Отговори
  • София
Flowers BouquetFlowers BouquetНа новите - добре дошли !Flowers BouquetFlowers Bouquet

Ние тук се обичаме, уважаваме и много си помагаме !
Молим ви, представете се – на колко години сте, откъде сте, от колко време опитвате, колко дълъг е цикълът ви, кога е овулацията ви, имате ли вече деца, и всичко друго, което прецените ! Дано темата ви донесе информация, положителни емоции и приятелско рамо в трудните моменти !

Ние сме малко общество за взаимопомощ и подкрепа в пътя на бебеправенето.
Тук не е място за хвалене с положителен тест в първи пост или въпроси от типа на 'здравейте, виждате ли втора черта?'. За тази цел във форума има други теми, молим, потърсете ги.

People Baby andi_bb People Baby Anigo People Baby arogans People Baby bananovolisto People Baby Belflower People Baby Greyspirit People Baby m-angel People Baby Mandaria People Baby Monita576 People Baby nasito8988 People Baby patencce1 People Baby petufin People Baby rave People Baby Salsera People Baby Sisi_cat People Baby shan^tall People Baby theDoodLe People Baby Одри People Baby Светослава Ангеловаа People Baby ВаНиЛа People Baby 2402 People Baby

Мило мое мъничко човече,
мое щастие, мой блян!
Как силно искам да те гушна вече,
Никога не ще си сам!

Ще има мигове на сълзи
и поводи за греещи усмивки.
Но всичко ще се нареди,
щом вкъщи сме затрупани
от бебешки играчки, пелени, завивки.

Отправям поглед към небето,
ръка полагам на сърцето.
Молитва, устните прошепват,
да се появиш,
на топличко, до термин,
да се задържиш!

До теб ще бъда неотлъчно,
ще те закрилям
и над теб ще бдя!
Понякога ще ми е трудно, мъчно,
но знай,
ще се старая, ще опитам
да бъда
най-добрата майка на света!

Тоалетна, чашка и тест -
чакаш минути пет или шест.⏱️
Ето черти - цели са две,✅
сълзите напират - ще имаш дете!🥹

Гадене, киселини и хормони,🤢
Шоколади ядеш с цели кашони.🍫
Първа фетална и втора, и трета -
време да раждаш е майчице клета!🫄

Контракции, разкритие и много болка,😵
врещиш изтощена - искаш упойка. 💉
"Напъвай" - крещят всички над тебе🧑‍⚕️
и чува се плачът, мощен, на бебе. 👼

Плацента, шевове - ох няма край...🙄
вземаш детето и попадаш във Рай! 🥰
Изписването е на дневен ред,
там всеки ще ти даде непоискан съвет. 🗣️

Памперси ,хранене и спане,
това бебе ще спре ли да реве? 🥴
40 дни и погача голяма -🍰🧁🍬
всяка жена акъл от опит ти дава. 🧏

Още рев, ако и колики мощни,😨
ти вече не спиш по цели нощи.💤
Помощ накрая търсиш в група за мами,🫶
там всички знаещи са се събрали.🧑‍💻

Минава месец, втори и вече сме в шести -6️⃣
сега се вълнуваме от пюретата месни!🥔🥦🥕
На дневен ред вече е друго -
зъбите никнат, виждам се в чудо!🦷

Приспиваш в количка, на ръце и в кошара...
но ефект от всичко естествено няма!!!!!🙄
Разбирам - да си майка е сбъдната мечта. 💗
😘

*Нека мен и теб в едно да съберем*
Когато двама души срещат се,
минава време и започват те
семейството да се увеличи с още един член,
когато кажат си ‘‘Нека мен и теб в едно да съберем !‘‘.

Мечти и надежди силно се разпалват,
някъде там двама спират да се пазят.
Дни, месеци, дори години понякога минават,
време, пари, нерви, всичко готови са да дават !

