"ДЕКЕМВРИ е и бебенцата сладки бързат да дойдат при мама и татко!"

• 17 281
  • 288
  •   1
Отговори
# 225
Честита Коледа момичета да сте живи и здрави вие и вашите семейства!
Ние излизаме от 20-я ни ден ,за облеклото - слагам е в космонавт и имам един чувал от гъши пух, който е за количка и така екипирани се разхождаме всеки ден.

# 226
  • Варна
Бебчо се казва Кристиян и се роди на 07.11.06
Весели празници!!!

# 227
Честито Рождество Христово, мили мамчета! Нека Бог дари вас и семействата ви с много здраве и щастие!

Много ми липсвате.......айде махам се, магарето наду гайдата

# 228
Здравейте, мили мамчета,

Най-после и аз успявам да се включа, макар че вече цяла седмица съм вкъщи, но не съм докосвала компютър.

Да са честити коледните и новогодишните безценни подаръци на всички - от сърце ви желая да ви носят много щастие малките декемврийчета, които ни събират тук.

Успях да прочета една голяма част от това което сте писали последните дни, и чак се разплаках като видях че вече всички ни измъчва безсънието на малките ни душици  Tired. От друга страна донякъде се успокоих че това е нормално - защото аз се чудех какво греша, та детенцето е все по-неспокойно от ден на ден, а си спеше толкова кротичко първите дни.  newsm78

Благодаря на всички ви за поздравленията за раждането на малкия Даниел - толкова сте мили  bouquet Иначе за моето раждане накратко - на 17ти дек. в 5 сутринта потече кръв, без да съм имала някакви болки или сериозни контракции предните дни. Изприпкахме до Тина Киркова (живеем съвсем близо) и хоп-изненада Outta Joint- оказа се че имам 5 см разкритие. Сложиха ми система, и до 11 часа нямах болки - но и нямаше голям напредък - от там нататък се почнаха все по-болезнени контракции, като към края вече бая си повиках - добре че нямаше други родилки в предродилна да ги шашкам Simple Smile В 13.30 ме сложиха на магарето и след 4та контракция в 13.50 видях моето бамбуче - едно такова омазано в бяло, с добре оформено дупенце - не знам защо  newsm78 ми показаха гръбчето и дупето първо, а след малко ми го дадоха за мъничко - вече измито и повито Simple Smile Много съм благодарна на д-р Генадиева (от лекциите на сп. 9 месеца) , която бях избрала за раждането - намаше усложнения при раждането, но тя ми помогна много да преживея най-трудните моменти.  Много съм доволна и от целия персонал в Света софия - както в родилна зала, така и в родилното отделение. М/у другото, с milenah децата ни се родиха само с 20 мин разлика, и в предродилна зала екипа ни се смееше че всички сме се били познавали предварително  Joy(щото се видяхме набързо и с pontes преди да я изпишат).  Много готино беше, че с milenah ни сложиха в една стая, а можах да се видя и със sarra и sizzu преди да ги изпишат. 

# 229
Sarra,

мисля че ти питаше за масажа - на лекциите ни казваха че първия месец се правят само въздушни бани (мисля че смяната на памперса е долу-горе въздушна баня), от втория месец се прави масаж, а след втория месец вече се почва и масаж и гимнастика.

# 230
  • София
Здравейте и Честита Коледа на всички  bouquet
Поздравявам всички новообебени мами, нека Новата година донесе много здраве и късмет и на тях и на бебенцата Hug
На чакащите- кураж и търпение и скоро да се похвалят с рожбички Wink

Аз да питам някой приема ли нещо за увеличаване на кърмата и какво?
Пробвах с лактогонните чайчета и БГ и на ХИП, но не съм сигурна дали помагат- все ми се струва че нямам достатъчно кърма- тази вечер дадох на малката малко АМ - 30-40мл след цокане и така блажено заспа, а последните дни  беше ужасно неспокойна newsm78

# 231
  • София
Добре де, защо това моето бебче след ядене все повече не иска да спи Shocked Има ли други бебчета така! Значи почва се кокорене, хълцане, кихане, повръщане, реване, леко придремване и пак отначало. Не че ми пречи, но това продължава ужасно дълго...и той се изнервя, защото му се спи, а не може да заспи и става лошо. А в количката спи, но не искам все така да го уча в количка да спи!
Ох, умората си казва думата, но дайте някой съвет - защо не си иска леглото!!

Добре дошла на lladybird! Само да кажа, че тя в родилното ми събра очите...моташе се из коридора все едно е по Витошка...Какво правиш - раждам...Питам я имаш ли контракции - имам...и с една усмивка до ушите ooooh!

lia25, хайде, миличка, раждай го това бебче, че си ми на грижа Hug

# 232
Спокойно Понтес и ние сме така,особено като почнем да хълцаме,няма заспиване и това е ,а и повръщаме.Аз е приспивам като е люлям и и пускам музикални играчки,тя много ги харесва.Между другото докторката ми каза ,че бебетата  хълцат  от преяждане или когато им е студено.Колкото повече порастват толково повече се кокорят и искат внимание малките човечета.

