КАУФЛАНД - тема 63 Новогодишна

• 52 902
  • 779
  •   1
Отговори
# 345
Няма ли вече  в повечето филиали машина за жълти монети? Аз лично гледам да не ги задържам в мен , като най- удобно ми е да плащам в хранителните магазини - нали все пак сметките завършват 1-2.... 8-9 ст и им трябват😉

# 346
  • София
Няма ли вече  в повечето филиали машина за жълти монети? Аз лично гледам да не ги задържам в мен , като най- удобно ми е да плащам в хранителните магазини - нали все пак сметките завършват 1-2.... 8-9 ст и им трябват😉
Не. Масово в София, ограничено в Пловдив и Варна и май дотам

# 347
Кой връща вече 1-2 ст., и да ги връщат повечето не ги взимат.
Аз пазарувам само с карта и пари кеш много рядко ми трябват.

# 348
Големите вериги връщат. Аптеките обикновено не връщат.

# 349
  • Варна
Ако ще да прозвучи че съм скрънза...
Аз лично като пазарувам с пари, държа да ми върнат 1, 2, ...5 стотинки.
Дали съм бедна, богата или средно финансово положение,  според мен не е от значение.
Не може друг да решава какво ще си правя аз парите, които съм спечелила. Ако ще ги дарявам, аз решавам на кого, а не някоя касиерка.
Може да са 1,2..5 стотинки на влизане в магазин, но така ден след ден, месец след месец стават доста. Може да не искам да ги оставя в магазина, а да нахраня някое гладно коте, или за някаква благотворителна кауза.
Обикновено в Кауфланд винаги са точни, но преди няколко дни една касиерка не съм я виждала друг път,  при условие че покупката ми беше 11,98, ми каза че и дължа 12,00 лева, явно идва от някой квартален магазин.
Стотинки може да не се върнат, само  ако няма, а не като утвърден принцип на работа.
Бях приготвила 15 лева, ама се сетих че имам монети, и демонстративно и преброих точно.
Монети, левове, карти - всичко това са лични пари. Не разбирам хората които не си взимат жълти и всякакви стотинки.
Не разбирам и трупането им, винаги има къде да се дадат че да не стават много.

# 350
Аз държа да ми се връща 1,2 или 5 стотинки. И не, не съм стисната, ценя си парите. Откакто има каса на самообслужване в магазина ми редовно си празня портофела от дребни монети. Често, когато пазарувам в други магазини ми се събират доста монети, но не ги задържам за дълго.

# 351
 при условие че покупката ми беше 11,98, ми каза че и дължа 12,00 лева, явно идва от някой квартален магазин.
На такава и казвам плащам с карта. Wink

# 352
Здравейте!
Вертикалната прахосмукачка от новата брошура добра ли е?

Може ли снимка, тъй като имам прахосмукачка 1:1 с една от брошурата, от немският лидл е купувана. От Германия я взех на 40 евро, а тук е 90лв. Заслужава си и съм доволна ако за тази става въпрос.

За тази питам?

# 353
Същата е, за тези пари е страхотна, има голяма всмукателна мощност, единствен недостатък е, че не се регулира силата и.

# 354
"Трупането" на известно количество монети не е чак толкова трудно, ако плащаш винаги само в брой. Да, старая се да не задържам в мен много монети, но в същото време и не на всяко място "броя стотинки" (понякога сумата на покупката е такава, че за малко не достига да платя с монетите, та давам банкнота или пък от монетите от 1 и 2 лв). Друг път, бързам или пък зад мен има опашка и преценявам да платя с банкноти. На две места да ми е сметката по 10,11 лв или 30,07 лв (примерно) и ето ги почти 20 лв на монети.🤪
Намирам за чудесна идея на повече места да има машини за монети, обаче не съм чула в Пловдив да има такива машини някъде...А ако има, вероятно ще са "самотни птици"...🤔
Не е тъпо да се чудиш как да се отървеш от насъбралите се монети, когато плащаш в брой. Понякога все пак се събира някакво количество, а често са монети, събрани от цялото семейство.🙂

# 355
Много благодаря !

# 356
Няма ли вече  в повечето филиали машина за жълти монети?
Къде има в Пловдив?

# 357
  • Пловдив
Някой взе ли от авокадото в мрежички?

# 358
  • София
В грешка съм. София, Варна и Бургас.

# 359
Ясно.
Аз имам много монети. Вкъщи никой не ги иска, мен ми е жал да хвърлям пари и съм насъбрала доста. Преди ги внасях по сметките на децата, но банка ДСК въведе такса от 10лв при плащане с монети. Така че  благодаря на пишещите тук за идеята за касите за самообслужване. Още утре ще се пробвам да се отърва от 5- 10лв на жълти стотинки.

Общи условия

Активация на акаунт