Обсъждане на имотни обяви-30

• 36 448
  • 776
  •   1
Отговори
# 645
Не е толкова лесно да се усвои тераса. Освен, ако не става въпрос за зимна градина или нещо от този род.

# 646
  • София
Имам предвид, че 48 кв.м. е твърде разточително пространство за външна тераса и би могло да се помисли част от нея да се трансформира в зимна градина и да се ползва целогодишно. 
Всичко това- след разрешение за ползване.

# 647
  • София
А не може ли да се говори със строителя, да обособи направо той зимна градина в хода на строежа?

# 648
Ако въпроса е към мен, както бях написала по- горе ние сме с едно дете и тези три спални са ни достатъчни.. а и той сигурно след някоя друга година след ремонта ще се е изнесъл.. Та терасата дори ми е плюс.. По скоро прпзпрците са под въпрос. Пак благодаря на всички.. Малко неудобно се чувствам да се занимавате всички с моите капризи. Ще пиша, когато се срещнем с фирмата и получим повече информация.

# 649
  • София
А не може ли да се говори със строителя, да обособи направо той зимна градина в хода на строежа?
Не.
Има одобрен проект, в който, обичайно архитекта е употребил цялото РЗП, на което е способен и нито метър отгоре не може да си позволи, както и трябва да се спази, за да си издаде сградата.
Понякога, след договорка с клиентите, се подготвя, така да се каже и след разрешение за ползване се довършва и се усвоява част от това пространство.

# 650
Да, точно към него сме се насочили. Реално този на 5тия етаж с трите спални повече чи допада, но е продаден. Ние сме тричленно семейство и едната спалня ще е гардеробна или за гости. Притеснява ме, че е последен етаж/ с малко стари разбирания съм/ и скосяванията дали няма да са твърде големи и да заемат от квадратурата.. Сигурно има начин да се разчете това на чертежа, но аз не мога. Тази седмица ще
се свържа да задам и тези въпроси.

Скосяванията се отбелязват с пунктир и отразяват нивото на височина 1,50м.
Площта под 1,50 м не се води пълноценна жилищна площ и се калкулира на 1/3 от площта на кв.м. РЗП. И цената.
Което има своите предимства, получавате 20 кв.м под 1,50, а плащате 7. Все пак го обсъдете с инвеститора.
Площта под 1,50 се усвоява чудесно с вградени мебели и ще бъде фунционално.
Прозорците Велукс са традиционно добри за покривни прозорци, осветява се добре помещението, отварят се лесно и се свиква.
Тази тераса 48 кв.м., правилно ли чета? Това е площта на една гарсониера, а след А16, ще можете да усвоите част от нея, или да стане зимна градина, изобщо огромно предимство. А и гледката би била прекрасна.

Районът е чудесен, непопулярен, но много приятен в духа на стара София, между другото, стартира нов строеж на Борис и Козлодуй, но не знам подробности- минах с колата и видях, че разчистват парцела.
Като стана дума за скосявания ще използвам момента да попитам дали си струва да се вземе за даване под наем този супер маломерен със скосове двустаен? Намира се в хубава част на Лозенец (до Енергопроект), в бъдеща супер луксозна сграда, но е супер мини. Какъв наем може да се вземе ако се обзаведе много добре? Също ми е любопитно какви пари мога да му искам ако реша да го продам след акт 16?.

Последна редакция: нд, 05 фев 2023, 23:57 от Мъфин

# 651
Т.нар. тераса с ширина 60 см. (строителни размери, без изолацията, парапет и т.н.) не става дори за слагане на климатик, защото средната дължина на външното тяло на климатик е 75 см.
За мен не си струва за даване под наем - прекалено малко е жилището, хората, които биха търсили такова малко жилище, търсят нисък наем. А луксозна кооперация в тази част на Лозенец ще е с висока цена за покупка.
Ако е за жилище на роднина - самотен възрастен човек - става. По мое лично мнение, разбира се.

За коментираните жилища в строеж в Банишора - онзи двустайният продаденият по скица е с изложение север, не знам как го водят апартамент.

# 652
Мандаринка, вратата на терасата на ап. 10 гледа на изток, т.е. има две изложения  - север и изток, затова е апартамент.

# 653
  • София
На скосената гарсониера къде точно се пада душа в банята?

# 654
  • София
Да, точно към него сме се насочили. Реално този на 5тия етаж с трите спални повече чи допада, но е продаден. Ние сме тричленно семейство и едната спалня ще е гардеробна или за гости. Притеснява ме, че е последен етаж/ с малко стари разбирания съм/ и скосяванията дали няма да са твърде големи и да заемат от квадратурата.. Сигурно има начин да се разчете това на чертежа, но аз не мога. Тази седмица ще
се свържа да задам и тези въпроси.

