Лидл 171 - януарска отрезвителна...

• 111 464
  • 1 723
  •   1
Отговори
# 120
Някой има ли спомен, или да е взимал скоро мая, пакетчетата по 5 броя, и да може да ми каже цена?
Последно съм я взимала за 1,19лв.

# 121
Fenyx, кой е производителя?
Немска фирма :

Ето и къде е посочен размера на листовете, подчертан е.

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 13:11 от fenyx

# 122
вадене - първо повдигаш единия край и после другия (противоположния)
поставяне - поставяш единия край и после другия.

Много благодаря.
Извадих яяяя!
Явно става с времето рутина, ама гям зор, голямо връткане.

# 123
  • Буркина Фасо
и без връткане. само нагоре-надолу.      и ханш разбира се Smiley както казва Алфредо.
добре е с усилие да се вади и поставя. стане ли лабаво ... казанчето ще избега при месене Smiley

# 124
Някоя добра душа да ми прошушне трик за по-лесно вадене и слагане на формата за печене вътре в хлебопопечката.
Предишната ми беше няква много елементарна, леко завъртане и готово.
Сега с тази лидълската водя борба, а за туй време щях да омеся 'ляб.
Старата ти е била сигурно с една бъркалка, те така се слагат със завъртане. Тези с 2 няма как, естествено, при тях само натискаш или издърпваш. Не си свикнала още и не смееш да дръпнеш по-сериозно, аз бях същата отначало като правих хляб у майка ми, тя е с такава лидлска хлебопекарна. Както са ти написали и в горния пост - нормалното е да има малко усилие при поставяне/вадене на казанчето. Обратното не е нормално за тези машини.

# 125
Гледаш посоката на бъркалките - да е в една, ако се налага ги завърташ (с тях и това отдолу, което щраква в гнездото на машината) докато ги нагласиш, че да паснат. После с лек натиск се вместват.

# 126
Да с една бъркалка беше и без усилия и със затворени очи си боравех с нея, но след 9 годишна служба се предаде.
Чела съм тук, че лидълските са добри и хайдеее на промоцията, обаче много връткава раобота се оказа.
Но кот' тако'а.
Ще свиквам.
.

# 127
Не е толкова сложна с две бъркалки, само въпрос на навик е. Пожелавам успех с покупката!

# 128
Подарявам купони от скреч карта:
Скрит текст:

Купона за компота от манго е подарен.

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 13:33 от Viara T

# 129
Здравейте, някой има ли отзиви за дифузера, който е в брошурата за събота? Благодаря предварително

Аз лично не препоръчвам. Преди време бях взела. Като гледам май са все още същите модели.
Доста боклучав излезе - правя сравнение с такъв на Дотера, който имам от Януари 2018 (не е мръднал).

Работи няколко месеца и в един момент спря да изпарява водата. Занесох го за рекламация. Взеха ми го и ми изпратиха чисто нов след 2-3 седмици. И втория сдаде багажа за няколко месеца. Реших, че повече няма да се мъча.

# 130
  • Sofia
Една бъркалка на машните се чудя как омесва тестото (освен да го върти около себе си, не си представям друго), след като принципа за месене е разтегляне и захлупване, мачкане... та такава машина не бих взела.
Аз моята (ТСМ - от първите хлебопекарни у нас) я ползвах само за месене - печах във фурната (не ми хареса аромата на хляба печен в нея), затова я замених с миксер.

# 131
Морена, не е така, омесва си го добре и с една като е правилното количество, то не е само да го върти а го и притиска към стените, абе измислено си е както трябва. Щом козунак ми е омесвала, а не е да не меся и на ръка и да не мога да преценя дали е добре. Спам си е това вече де, в Лидл не продават с една бъркалка доколкото знам.

От дифузерите като че ли и при предишни пускания имаше недоволни, помня че се заглеждах и аз в тях. Но пък май питах доколко се разглобява това нещо за почистване, с алергия към плесени съм и ме ужасява мисълта да не мога да чистя и мия там където има вода и стои мокро. Та може и това да ме отказа тогава, помня че имаше нещо дето не ме устройваше и си останах със старомодната аромалампа със свещичка.

# 132
  • Sofia
Благодаря за описанието, natka!
Оставам на предпочитанието си за две бъркалки.

Фортуна (или друг с опит), може ли да споделиш относно гофретника  3в1 (който непонятно за мен наричат тостер), понеже още му се чудя... иначе мама ще ми го вземе, че при нея го има... Та за сандвичите - ако  сандвичът е с повече плънка, по-висок - поема ли височината (на  грил плочата)?!  Дано ме разбираш...
А приставката с триъгълниците...  ако е пак по-висок сандвич, срязва ли добре?

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 13:45 от Morena

# 133
  • Велико Търново
Поема височината, леко стои напрегнат при щипката отпред, но си държи. Втори ден го тестваме с всичко - гофрети, филии и всякакви омлетчета и съм доволна.

# 134
  • Асеновград
Благодаря за описанието, natka!
Оставам на предпочитанието си за две бъркалки.

Фортуна (или друг с опит), може ли да споделиш относно гофретника  3в1 (който непонятно за мен наричат тостер), понеже още му се чудя... иначе мама ще ми го вземе, че при нея го има... Та за сандвичите - ако  сандвичът е с повече плънка, по-висок - поема ли височината?!  Дано ме разбираш...
Не не поема. Или по точно не поема с плочата за сандвичи/ тази която е за триъгълничетата/ Което е в повече излиза и се разтича.
Аз съм ползвала за по голям сандвич другата плоча за скара която е, тя има повече обем, и позволява вътре две филийки с повече пълнеж да влязат, но пък тогава, ако е по малко пълнежа няма хубаво притискане.
Старата ми плоска турска, преса беше по добра за сандвичи.

Общи условия

Активация на акаунт