Първо откъсват част от своята душа и сърце,
докрая поръсват с любов. Да ! Те искат дете !
Трудно е, много търпение се иска,
понякога сълзи тихо ронят се, зъби се стискат.

‘‘Не се напрягайте !‘‘ – отстрани лесно е да казват.
Как, когато чакаш такъв дар, трудностите да не те смазват ?
Някъде там в един момент се случва,
теста показва две черти, а в гърлото засяда бучка.

Този път обаче напират радостни сълзи,
мъжът, когото обичаш, с дете ще дариш !
Трудностите през бременността, всичко си заслужава,
а борбата преди това не се забравя !

Но когато гушнеш малкото човече всичко избледнява,
някакси по-леко става и осъзнаваш, че вече станала си МАМА !

*Сила*
Ако днес се чувстваш унила,
ако в себе си не намираш вече сила.
Ако ти се струва вече невъзможно
или пък невероятно сложно.

Не спирай! Продължи напред,
може още утре да е твоят ред.
Бори се! Ще си заслужава,
животът рядко даром дава.

И ако имаш нужда - поплачи си,
излей каквото ти тежи.
А после на краката стъпи си
и недей повече тъжи.

Идва малкото човече,
може би дори на път е вече.
И то ще иска мама с усмивка широка,
да му показва винаги вярната посока.

И ако днес се чувстваш унила,
намери в себе си сила,
защото идва малкото човече,
сигурно дори на път е вече !

Тестове за овулация
Графики на БТ
Отчетни теми
Автоимунен тиреоидит на Хашимото
Бременна ли съм ?
Добавки и витамини
Стойности на ЧХГ
Как се сбъдна мечтата ни да имаме дете