Скосяванията се отбелязват с пунктир и отразяват нивото на височина 1,50м.
Площта под 1,50 м не се води пълноценна жилищна площ и се калкулира на 1/3 от площта на кв.м. РЗП. И цената.
Което има своите предимства, получавате 20 кв.м под 1,50, а плащате 7. Все пак го обсъдете с инвеститора.
Площта под 1,50 се усвоява чудесно с вградени мебели и ще бъде фунционално.
Прозорците Велукс са традиционно добри за покривни прозорци, осветява се добре помещението, отварят се лесно и се свиква.
Тази тераса 48 кв.м., правилно ли чета? Това е площта на една гарсониера, а след А16, ще можете да усвоите част от нея, или да стане зимна градина, изобщо огромно предимство. А и гледката би била прекрасна.

Районът е чудесен, непопулярен, но много приятен в духа на стара София, между другото, стартира нов строеж на Борис и Козлодуй, но не знам подробности- минах с колата и видях, че разчистват парцела.
Като стана дума за скосявания ще използвам момента да попитам дали си струва да се вземе за даване под наем този супер маломерен със скосове двустаен? Намира се в хубава част на Лозенец (до Енергопроект), в бъдеща супер луксозна сграда, но е супер мини. Какъв наем може да се вземе ако се обзаведе много добре? Също ми е любопитно какви пари мога да му искам ако реша да го продам след акт 16?.

Кое му е супер минито? Напълно достатъчно за млад човек, дори двойка. Терасата е мини също, обаче. За мен е минус, но колко да е минус, ако цената е добра.
650-750 ако е в сезона -септември и октомври ще му се вземат.
Под обзаеждане "супер добре" , да е модерно, като под модерно, имам предвид модните тенденции интериорни.
Само да кажа, че тази кухня е толкова огромна, чак дразнеща и на буква Г на всичкото огроре, заема половината пространство, аз бих я съкратила на мига. Хладилник и пералня/сушилня в една конзола, миялна на 45, умивалник на 50, фурна и толкова за кухнята.

Наем -650-750, според мен.
Ако се даде на фирма за управление на средносрочни - и повече ще се взимат, към 1000.
За продажба - между 3000 и 4000 на кв.м.

# 655
  • Варна
За мен е странно решение да има такава голяма баня, на фона на малката дневна. Също мисля, че с добро планиране, кухня само на едната стена ще е напълно достатъчна за това пространство. Стеничката, която отделя измисленото перално, бих махнала. Azzy, какво имаш предвид хладилник и пералня в една конзола? Едно върху друго ли? Как?
А скосовете ми изглеждат съвсем малки - деликатни и дори чаровни. Grinning

# 656
  • София
Диди, точно така- една колона 60 см. и си представи стандартен хладилник с долна камера, но на мястото на долната камера е пералня и сушилня. Така, за да сместиш всичко ти е необходимо 60 /за тази колона с двата уреда/ + фурна/ котлон 60 + миялна 45 + умивалник 50. Като сметнеш страниците, на 2,20 метра вместваш всичко.

Това е фантастично решение за малки пространства, където всеки сантиметър е важен, за да остане пространство за дневната зона, а не да прилича на една голяма кухня и да не се налага да се лишаваш от необходими уреди, примерно миялна.

И както е показано на чертежа, кухнята трябва да се вмести в онази ниша между комина и стената, а не да завива към прозореца.

Банята е прекрасна, разточителна за това пространство и би могла да стане много шик.

# 657
  • Варна
Аз съм свикнала с по-малки бани. В тази бих изпратила пералнята със сушилня, а в кухнята бих вкарала в една конзола хладилниче и миялна примерно, за да имам един уред по-малко и повече място за шкафове.

п.п. на празното място срещу вратата си представям остров, който да се ползва и като трапезна маса с високи столове, а цялото останало пространство в дясно да е за холски кът. Може да има бюро на сегашното място на масата - за млад човек, който работи от вкъщи.

# 658
  • София
Да, това е другото решение- пералнята със сушилня да се изнесе в банята.
Но от друга страна,  луксозната баня е задължителен реквизит за добър наем и изобщо стандарт. Ако не беше банята такава, аз, например, не бих го наела.
И гардероби до тавана, добре организирани и проектирани, плос шкаф за обувки в коридора.

И аз си помислих за бюро, да си призная, но според мен остров отново би изял пространството и би навел на мисълта, че дневната е просто една голяма кухня.
Даже бих сложила маса със стъклен плот, за да е въздушно и леко.
Имай предвид, че в подобно пространство би живял наистина млад човек, или двойка, без деца и предвид локацията и наема, няма да бъде семейно жилище с деца и куче и съответно начина им на живот няма да включва много въртене в кухнята, затова бих я свела до екзистенц минимум.

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 11:11 от Azzy

# 659
Перални/сушилни в баня не са ли много шумни? Питам защото при нас има такава опция, но аз сякаш не съм склонна. Специално сушилнята си е голямо шумене според мен. Онзи ден бях сложила нещо с цип, леле голямо тракане беше, мисля си, че съседите няма да го изтърпят ако е в банята инсталирана.

Общи условия

Активация на акаунт