Лидл 171 - януарска отрезвителна...

• 109 861
  • 1 723
  •   1
Отговори
# 1 695
Котешката храна в кафявите опаковки е с доста прилично съдържание. Тази в сини е ужас.

Яйца и ние намалихме, общо взето половинката закусва бъркани и до там.

В новата брошура си харесах някои неща, в понеделник ще ходя. Има и бебешки чувалчета, но тъкмо ми подариха близки (пак от Лидла), та ще си спестя 30 лв.

# 1 696
Цената на основните продукти не зависи толкова от купуване или некупуване.. Това масово няма как да стане. Ама стискате си Simple Smile
14 лв/кг не е кашкавал

# 1 697
  • софия
Преди малко имаше репортаж по Нова за цените на млечните продукти. При еднакви продукти в Англия е най-евтино. Нещо от сорта на 20+ лв., във Франция около 50+ лв., в България - 70+ лв.
Включиха хора от бранша. Единият (мастит и познат млекопроизводител) се обясняваше, че опаковките били поскъпнали 70%, токът 100%, дъра-бъра. Другият каза, че парадоксът бил, че купуваме сирене по БДС с полско мляко. И все повече щяло така да става. В другите държави производителите имат големи държавни субсидии. Другото е, че там ДДС за хранителни стоки е по-ниско.

Следващата седмица имам списък. Ще взема от любовните сладоледи. Интересни са ми, досега не е имало. Точно се похвалих, че покрих предходната лента с по-малко от 20 лв. 😂

# 1 698
За някои неща си е чиста спекула в България, многократно го казаха, презастраховали се били там търговци и всякакви.

# 1 699
  • In transit
В репортажа, описан от Звънче по-горе също казаха, че дистрибуторите надували цените с 40-50%, след тях и крайното звено си слага надценка.

# 1 700
  • софия
Да, казаха, че литър мляко бил 0.90 лв., което потвърждава написаното от Леми.

# 1 701
Сладоледите ги имаше и минлия св.валентин ; ) Гола вода -буквално!
а за цените - оправия няма. Ленти за пазар няма - не ми и дреме де !
Скречовите карти все съм с усмихни се ..не губи кураж

# 1 702
  • софия
Не съм им била обърнала внимание явно.
Верно ли? Сърцето на клечка съм си отбелязала.

# 1 703
  • София
Да, казаха, че литър мляко бил 0.90 лв., което потвърждава написаното от Леми.

Да,  и за 1 кг сирене отиват 9 л мляко. Тоест, грубо казано, към 9 лв. На Маджаров сиренето вече е 19 лв за 800 г!  Което е чиста спекула.

# 1 704
Освен за млякото, производителят на сирене има и други разходи . След това и търговецът като сложи своята надценка. И отделно спекулата. И накрая всички плащаме.

# 1 705
Някой беше споменал за кутийките за насипни неща от витрините на Кауфланд и др. ,че няма как да ги избегнеш.
Аз им казвам да ми сложат маслините в торбичка, правят физиономия, но няма как да откажат. Не искам да плащам кутия, а като не предлагат алтернатива.

# 1 706
Някой може ли да каже тоалетната хартия със слончето от тази седмица дали е ароматизирана и може ли да се сравнява с тази с овцата?
Някой беше споменал за кутийките за насипни неща от витрините на Кауфланд и др. ,че няма как да ги избегнеш.
Аз им казвам да ми сложат маслините в торбичка, правят физиономия, но няма как да откажат. Не искам да плащам кутия, а като не предлагат алтернатива.

Във верига магазини в Бургас вече повече от година таксуват кутийките, точно така процедирам 200г маслини в торбичка.

# 1 707
  • София
Някой може ли да каже тоалетната хартия със слончето от тази седмица дали е ароматизирана и може ли да се сравнява с тази с овцата?

Във верига магазини в Бургас вече повече от година таксуват кутийките, точно така процедирам 200г маслини в торбичка.
Но не само маслини се слагат в кутийки. И салатите ли искате в пликче?

# 1 708
Нали автоматично таксували кутийките?

# 1 709
Не купувам салати, но сельодката и нея помолих да е в торбичка.

Общи условия

Активация на акаунт