Лидл 171 - януарска отрезвителна...

• 109 873
  • 1 723
  •   1
Отговори
# 1 605
  • София
Тези хипермаркети ако има начин да работят въобще без персонал. Скоро време сигурно ще карат клиентите си да зареждат и стелажите от склада.

# 1 606
  • София
Ще. Трудът става по-скъп навсякъде. Индиректна загуба за всяка икономика е хора да вършат ненужна ( вече ) работа, вместо да трупат реално БВП някъде другаде.
Впечатление ми прави напоследък, че не намаляват така активно неща от тематични седмици, които са били преди месец, примерно. Хвърлям по едно очо, ама тцъ!

# 1 607
Не си прав. Много по-удобно е да се ползват касите на само обслужване, ако не се купува алкохол. Никой на опашката не се опитва да ти скочи на врата и да мърмори, няма нервирана касиерка, която ти нахвърля маркираното едно върху друго. А и може да има поне забавяне растежа на цените - еднократна инвестиция, няма заплати и осигуровки за много касиери.
За съжаление в миниатюрния ни филиал просто не виждам къде могат да сложат такава каса.
При много редките си посещения в Кауфланд и Била винаги ползвам тези каси.

# 1 608
При тези каси не се ли краде? Кой се очаква да следи, при нас охраната е изключително незаинтересована.

# 1 609
Слагат 1 служител на целия сектор. И в Кауфланд и в Лидл при нас е така. Съдейства ако блокира касата и помага по менюто на машината кое къде е, ако имаш нужда

# 1 610
  • Ст Загора
Аз в К съм пазарувала с такава каса. Хареса ми . Накрая се сканиръ кас. Бележка

# 1 611
Явно зависи от веригата, освен че има камери. В Кауфланд, за да излезнеш от тази зона, трябва да сканираш бар-кода на касовата бележка. В миниатюрната квартална Била няма нищо.
Но може да се окаже, че дори и някой да краде, ще им е по-изгодно от заплатата на 2-3 касиери за работа на една от касите.

# 1 612
На тия каси пробвам 5 пъти вече да мина, че голям мерак на щерката
НИТО ВЕДНЪЖ нямаше никой за съдействие..
Не отчиташе някои продукти, заби системата, не отчете правилно от ПиЗ сектора, намалени цени не може, нам кво даде грешка... Последния път тамъъъън дойдохме до плащането -пос терминалът замръзна 😁
Еми много хубава идея, ама като за всеки 2ри продукт трябва съдействие, а такова няма...

# 1 613
Аз съм виждала хора да крадат в Билата, даже веднъж казах на охраната и на него му беше все едно.

# 1 614
При тези каси не се ли краде? Кой се очаква да следи, при нас охраната е изключително незаинтересована.

Не. Има бариера. Трябва да сканираш касовата бележка, за да се отвори. В К. също е така.
В Била достъпът е свободен, даже гледам в кварталната, клиентите влизат през тези каси вместо през “нормалния” вход при зеленчуците.

# 1 615
Парната четка от брошурата и аз не я одобрих (върнах я още преди да и' разбера тънкостите🙂). Обаче после си купих от вертикалните парни четки SilverCrest и тя е чудесна!😍
*Виждам, че и при парните четки е спазена "модата" да струват с 10 лв повече, моята я купих за 25 лв през юни 2021 г...
Долче, ще може ли да снимаш твоята четка?

# 1 616
  • Sofia

Не. Има бариера. Трябва да сканираш касовата бележка, за да се отвори. В К. също е така.
А не мога ли да  пропусна да сканирам някой продукт... особено ако не се намира служител наоколо.

# 1 617
Днес пекох тиква и вместо с мед полях с биосиропче от фурми, супер стана.  Довърших и американското вино, което всъщност си подобри вкуса с повече ареация. Сега пека завитите гръцки банички, и тези малките пурички мини-рулца с месо. Една доза от рулцата вече пробвах, стават, вътре е като бекон  Hands Plus1 Чудех им се и на онези със сусам, но не взех, ако някой ги е пробвал да казва как са отвътре, че в магазина не ми приичаха на банички от многолистно тесто, приличаше ми на плътно тесто от картинката и затова се отказах.
При тези каси не се ли краде?
Eстествено, лидълци са доста толерантни към това, но ако се прекали махат тия и си връщат онези с касиер, не са чак балами.

# 1 618

А не мога ли да  пропусна да сканирам някой продукт... особено ако не се намира служител наоколо.

Не. Продуктите се изваждат на едно като плот/кантар. Даже излиза съобщение на касата да се постави върху плота собствената торбичка ако си с такава. След маркиране, продуктите се оставят от другата страна на касата, явно пак за измерване на теглото. Като в К.
При мен касата блокира, защото си взех от другия плот платнената торба на Уайкики с която пазарувам. Артикулите не съм махала от касата, но като махнах торбичката и блокира. Служителката каза след като платя тогава започвам да прибирам.

# 1 619
Долче, намерих снимка и предполагам за тази четка говориш

Общи условия

Активация на акаунт