Бързи здравословни въпроси и отговори – 38

• 37 190
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте.Личната лекарка ми предписа таблетки Хром 200 мг и диета с ограничаване на сладки храни, защото при профилактичния ПКК глюкозата ми е 5.9.Някой пил ли е, имате ли наблюдение за препарата?

Назад го коментирахме. Другите показатели от липидния профил как са?

# 631
Здравейте къде в Пловдив е най-добре да се направи ЯМР на корем и малък таз? Какви са цените? Колко се чака? Събирам препоръки

# 632
Лаборатория Русев, до Окръжна болница. Разчетоха ми много рядка и специфична диагноза. Не съм чакала изобщо, но минах през ДЗО. Съответно не знам цени. Но се обадете и питайте.

# 633
Търсих лентичките за пх в урината,за които писахте,но са 25-35 лв...по- евтино ще ми е да пусна една урина в лаборатория ..мислех,че са нещо дребно като пари. А и няма какво да ги правя 100броя....
Да питам - може ли от желязото ,което пия да имам ужасен вкус в устата постоянно? Точно все едно съм близала стотинки. Ужасно е, ям бонбони,дъвки -тц....

# 634
От желязото е.

# 635
Пускай обикновена урина, Yan, със седимент, тъкмо ще се види имаш ли левкоцити.
Ph-то е част от показателите.
Между другото, съветът със содата е наистина добър, на мен уролог ми е изписвал по 1 лъжичка сода преди хранене за алкализиране (моето ph винаги е 5-6).
А за желязото - виж някаква друга форма.
Better you имат и орален спрей, за да не минава през стомаха, защото дразни.
Аз лично съм с много проблемен стомах и направо си направих вливка, обаче не е евтино. Но при мен желязото и феритина бяха критично ниски и нямаше как. Най-добре е всъщност да се консултираш с лекар каква форма е най-подходяща за теб и за състоянието ти.

# 636
Мила, спреят на БЮ бързо ли ти вдигна желязото? И аз се замислям за вливка сякаш. На колко време го следиш след нея?

# 637
Хематолог ми го даде, нямам други оплаквания. Но ми е критично нискио и моето и ми предложиха вливка,ако не се качи. Колко струва и с абокат и система ли е( тъп въпрос,но нямам идея).
Мила,имам чувството,че страдаме от едно и също по различно време Joy

# 638
Здравейте,помагнете ми!
Днес бях при Невролог,изписа ми тези лекарста,и не ми каза колко дена да пия.

знам ,че Милгама и Нивалин се приемат дълго време.
,а Диклопром за кратко...7 дни
ВАЗОНИТ колко дълго се приема?
в една опаковка има 20 таблетки. по схема 2х1/2 = ще ми стигнат за 20 дни.Да пия ли 20 дни или като Диклопром 7 дни??

# 639
Yan, ох, аз страдам от половината неща, които се коментират тук във форума 😂. Че и някакви симптоми на цистит ме гонят тия дни, нещо намръзнах тия дни и сега чакам да ми свърши цикъла да ходя да пускам и аз изследвания.
Иначе - пробвах спрея, докато чаках да ми дойде часа за хематолог и тя ми каза, че в моя случай (аз съм с гастрит и рефлукс) изобщо да не губя време, а да правя вливка.
За съжаление е скъпо удоволствие, защото една ампула Феринжект, което ми изписаха е 230 лв. Докторката ми обясни, че много нейни пациенти го купуват от Турция, аз намерих кой да ми го прати, там излезе 90 лв. (поне толкова беше миналата година). Иначе вливката в болница беше 50 лв.
Обикновено 1 е достатъчна за 6 месеца поне, аз правих миналия април. Ноември още феритинът ми беше в норма, хемоглобинът също, желязото беше под долната граница. Докторката каза да изчакам още 2 месеца и да повторя изследванията, но вероятно ще се наложи нова вливка, тъй като почна план да ми пада косата и вероятно феритинът ми е отишъл по дяволите. Тъй че в понеделник заедно с урината ще си изследвам и това, и още 100 неща.
Между другото - въпрос към преболедувалите онзи вирус с бруталната кашлица миналия месец - как сте? Аз съм като пребито куче, оправих се, но съм ужасно изморена и нямам никаква енергия. Знам, че това става и с недостига на желязо, но според мен това боледуване съвсем ме срина 😢.

# 640
По принцип пентоксифилинът/Вазонит в случая/, се приема по-дълго време. На мен ми е изписван под името Агапурин и съм го приемала месеци.
А случайно  в аптеката, пред мен бе възрастна жена, която взе същото и каза, че го приема от дълго време.
На мен лично ми падаше кръвното от него, а като цяло не ми помогна много.

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 20:08 от проксима

# 641
Аз си правих вливка, но после си пия сорбифер

# 642
Хм, Феринжект си спомням че се изписва по здравна каса, но нямам спомен на какви диагнози. Може да се провери в Позитивния лекарствен списък и ако фигурира диагнозата ви, да се види по каса да се взема. На 3 различни кода го има в списъка Феринжект, та проверете и трите че са при различни диагнози всеки, на два от тях е по протокол даже. С пълно заплащане действително е скъп препарат.
Скрит текст:
А вече на кого колко често му е нужен наистина варира... имахме пациенти дето вземаха по 1-2 флакона в рамките на 6 месеца, имахме и един дядо с по 4 флакона всеки месец... не знам тоя човек как изобщо идваше до аптеката да си ги получи.

# 643
  • Пловдив
Момичета, дайде съвет за ежемесечни ангини? Имунитет ли, закаляване ли, незнам кво и що вече.

# 644
Правена ли е микробиология на гърлен секрет?И зъбите да провери, от тях също може да има проблем...

Общи условия

Активация на акаунт