Бързи здравословни въпроси и отговори – 38

• 37 284
  • 744
  •   2
Отговори
# 660
  • Пловдив
Кое това..дъртото магаре, или малкото ? Grinning

Поне една МБ да пусне, да се знае какво що е.
дъртото, да Grinning то и младото не отстъпва, ама...
Ще го юркам, да, ама сега кат маже тоя грануфурин надали ще е читаво изследване.

# 661
Интересното е тоя път, че няма Т...

При бактериална инфекция, например, не е задължително да има температура.

# 662
Здравейте, във вторник почнах да кашлям сухо и дразнещо на гърлото. Понеже миналият месец след стомашен вирус имах същата кашлица, реших че е на алергична основа и ще отшуми както тогава отшумя. Обаче следобяд взе да ме втриса, вечерта ме заболя гърлото и почнах да кашлям влажно, имах и задна хрема.
В сряда сутринта личната ме прегледа, каза че гърдите са чисти, гърлото е добре, но ми изписа профилактичен антибиотик,който не взех, защото и досега не мисля че е нужен. Взех дефендил форте, който се пие 5 дни, синулан дуо форте капсули, муконазал за отпушване на носа и едни таблетки за смучене. В сряда имах повишена температура, вечерта стигна до 38.9. Вчера и днес не съм вдигала висока температура, вчера хремата беше обилна, днес намаля значително. Но кашлицата си остана - влажна и закашляща, отхрачвам от нея. Почнах да пия сироп Фитолор (такъв имам), пробвах да си правя инхалации с физиологичен разтвор. Докато спя не кашлям. Като цяло се чувствам добре, но тази кашлица (без болки в гърло или дробове) не знам какво да я правя. Пия чайове, ефект няма. Пия и джинджифил с лимон, корен от куркума и мед. Може ли да ми дадете съвет? Личната ми работи чак в понеделник, а ако отида и й кажа, че не съм й пила широкоспектърния антибиотик... 🤮
Според мен е чист вирус/грип, защото в събота имах излизане вечерта, в неделя и понеделник 3 пъти ходих на обществени места без маска по независещи от мен обстоятелства и вторник бях цъфнала..
Ще съм благодарна за мнения!

# 663
Здравейте!

Това са изследванията, които мъжът ми си пуска веднъж годишно. Притеснена съм от стойността на LDH, която е почти на горна граница. Креатинин и уреа също са над горна граница. Друг път и пикочната киселина е нагоре, този път е добре. АлАТ, триглицериди, холестерол, инсулин и кръвна захар също не са ОК Sad Имам записан час при личния лекар за друго и ще се консултирам с него, но ще е чак в сряда.

Моля ви, насочете ме за какъв друг специалист да запиша час. Искам да направя консултация по Хийли, защото най-бързо мога да получа тълкуване на резултатите.

Изследванията са профилактични, засега сякаш няма оплаквания, освен че иска да отслабне малко. 110 кг е на ръст 190 см. Въпреки че не бих казала, че е пълен, а по-скоро едър, спортува и е стегнат, има и мускулна маса. Но със сигурност трябва да свали малко килограми. От около месец се оплаква от киселини и май е това...

https://i.postimg.cc/cHRjcRK2/IMG-20230210-180612.jpg
https://i.postimg.cc/wM9r41Lv/Screenshot-2023-02-10-18-07-19-086 … ndroid-chrome.jpg

# 664
Значи и мен ме мъчи кашлица, но суха.
Винаги след ледени коктейли се появява яка болка в гърлото, отиваща надолу и преминаваща в кашлица.
Да де; ама тоя път ме държи повече от 3 седмици, като сега е периода на секретите от носа и кашлицата. Оня ден 3 пъти слизах от метрото, че ме гледат на кръв като се закашлям 😀
Нямам Т, но много трудно минава пущинята, даже Нурофен взех вчера, за да спя нормално.
Пия витамин Ц, Д +К2, Улитус, Имунотрофина. Ако уикенда не мине, вече не знам къде да ида. ЛЛ каза; че при липса на бактерия няма да има АБ, но тогава какво правим ?

# 665
Здравейте!

Това са изследванията, които мъжът ми си пуска веднъж годишно. Притеснена съм от стойността на LDH, която е почти на горна граница. Креатинин и уреа също са над горна граница. Друг път и пикочната киселина е нагоре, този път е добре. АлАТ, триглицериди, холестерол, инсулин и кръвна захар също не са ОК Sad Имам записан час при личния лекар за друго и ще се консултирам с него, но ще е чак в сряда.

Моля ви, насочете ме за какъв друг специалист да запиша час. Искам да направя консултация по Хийли, защото най-бързо мога да получа тълкуване на резултатите.

Изследванията са профилактични, засега сякаш няма оплаквания, освен че иска да отслабне малко. 110 кг е на ръст 190 см. Въпреки че не бих казала, че е пълен, а по-скоро едър, спортува и е стегнат, има и мускулна маса. Но със сигурност трябва да свали малко килограми. От около месец се оплаква от киселини и май е това...

https://i.postimg.cc/cHRjcRK2/IMG-20230210-180612.jpg
https://i.postimg.cc/wM9r41Lv/Screenshot-2023-02-10-18-07-19-086 … ndroid-chrome.jpg

Да не е болен, или скоро е бил? Утайката е височка защото.

Липидния профил не е ок. Триглицериди под 1 са ок, тук са над 2!

# 666
Да, кашля от десетина дена нещо.

# 667
  • Sofia
За кашлицата много ми помогна чай от дюлени семки,цели счукани орехи,смокинови листа.
Ако нямате дюлени семки и лененото семе действа.Да се вари и кисне докато стане леко лигаво.Чай от исландски лишей.
Също пиех и тавипек.

# 668
За кашлицата - зависи какви са храчките.
Ако за жълти, зелени или нещо такива - това говори за бактериална инфекция и без АБ няма да мине.
Аз бях с брутална кашлица, с жълти храчки, но понеже вече си бях направила носен секрет, че имах и жълти сополи и беше излязла бактерия, след като се появи и кашлица, директно аз се обадих на ЛЛ да изписва АБ.
Според мен изчакай до понеделник, Елла и отивай пак при ЛЛ, да ти чуе гърдите, кажи и че не си почнала АБ, защото нещо си (аз например казвам, че правя много гъбички и не смея профилактично да пия или директно като ми изпишат - на момента казвам, че няма да го вземам).
Ако вирусът (а то е такова) е слязло към белия дроб и вече е почнала да се наслагва бактериална инфекция - без АБ няма да се оправи. Обаче, ако е само вирус - ще кашляш още известно време и ще мине.
На мен най-добре ми понася инхалации и Флудитек, това ми изписва пулмоложката последните пъти.

# 669
Няма ли лечение за вирусна инфекция ?

# 670
Има разни противовирусни препарати, но те се почват при началото на симтомите.
Най-лекото е Авирон, давала съм на детето ми, аз също съм пила.
Иначе има разни от сорта на Тамифлу, но нямам опит с тях.

# 671
Ella.., болят при мен мускулите на стомаха от силна суха кашлица. Нямах температура, но изкарах някаква болест, след която нищо не помага от суха кашлица...

# 672
Тамифлу е само за грипен вирус!! Не за друг вирус!

# 673
  • София
Тя кашлица за 3 дни не минава. Ако правилно съм разбрала, че е от този вторник.

# 674
Тя хрема не минава за седмица, вие искате кашлица за 3 дни?!
Имайте търпение малко.

Общи условия

Активация на акаунт