Старата тема
Обща отчетна тема на нашите успели момичета

~~~S.G.C.~~~

Flowers Fallen Leaf
andi_bb: М - 03.09; О - 17.09; Т - 02.10
Flowers Fallen Leaf
Fayona: M - 16.09; O - 30.09; T - 14.10
Flowers Fallen Leaf
rave: M - 20.09; O - 06.10; T - 21.10
Flowers Fallen Leaf
Sis987: M - 01.09; O - 18.09; T - 02.10
Flowers Fallen Leaf
Sisi_cat: М - 18.09; O - 02.10; T - 16.10
Flowers Fallen Leaf
vanesa_georg: М - 08.09; О - 18.09; Т - 02.10
Flowers Fallen Leaf
Еми Simple Smile: M - 6.09; О - 17.09; T - 02.10
Flowers Fallen Leaf

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 21:00 от rave

# 1
Здравейте момичета !
Благодаря от сърце на рейв ,че ме покани за орисница на новата тема !
За мен е чест!
Моята история започва в началото на 2019г, когато с ММ решихме да заживеем заедно и да създадем семейство. Аз още от дете съм с нередовен цикъл ,но го отдаваха на пубертета и с времето всичко ще си дойде на мястото . На около 16г цикъла ми закъсня с 9 месеца и с майка ми отидохме на преглед ,като се установи ,че имам пкя . Изписаха ми противозачатъчни и след тях имах горе долу редовен цикъл ,но все пак тогава бях дете и въобще не взимах насериозно нещата .
Първите ни 3 месеца опити въобще не следях О , мислех си ,че съм като всички останали и би трябвало да стане бебе на 14ти ден от цикъла (като по учебниците в училище).
Да,но нещата не се получаваха ,и тогава започнах да ровя из интернет ,така попаднах в темата и започнах да пиша в нея . Май месец 2019 реших да се обърна към АГ и тогава диагнозата СПКЯ се потвърди . Пробвахме първо с витамини и дуфастон . След това с кломифен и така и не разбрах как стана 2021г . През това време всички около мен забременяваха, раждаха и правеха аборти по собствено желание ,докато аз не можех да спя за да се чудя къде е проблема .Ревнувах и завиждах на тези на които им се получава "без да искат" ,но нямаше какво да направя. Септември 2021 година решихме да посетим репродуктивен специалист и се спрях на др Шефкетова в Токуда .
Направихме необходимите изследвания (спермограма ,хормони ,цветна снимка) и решихме да не правим директно инвитро, а да пробваме този път с летрозол 6 месеца. Имах овулация ,но бременност така и не настъпи . Решихме вместо да плащаме 4 инсеминации да направим директно инвитро ,които сами да финансираме . И така на 18ти май 2022г беше първата ми пункция от която извадиха 38 яйцеклетки от които 17 незрели. 8 замразихме , останалите оплодихме и от тях се развиха общо 4 ембриончета на 5ти ден ,по нейните думи "перфектни" . На 07.07.22 беше трансфера на 2 пет дневни снежинки , чхг на 7ми ден 3,4. Ноември 22г върнахме и останалите 2 снежинки, чхг на 9ти ден 0.9 . Надеждата ми остана в останалите ми яйцеклетки. Декември 22г попаднах на публикация във фейсбук, че в Надежда провеждат безплатни прегледи и реших да се запиша . Падна ми се др Персенска, коментирахме ситуацията и тя директно ми заяви, че естествено при мен няма как да стане лесно. Предложи ми да направим 4 инсеминации за да можем да кандидатстваме по фонда. Реших обаче ,че трябва да дам шанс на останалите ми яйцеклетки в Токуда и се върнах там ,като след неуспехите пуснахме допълнително изследвания ,като кариотип и тромбофилия както и решихме да направим ПИД на ембрионите. 2023 г май месец оплодихме останалите яйцеклетки и от тях излезе само 1 читаво ембрионче . Изследвахме го и излезе балансирано.  Юли 2023г върнахме и последното ми ембрионче . Резултат на 9ти ден 0.4 . Бях съсипана тотално ,мислех си ,че аз никога няма да мога да имам собствено дете въпреки ,че бях само на 24 г .
Септември 2023 вече бях в Надежда на 3ти ден от цикъла, готова да започнем директно с инсеминациите без да губим излишно време . Така и стана . Края на септември направихме първата инсеминация ,която разбира се беше неуспешна ,октомври беше следващата със същият резултат. После борихме задържан фоликул 2 месеца . Решихме да си дадем няколко месеца почивка и април месец беше 3тата неуспешна инсеминация . Следващата последна беше май . Резултат - биохимична бременност.
