Какво би ви накарало да сключите брак?

• 29 966
  • 1 246
  •   1
Отговори
# 1 095
Живота не е черно-бял, и ако се омъжиш на 40 не означава, че задължително ще попаднеш на чичак сухар. Същото важи, ако се омъжиш млада.

# 1 096
Аха, омъжена на 20 и разведена на 30.

# 1 097
Какво значи "закостенял"? Истината е, че на определена възраст повечето са по-зрели, по-умни да кажа, видели са повече от живота, поочукал ни е, разбрали сме, че не всичко, което лети се яде. И ако се налага тепърва да избираш партньор, гледаш и оценяваш по-внимателно. Не като на 20, влюбен/а съм и това ми стига, никакви лампи и светофари не виждаш. То по тази логика, някои мъже пък гледат по-млади да си вземат, да си ги моделират както искат, че зряла жена по-трудно ще манипулират. И на 20, и на 40, важното е да попаднеш на точния/та, да избереш правилно. Да сте екип, да се "обгрижвате" взаимно, а не всеки да гледа да не се мине и да не се прецака с жест, вещ или пари .

# 1 098
И аз не знам възрастта кво значение има. Ние се срещнахме на 19 и 22, сега 40 ни дебнат зад ъгъла Joy и кво? Закостенели ли сме или глупави, че толкова рано сме се "взели" Rolling Eyes

# 1 099
И аз не знам възрастта кво значение има. Ние се срещнахме на 19 и 22, сега 40 ни дебнат зад ъгъла Joy и кво? Закостенели ли сме или глупави, че толкова рано сме се "взели" Rolling Eyes
Имаше предвид, че ако човек живее сам до 40, след това трудно се адаптира към живот в двойка.
От една страна е така, от друга, на 40 човек е по-улегнал и уж има повече разум. Няма правила, изключения има винаги. Любовта не става насила, когато-тогава.

# 1 100
Аз от малка винаги съм искала да се омъжа млада на около 20-22. Въпреки ,че родителите ми все ми казваха да не бързам и да си премисля нещата . Мъжа ми ми предложи брак когато бях на 18 малко след завършването на гимназия .  И се оженихме 6-7 месеца след предложението когато разбрах ,че съм бременна . Щастлива съм от този факт и ми харесва такова каквото е . Изобщо не мисля ,че съм му слуга или нещо такова . Дори да живеех сама пак трябва да  готвя ,чистя , пера ,простирам и така нататък.
На колко години си? И аз до 22-3 бях готова на подвизи, без да му мисля.

На 22 съм ще правя 23

# 1 101
Рая, интересно ми е, ти висше завърши ли? Работиш ли, или мъжът ви издържа с детето напълно? Каква ви е възрастовата разлика? Какви планове имаш за собственото си развитие в бъдеще?

Нямам висше образование . Да работя като сервитьорка в ресторант . Разликата ни е 4 години . Планове мисля да записвам курс за фризьор .

# 1 102
  • Пловдив
Ми... честно казано не ни впечатляваш. На 22, сервитьорка, доста неграмотно пишеш. Какво да ти кажа.... направо си пътеводна звезда в житейското ориентиране.

# 1 103
Защо трябва да има висше и какво ще прави с него?
Брак се сключва, когато бегемама каже. По-рано - не!

# 1 104
  • Пловдив
Защо трябва да има висше и какво ще прави с него?
Брак се сключва, когато бегемама каже. По-рано - не!
Ти сервитьорка ли си? Не, а?

# 1 105
Мойта професия не е за всеки. Не я натрапвам никому. Вишуто също.

# 1 106
Професията и професионалните успехи, не са гаранция за успешен брак.
Естествено, че на днешно време, една жена трябва да е независима и да може да разчита  на  себе си в нужда, но това не ти дава гаранция за нищо в личния живот.

# 1 107
  • Пловдив
Мойта професия не е за всеки. Не я натрапвам никому. Вишуто също.
Че аз какво натрапвам? Обяснявам на леко неграмотната млада майка, че брака и раждането на 18 не ме впечатляват особено. Както и повечето от грамотните и образовани хора не биха се впечатлили.

# 1 108

Естествено, че на днешно време, една жена трябва да е независима и да може да разчита  на  себе си в нужда, но това не ти дава гаранция за нищо в личния живот.
Идеята е, че преди брака жената трябва поне минимална сигурност и независимост да си осигури, че не се знае после на какво ще попадне.

# 1 109
Не е по темата, но в последните години забелязвам,  че точно хора с доходни професии и утвърдени специалисти в своята област са Сами, разведени и неудовлетворени в личния си живот. Защо ли?
Дайте предположения.

Общи условия

Активация на акаунт