакат да излезе нещо.
Аз им писах за покупка за тристаен в Кръстова вада. Но след оферта за 300 хил. евра. преди първа копка се отказах.

# 631
Да, аналогична е ситуацията и тук..Но няма избор и за две седмици вече почти не останаха от търсените. Дано поне няма забавяне и е качествено строителството.. Благодаря за кочентарите

# 632
Katrin, струва ми се, че двата типови апартамента А14 - 96.18 кв.м и А16-108.60 кв.м. бяха коментирани тук преди поне половин година. Една потребителка питаше за разположението на мебелите в хола, понеже на схемата диванът е разположен в средата. Възможно е и да се бъркам, защото или е нямало размери на стаите, или бяха сякаш по-малки спрямо показаните в сайта сега.

# 633
Да, аналогична е ситуацията и тук..Но няма избор и за две седмици вече почти не останаха от търсените. Дано поне няма забавяне и е качествено строителството.. Благодаря за кочентарите

за коя локация става дума и какви са цените?

# 634
Не е популярна, но определено хората живеещи тук знаят плюсовете.. Карето между  Беласица, Клокотница Ботев и Опълченска.
почти 2000 евро е на зелено..поне смятайки офертите, които ми дадоха.. Отделно само паркоместа са останали за по 25К евро. Големите с две паркоместа излизат към 350K евро

# 635
Може ли да кажете предимствата на района, тъй като ми е интересно, но не съм много запозната с това каре.

# 636
Леле, това е почти 3000 евро на квадрат, поне напреднал ли е строежът след акт 14, акт 15?
 Края на юни месец малък двустаен 62 кв.м. с общите части се е продал на около 93000 (1500 евро на квадрат),  а май месец е бил 76500. А по принцип големите вървят по-евтино на квадрат, заради по-солената обща цена. Т.е. за 7-8 месеца 100% увеличение на цената, при това директно от строител, не от спекуланти. А като гледам схемата на плащане е като за старите цени. За тези цени би следвало да е 10-90.

https://www.buildinvest.bg/razpredelenie-sgrada-klokotnica/etaj-2/ap-10/

https://enoti.bg/%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%82/%D1%81%D0%BE%D1%84%D0% … KWVTL.htm#similar

# 637
Не пречи и строителя да спекулира, като знае каква суша идва.

# 638
разрешение за строеж има от септември месец, та нормално по- евтино да се продават без документи. Лятото аз продадох двустаен за 190К  в района, та явно затова ми се струват нормално цените.
Транспорта, който е на 2 мин.. всички трамваи, метро, тролеи.. Ниско застрояване и  няма възможност за изненадващ строеж/ сграда ей така, което често наблюдаваме в новите квартали.. Аз се прибирам пеша от работа от центъра / Дондуков/. Мъжа ми тича всяка сутрин в градинката Майчин дом.. Детето от когато стана голям с удобството на транспорта не ме занимава да съм му шофьор.Зелената зона малко или много спомага за лесно паркиране пред блока/ сега нямаме гараж/.  Може и да е до свикване разбира се, но преди две седмици трябваше да го закарам на рожд ден в Младост.. Откачих, хем беше уикенд, трафик.. блок до блок.. нямаше къде да спра за една минута само да го изпратя до входа..

Добавям: Цените които споменах са за апартамент с три спални.. тристайните о двустайните разбира се са на други цени.. и  да, предполагам се възползват от липсата на нови сгради и защо да не пуснат на такива цени, като има луди да ги дават..
Последно бигла построиха .. спалните бяха по 10 квадрата и пропуснахме..

# 639
Разгледах разпределенията: този вляво на последния етаж е разкошен...

# 640
Да, точно към него сме се насочили. Реално този на 5тия етаж с трите спални повече чи допада, но е продаден. Ние сме тричленно семейство и едната спалня ще е гардеробна или за гости. Притеснява ме, че е последен етаж/ с малко стари разбирания съм/ и скосяванията дали няма да са твърде големи и да заемат от квадратурата.. Сигурно има начин да се разчете това на чертежа, но аз не мога. Тази седмица ще
се свържа да задам и тези въпроси.

# 641
Ако строят както строиха Амая - никакви грижи и ядове няма да имате. Амаята я строиха перфектно, дали защото инвеститорът беше сериозен, или защото имат такава практика обаче не знам. Ние гледахме оферти за Амая 3 на етап ливада и цените бяха мяууу, и вече беше на 50% разпродадено.

# 642
Не са ли почти всичките му прозорци капандури
https://www.buildinvest.bg/razpredelenie-sgrada-klokotnica/etaj-6/ap-28/
Горе на снимката след леглата в спалните разчитам по две колони и оттам надолу започват скосяванията, а прозорците са на тях (капандури).
Този строител брои партера отделно и после има 6 етажа, на 6ти етаж на снимката на фасадата се вижда доста схлупено, има само едни френски прозорци пред терасата. Не знам как ще е в действителност, но специално за този бих изчакала да го построят с покрива и да вляза да го разгледам. Виж, по-долните етажи изглеждат прекрасно с френски прозорци, добра височина и добри разпределения, за тях не бих се колебала

# 643
Да именно.. Не съм живяла с велукс прозорци, но как се проветрява..как влиза светлина.. ето например сега както вали сняг и преди лягане сме отворили да проветряваме.. Как ли се случват нещата в тази ситуация.. а и мисля, че при навалял сняг все ще е тъмно..
Благодаря на всички.. Подсещате ме за доста въпроси, а определено не искам да правя компромиси, най- малкото не сме на зор, имаме си дом..

# 644
  • София
Да, точно към него сме се насочили. Реално този на 5тия етаж с трите спални повече чи допада, но е продаден. Ние сме тричленно семейство и едната спалня ще е гардеробна или за гости. Притеснява ме, че е последен етаж/ с малко стари разбирания съм/ и скосяванията дали няма да са твърде големи и да заемат от квадратурата.. Сигурно има начин да се разчете това на чертежа, но аз не мога. Тази седмица ще
се свържа да задам и тези въпроси.

Скосяванията се отбелязват с пунктир и отразяват нивото на височина 1,50м.
Площта под 1,50 м не се води пълноценна жилищна площ и се калкулира на 1/3 от площта на кв.м. РЗП. И цената.
Което има своите предимства, получавате 20 кв.м под 1,50, а плащате 7. Все пак го обсъдете с инвеститора.
Площта под 1,50 се усвоява чудесно с вградени мебели и ще бъде фунционално.
Прозорците Велукс са традиционно добри за покривни прозорци, осветява се добре помещението, отварят се лесно и се свиква.
Тази тераса 48 кв.м., правилно ли чета? Това е площта на една гарсониера, а след А16, ще можете да усвоите част от нея, или да стане зимна градина, изобщо огромно предимство. А и гледката би била прекрасна.

Районът е чудесен, непопулярен, но много приятен в духа на стара София, между другото, стартира нов строеж на Борис и Козлодуй, но не знам подробности- минах с колата и видях, че разчистват парцела.

Последна редакция: нд, 05 фев 2023, 22:22 от Azzy

Общи условия

Активация на акаунт