КАУФЛАНД - тема 63 Новогодишна

• 52 882
  • 779
  •   1
Отговори
# 405
  • Mostly in my mind
Има логика и то голяма. Wink

Машината не е стигнала до етапа,в който да разбере дали маркира малка или голяма кутия. Тя маркира артикул, за който е заложен да бъде в кутия. Това е. Не търсим логика.

# 406
Това лесно може да се коригира. 1 кг от каквото и да е не се побира в малка кутийка. Могат да направят до 400 гр да е 10 Ст. примерно, но така се надяват на по-големи продажби.

# 407
  • СОФИЯ
Явно нямат желание да направят каквото и да е по въпроса, още по-малко да се ограничи употребата на пластмаса. За назидание заслужават по една лъжица извара в три големи пластмасови кутии. В събота ще ходя, ако съм в настроение може да им изиграя това театро Smirk

# 408
Явно нямат желание да направят каквото и да е по въпроса, още по-малко да се ограничи употребата на пластмаса. За назидание заслужават по една лъжица извара в три големи пластмасови кутии. В събота ще ходя, ако съм в настроение може да им изиграя това театро Smirk

И кого ще накажеш по този начин?

Май искате прекалено много от софтуера.

# 409
  • СОФИЯ
Искам да получавам продукти от витрина с обслужване като в други супермаркети в ЕС.
Там не се продават напр и найлонови торбички до касите.

# 410
Отново пълна липса на логика!🤔

И в Т маркет е така. Еднаква е цената.

# 411
Могат да ме задължат да си купя кутийката, ако я искам.
Но не могат да ме задължат да си плащам кутийка, която не съм искала.
Аз не съм ги задължила да ми слагат изварата в кутия. Откъде накъде те ще ме задължават да им я плащам тая кутия?!

# 412
Могат да ме задължат да си купя кутийката, ако я искам.
Но не могат да ме задължат да си плащам кутийка, която не съм искала.
Аз не съм ги задължила да ми слагат изварата в кутия. Откъде накъде те ще ме задължават да им я плащам тая кутия?!
Маркират ли ви на везната извара, автоматично на касата ще ви се маркира и кутията. Като цяло в плик хартиен да ви сложат извара е малко ъмм неподходящо.😀 Можете да си купите извара в кофичка и така няма да плащате за кутията. Насипни салати всеки може да си ги направи и вкъщи. Страхотни маслини продават в много малки магазинчета, дори специализирани за маслини и на по-ниски цени. Не се сещам за друго, което често се купува и се слага в кутия.

# 413
  • СОФИЯ
Въпросът е принципен. Може да не купя нищо от тази витрина.
Защо при покупка от там, дължа и цена на пластмаса. Защо няма каквато и да е алтернатива?

# 414
И все пак дори и при автоматично таксуване на кутийка за определени продукти, ако ми продадат 1,5кг маслини в торбичка, софтуерът ще прибави само 20ст, а не като сега да ми пробутват три кутии "в името на екологията"...

# 415
  • СОФИЯ
И 5 кутии  за три маслини да купим, пак няма да е ясна същността на проблема.

# 416
При нас малката кутия е 10 ст голямата е 20 ст , теглиха ми в малка и голяма и тогава видях че има разлика

# 417
На мен ми е интересна евро логиката  защо таксуват само пластмасата от витрина отделно , а кофичките кисело мляко , маргарин или шишета олио - не. Ясно е , че тяхната цена е калкулирана в себестойността на продукта , но тогава се замислям , че купувайки маслини ме цакат двойно .🤔

# 418
Абсолютно сте прави, просто в България нещата никога не са логични и никога в помощ на хората. Интересно е някой от вас намери ли някъде да пише каква трябва да бъде ,,таксата". Защо не ги таксуват 1,2,5 стотинки? А изведнъж всички вериги решиха да е еднакво - 20 стот.

# 419
  • Варна
................ А изведнъж всички вериги решиха да е еднакво - 20 стот.
Ааааа има и различия във веригите.
Преди няколко дни писах че замръзнах като на касата в Била ми застанаха пред погледа Морени МАКС на цена 0,99 лв.
Бяхте прави, подготвяли са ги за промоция. Днес са с промоционална цена 0,69.

Но по интересното е друго. Тази седмица има планини от Морени МАКС и в Кауфланд, защото също са на промоция. Обаче промоционалната цена е 0,49, а стандартната 0,69.

Чудно ми е тя промоцията в Била ще свърши, та кой ще купува вафла за 1 лев, да де 0,99 лв. И то не някаква специална от по здравословни те уж, а най обикновена с хидрогенирани мазнини и други вреднотии

Общи условия

Активация на акаунт