От една страна бях съкрушена, от друга се радвах, че все пак забременях и бях чела,че след бх се забременява уж по-лесно. Юли месец реших ,че искам да се отпусна и да отида на почивка ,за да успокоя умът и тялото си .
На 13.08.24 извадиха 16 яйцеклетки, от който ми останаха само 2 три дневни ембриончета. Направо бях отписала опита ,но знаете ,че надеждата умира последна . И така на 16.08 направихме трансфера. 8 дни след него от чисто любопитството препишках един тест ,като почти бях сигурна, че е отрицателен . В първите 2-3 мин ,въртях наляво, надясно ,на горе , на долу, чертичка няма . Тръгвам аз към коша и виждам бледа ,бледа чертичка. Казвам си ,че ми се привижда и оставам с убеждението ,че нищо не се е получило. На следващият ден ме сърбят ръцете за тест ,та не се трае. Купувам тест правя го - хоп пак чертичка ,но по-видима , но не бързам да се радвам.
И така всеки следващ ден се наслаждавах на все по-видима чертичка до 12тия ден след трансфера ,когато ми беше назначен кръвният тест . Пуснах го и очаквам резултата да бъде около 100 , да ама не . Като видях резултат 448.01 ,избухнах в сълзи ,и започнах да осъзнавам ,че това наистина е реално и се случва точно на мен ! Обадих се в клиниката и ми казаха на преглед след 14 дни. Аз си продължих с тестовете за да видя дали се насища чертичката ,ако се насища всичко е наред . Да ама 3 дни чертичката си е все една и съща . Казах си ,че това ми е края и щом стои на едно място чхг започна да пада и всичко отива по дяволите. Не можах да се стърпя и на 20 ден след трансфера си записах час при Персенска. Цяла нощ не можах да мигна от притеснение ,после пък не исках да влизам в кабинета от страх ,че ще ми съобщи лоши новини. Легнах на магарето и тя само каза "-А, ето го." И тогава видях най-перфектната точка ,която съм виждала през целият си живот ,отговаряща на 5 г.с ,както му е реда .
Не мога да опиша щастието си тогава . Вървях като луда по коридорите и не знаех какво се случва. И така 3 дни.
На 3тия ден след прегледа, след wc видях най-страшното нещо ,което може да види една жена дълго бореща се за дете - кръв . Изпаднах в паника и веднага се обадих в клиниката . От там ми казаха да спра аспирина и да слагам цикогест ректално, повече почивка и след няколко дни на преглед .
Да ама аз нямаше как да стоя вкъщи и да чакам няколко дни ,затова веднага тръгнахме към болницата . Приеха ме и се установи,че причина за кървенето е субхориален хематом. Проведоха необходимото лечение и в деня на изписването на прегледа се усъмниха за още едно сакче и ми казаха след седмица на преглед при Персенска.
И така в сряда 18.09.24г в 15.45 чух как тупти сърчицето на моето бебе !
Не знам как да опиша радоста си !
Сега се надявам с Божията помощ да износя и родя здраво детенце ! Притесненията и страха ми все още не са отминали ,но както казват хората щом ще ставам майка, притесненията тепърва започват .
През всички тези години в темата научих много , след всеки неуспех намирах подкрепа, с всеки положителен тест - надежда ,след всяка чуденка съвет !
Заключението от романа ,които изписах е - НИКОГА ,НИКОГА не се отказвайте , след всеки дъжд изгрява слънце ! Няма нищо невъзможно и непостижимо, успокойте душата си и всичко ще бъде наред ! С помощ или не ние ще бъдем майки ,ще отгледаме здрави и щастливи деца ,само ВЯРВАЙТЕ!
Ръся ви с шарен прашец ,понеже още е рано за цвят и ви пожелавам скорошен успех и бързо изнасяне към отчетни ! Дай Боже на всички пухкави и здрави бебоци !

# 2
Благодаря за темичката rave. ❤

Дриймър Ще бъде успешна бременност и как. Вярвам, че ембриончето е борбено и всичко ще е наред  ❤  Дано всичко негативно е останало назад и от тук нататък всичко е наред.

# 3
Благодаря за новата тема!
Дриймър, благодаря за орисването!
Да ни е много бебеносна Flowers Four Leaf Clover People Baby
Включвам се с въпрос- настъпването на О след пик на ЛХ еднакво ли е всеки път? Да кажем за дадена жена след пика О винаги да настъпва между 20 и 24тия час?

# 4
Здравейте, момичета,

Включвам се и аз отново и благодаря за новата темичка! 🙏

Дриймър стискам палци всичките усилия да доведат до успешен пухкав финал този път и изпращам позитивна енергия и нагласа към теб и това борбено ембрионче 🍀

Eunoia на някои места съм чела, че е до 24-48ч, но не знам до колко е вярно. Предполагам за това препоръчват опити  3 дни - на пика и следващите дни

# 5
Rave Heart

Dreamer, пожелавам ти една спокойна бременност, винаги усмихната на прегледи и едно живо и здраво детенце! Heart

Eunoia, никога не съм се замисляла, но интересен въпрос Grinning Забелязала съм при мен, че след пик на ЛХ, О е до 12-20часа. Поне като съм ходила на прегледи. Може понякога да е и повече.

# 6
Dreamer, стискам палци всичко да е наред и да имаш спокойна и щастлива бременност. Благодаря за орисването и на Рейв за темата! Дано е много бебеносна, като августската. Simple Smile

ММ беше в чужбина до миналия ден и сега като се прибра си изговорихме нещата и имаме план. Simple Smile Ще самофинансираме инвитро на следващия възможен цикъл. Ако всичко е наред и имаме добра реколта - екстра. Ако пък излезе, че не са добре нещата и ще има нужда от второ инвитро, ще си направим двете оставащи инсеминации и ще кандидатстваме по фонда. Чакам до седмица да ми дойде и да ходя при доктора. Реших и да паузирам всички 13 добавки, които пия от повече от 3 месеца, ако започнем със стимулация. Не знам дали нещо би се повлияло, но и не мога да ги обсъждам с д-р Станулов, защото знам, че ще каже да спра всичко и да пия само Елевит.

Успех на всички! Simple Smile

# 7
Благодаря за новата тема! ❤️

Момичета, имам резултатите от изследванията в Неовитро, моля ви за коментар 🙏 как да разбирам това Задоволително .....

# 8
Рейв, страхотна тема както винаги , благодаря🤍
Дрийм, страхотно орисване, толкова се радвам, че след всичките трудности си бременна и мечтата ти е сбъдната!
Хайде дано тази тема ни донесе късмет !

# 9
Благодаря за темата!
Дрийм, историята ти е вдъхновяваща! Пожелавам ти лека бременност и всичко да е наред до финал! ❤️

# 10
Много ми е приятно да се включа в темата дето я орисва Дримчето Green HeartFlowers HibiscusFlowers Four Leaf Clover

BeLive1211 - предполагам, че значи, че материалът е бил ОК

# 11
Браво, Дриймче,  супер ти е орисването! Много си преживяла, момиче! Нека имаш лека бременност до пухкав финал!
Rave , страшно си се постарала, както винаги!
Нека тази тема надмине по плюсчета августовската🤞
Ще ви хвърлям по едно око, че сте ми много на сърце!
Вчера плахо се записах в отчетната, след като чухме пулс. Сега чакам следващите прегледи.

# 12
Запис и от мен, благодаря за темата!
Дриймър, лек остатък от бременността пожелавам! Hug
Ванила, има отстъпка този уикенд в iHerb и аз също се чудех дали да подновя някои добавки, но няма кога да коментирам нито със Сенкова, нито със Симона преди да изтече промоцията. Заглеждам мелатонин, инозитол и омега-3. При мен предстои евентуална пункция другата седмица, днес допивам летрозола и бих втора инжекция мериоферт.

# 13
  • На изток от Ада
В iherb ще има промоция и за напред всеки ден има нива група продукти. До началото на октомври май . Аз се чудя на тестовете за овулация...
Аз уж усетих О понеделник . Пък днес ми е 17 ден та може би по-ранна О.
Слънце и Ванила успех!
Дрийм лека бременност!
Мила пиши понякога.

# 14
rave, благодаря ти да всеотдайността, с която винаги правиш темите! Flowers Fallen Leaf

Dreamer, така се радвам, че дойде редът ти да си наша орисница! Дълъг път си изминала и много разочарования е трябвало да понесеш, но ето че си чула най-сладкия звук - този на тупкащото сърчице в теб! Пожелавам ти една лека, безпроблемна бременност и най-здравия и пухкав финал! А до края на темата те чакаме да ръсиш прашец и вече с определен цвят! Purple Heart

Мила, честито сърчице и на теб и те чакаме скоро и теб в официалната роля на орисница! Heartbeat

Ние от този месец се връщаме отново в опитите, а днес разбрах и че една близка приятелка е отново бременна след нейната загуба също януари като моята последна, та съм заредена с положителна енергия и ще ви помоля за стиснати палчета и за нея всичко да е наред! Flowers Four Leaf Clover

Пожелавам на всички тази тема да сбъдне съкровените ви мечти! Nature Star2

Общи условия

Активация на акаунт