# 233
Добре де, защо това моето бебче след ядене все повече не иска да спи Shocked Има ли други бебчета така! Значи почва се кокорене, хълцане, кихане, повръщане, реване, леко придремване и пак отначало. Не че ми пречи, но това продължава ужасно дълго...и той се изнервя, защото му се спи, а не може да заспи и става лошо. А в количката спи, но не искам все така да го уча в количка да спи!
Ох, умората си казва думата, но дайте някой съвет - защо не си иска леглото!!
.....
Споко и ние сме в клуба .... Peace
Нито количка помага нито чудо ......
И в момента с единия си крак извършвам разтегателно - постъпателни движения напред назад с единствената цел да бутам количката , което обаче не пречи и смущава  ясното и отчетливо кънтене на  звука :
ла - лла идваш от към повития като вързоп пакет в нея....
Вечерите са ад , просто ...незнам какво да правя...... май наистина вечер просто не ми стига кърма
Ето сега се разхълцахме като доказателство...

# 234
Здравейте и от мен,
От днес вече Викито има и Удостоверение за раждане, а майка й подаде и декларация за 200-те лева за раждане, изобщо борим бюкрацията. Сега докато има баби при нас, почти всеки ден излизам, че дори и за по 3 часа !

Sarra, eто в тази статия четох как и защо млякото причинява колики:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29220.0
Аз през бремеността всеки ден изяждах минимум по 1 кофичка кисело мляко, а сега не смея, защото като ям и после резултатът е рев и безсъние за всички.
Ние пазихме пъпа от вода преди да падне, после го мием смело и го мажем със спирт 70% (преди да падне 95% + антибиотична пудра, сега -не) и без никакви лепенки,защото е хубаво да диша.

Вчера на хубавото слънце за първи път се показахме на балкона. И мен ми се иска вече да я калявам, но ме е страх да не настине, пък и киха от време на време. Казват, че така си прочиствали носа, ама мен ме е страх да не се разболее. Вашите бебчета кихат ли?
От памперсите съм купила от Pampers 2-5 кг и Libero 3-6 кг, но Liberoto-то вече 2 пъти ми пропуснаха и ги избягвам нощем, но не знам дали е от памперсите или пък може да не съм ги сложила хубаво. Ластиците май не се отбелязват засега.
Витамин Д-то не е ли след 1-я месец, на  нас още нищо не са ни казали и като стане на месец, тогава мислех, че ще ни го изпишат  newsm78

ClanG, много са ти хубави всички дечица, пу-пу, да са ти живи и здрави. Малката принцеса вярно е копие на баща си, ама другите двечки сякаш на тебе приличат Wink

Lia25, успех! и скоро чакаме новината!

С килограмите съм 53, т.е. 1 повече от преди бремеността, но за лятотото целта ще е 50, но кой знае може и да кача обратно, както добре хапвам  - уж покрай кърменето   Wink

Момичета, родили в началото на месеца, ходихте ли вече на контролен преглед (имам предвид на себе си, не на бебетата). Аз се чудя дали да я свърша тази работа сега или след Нова година. Моята лекарка ми каза на 20-я ден, на епикризата ми пише - до 40-я, та се чудя кога да отида, ама май по-добре сега, докато има на кой да оставя за малко бебата.
Сещам се и още 1 въпрос, някой знае ли кога горе-долу ще изчезне тъмната линия на корема?
Лека нощ!  Heart Eyes

# 235
  • сто акровата гора
Здравейте на всички!
Ние сме в къщи от няколко дни но не ми остава време да пиша, ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ МАМИ, ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБОЦИТЕ Весела Коледа и Щастлива нова година! Hug   bouquet

# 236
  • Варна
и ние започнахме да бодърстваме след манджа (както се вижда)  Rolling Eyes
създаваме социални контакти  Mr. Green лошото е като изявим това желание посред нощ....от 40мин се опитвам да я приспя  Shocked
иска да я люлея на ръце  Rolling Eyes май й харесва пред компютъра  Mr. Green

почнаха ни сериозните колики , сърцето ми се къса кто плаче така  Cry слава богу засега се проявяват само през деня  Praynig

tini-mini на мойта епикриза пише 1вия контролен - след 10 дена, 2рия след месец,
та смятам да ходя в петък (че моя док приема вторник и петък)  Peace

и ние вече сме граждани, имаме си ЕГН  Mr. Green
днес ще ходим до социалните и до педито

ох разхълца се  Rolling Eyes

# 237
Здравйте ние с Лоринка се прибрахме вчера но нямах време да седна на компа. Голяма лакомия е когато имам повече време ще пиша как е протеккло раждането

# 238
А аз си мислех, че хълцането е защото изстива.......май преяжда нашето свинче Simple Smile

Хормоните ми сдадоха багажа, всеки път като погледна Алекс и ми се пълнят очите със сълзи  Rolling Eyes Толкова съм щастлива, че вече съм готова за следващото  Crazy След това изявление на моя малко му трябваше да получи инфаркт  Mr. Green Сега съжалявам, че изчакахме толкова време, а какво колебание беше.......добре, че беше този форум да се заразя от тази толкова прекрасна болест.

Ето и малко снимки от изписването

http://snimka.bg/album.php?album_id=80133&photo=62

# 239
  • Варна
ох да следродилната депресия е голяма работа...
няколко пъти си рева тайничко и благодаря на Господ за Лора и се моля да ми я пази  Praynig
но снощи татито ме сгащи  Joy и трябваше да го убеждавам един час че плача от щастие  Mr. Green
толкова съм щастлива!!! благодаря и на вас за съпричастието и за това че ви има  Hug
големи сме щастливки че сме тук. вижте само колко много запознанства и с колко много приятелки се сдобихме за тези месеци ?!
целувки на всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт