Всичко за всички марки гел лакове - тема 45

• 37 563
  • 723
  •   1
Отговори
# 105
Есмералда, имам абсолютно същата пила, само че закупена от олх (т.е. пак си е от алито). Преди месеци я бях похвалила тук, но в момента мога само да я оплюя. Ползвала съм я не повече от 20 пъти, а от известно време не поддържа постоянни обороти, има вибрации, които са супер досадни, и както казах ми се прецака ръкохватката ей така от нищо. Също така започна да става трудно да намушкам накрайниците в нея, все едно като я завъртя не се отваря дупката докрай. За протокола - никога не съм я изпускала, винаги добре я почиствам от прах, а ръкохватката винаги стои с нейния си накрайник (металния), никога не я оставям без него.

Иначе в началото беше пушка, но прекалено бързо сдаде багажа.

Има разлика в състава - CND не съдържа НЕМА, един от основните алергени, а OPI и Gelish го съдържат. Така че е възможно да имаш реакция към тях. Можеш да пробваш да направиш изравняване с базата на CND, с гел в бутилка или с полигел - това ще направи ноктите ти много по-здрави. Не познавам добре продуктите на марката, но мисля, че имат.

За момичетата, които търсят базов модел пила, който върши работа - пораднах на тази в Али, като цена излиза 45 лв и е доста добре, тук съм ги виждала по 65+.

€ 11,74  44%OFF | 35000RPM Electric Nail Drill Professional Manicure Machine Nail Sander Set Nail Drill Bit Portable Nail Salon Polisher Equipment
https://a.aliexpress.com/_mLHBQaq

# 106
Здравейте, може ли да ми дадете съвет, дали тази UV лампа е достатъчно добра?!
https://nailsbg.com/produkt/kombinirana-uv-led-lampa-sun-5-48-w/
Не, не е хубава. Бях я купила от make up като започвах преди няколко месеца и я върнах веднага. Малко са и диодите и не пече добре.

# 107
  • София
Не, не е хубава. Бях я купила от make up като започвах преди няколко месеца и я върнах веднага. Малко са и диодите и не пече добре.

На първа страница не намирам информация за лампи. Сега чета темата и ще мина и на предишни. Ще ми препоръчате ли някоя от която сте доволна, моля! Или съвет за какво да гледам като показатели ?

# 108
Аз купих тази по препоръка на момичетата от темата и съм доволна. Изпълнява си задачата отлично!
https://www.emag.bg/kombinirana-lampa-za-manikjur-i-pedikjur-sun … tm_medium=android

# 109
  • София
Да и аз съм доволна от същата показана в горното мнение, само че моята не е от емаг, изпича много добре, като минус само мога да кажа, че го няма това запаметяване на определени секунди, за да може да не се натиска всеки път бутона на 30сес да речем  при поставяне на ръка. Пробвах да го запаметя да пече по 30 сек без натискане на бутона всеки път, но не се получи.

# 110
  • Бургас
Аз купих тази по препоръка на момичетата от темата и съм доволна. Изпълнява си задачата отлично!
https://www.emag.bg/kombinirana-lampa-za-manikjur-i-pedikjur-sun … tm_medium=android
И аз съм с такава от 2 години и съм доволна.

# 111

На първа страница не намирам информация за лампи. Сега чета темата и ще мина и на предишни. Ще ми препоръчате ли някоя от която сте доволна, моля! Или съвет за какво да гледам като показатели ?
Как, като има цял раздел лампи и мсякакви сравнения? За този пише ясно, че има мъртва точка. Цената и е безумна просто. В стнарата тема сме коментирали по-евтини стават sunone и sunxв - послезно време в емаг ги има под 30 лв. Sun7 max,sun5plus,sun5maxса ок, но няма нужда от дезинформация, че няма информация като има раздели за от пиле мляко на първа страница и потребителки са се постарали всякакви възможни сравнения да правят като изоглавени.

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 00:57 от karmilla

# 112
Слагам в скрит текст сагата с поредното изграждане...😁
Скрит текст:
На 06.01. подрязах част от изградените с гел нокти, а после реших отрязаните да ги изградя с горни форми с полигела, който имам, а останалите изпилих до тънък пласт и отгоре директно с четката нанасях полигел. Може и да не е с консистенция на истински полигел, обаче поне засега всичко, изградено с него, ми е здраво и не съм имала нацепване, счупване и т.н  А прозрачно-розовият ми твърд гел за изграждане определено не е толкова здрав, колкото прозрачният вариант. Беше си мъчение с този полигел, времеемко (формите много се разместваха и кривяха, наложи се няколко пъти да пиля всичко и да почвам отново, но все пак не може да ходя с криви нокти😄). Самото печене, дори и нокът по нокът, беше бързо. На няколко места се получиха повърхностни балончета с въздух, та после изпилих леко и ги запълних и тях с полигел. Някои от ноктите, изградени с гел предишния път, имаха цепнатини отляво и отдясно на израсналата част, затова запълних и цепнатините с полигел. Накрая върху полигела направих и малко изравняване с топ лака (формите, които имам, ми изглеждаха леко плоски).
Резултатът (лаковете са обикновени):

Скрит текст:

Пробвах накрайника за кожичките, бях се настроила, че с накрайника ще има много повече кожички за махане- като по клипчетата😄, но почти няма разлика от друг път (с обикновен римувър, а дори след миене на чинии на влажни ръце+ олио за кожички и избутвач, резултатът при мен е подобен). Явно имам предимно птеригий, областта на кожичките ми е по-месеста, не е прилепнала към ноктите, стои по-повдигната, кожичките не са сухи (не виждам друго за махане, директно започва да боли или да се подува, усещането е за протрита кожа, дали пък нямам така наречените влажни кожички🤔- виждала съм по клипчета да им слагат талк):
Скрит текст:

Накарах майка ми да ми държи голямата лампа, докато аз притисках формите, защото с калпав полигел, който се държи по-скоро като гел, не е удобно с фенерче или мини лампата-мида (пекат по-бавно и трябва повече време, за да се фиксира материалът, а междувременно си трябва и притискане, за да няма разместване). С хубав полигел и щипки обаче ще е различно.🙂 Пекат по-бавно мони лампите, но все пак стават. Тях ги взех точно с цел фиксация, а после да допичам и в другата лампа. Все пак май ще си купя и една Sun UV mini...Мнения за нея има ли, някоя от вас има ли я?
От мен "да" за изграждането с горни форми и полигел- обаче ако е с хубав полигел.😃 Харесва ми, че ноктите ми веднага придобиват много приятна форма, обем и извивки в частта откъм кожичките (там ми е най-трудно). Е, минусът е, че трябва да се мине с пила в най-крайните точки и евентуално и под ноктите (ако не е оформено добре и там преди изпичането в лампата). Все още не съм пробвала изграждане с полигел/акригел без горни форми- мисля, че и то ще ми допадне и вероятно даже повече, отколкото с горните форми...🙂
За първи път пробвах да пиля под ноктите с керамична фреза (естествено, там имаше неравности и разтичане, но моят калпав полигел  не позволяваше да оформя с четка преди печенето в лампата, че съвсем щях да се омажа и да си разместя формите).😅 Направо съм очарована! Изпиляването под ноктите било като нов живот!🙂 Вече ще мога да си оправям лесно ноктите и отдолу.😏 А и като резултат се получи доста гладка повърхност- не знам защо очаквах, че ще има грапавини...😄
Благодаря за съветите за дезинфекция на накрайниците!🙂 А при изваряване или киснене в течност за дезинфекция не падат ли обозначенията по накрайниците (червено, синьо, зелено и т.н.)?
Кармила, големи благодарности за новата тема!🤗 Само не знам защо се извиняваш, че този път не си сложила много снимки😃- напротив, всяка следваща тема става по-красива, цветна и информативна и си е удоволствие да има толкова маникюри в първия пост!🤩
И един по-специфичен въпрос- знае ли се до колко градуса издържат полигелът и гелът? Трябва да ремонтираме един уред с изтъркана пластмасова част и се чудя дали полигелът или гелът могат да са вариант за запълване...😅

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 01:26 от dolce miele

# 113
dolce, изварявам си накрайниците след всяко ползване и до сега не им е падал цвета от насечката.
За геловете не знам, но акригеловете и като цяло акрилът се използва и в други сфери - при довършителни работи в строителството (например при допълнително укрепване на носещи елементи с различни композитни материали), при колите и самолетостроенето. Със сигурност мога да кажа, че в строителството в частни случаи (да не те отегчавам), когато се използват материали, съдържащи акрил, те се нагряват с горелка след това. Така че със сигурност акрила държи на високи и ниски градуси.
Въпросът е далки акрилът (респективно акригеловете), които ние използваме, са със същите качества. Ако имаш кухненска горелка или просто запалка тип горелка можеш и сама да пробваш на парче изпечен полигел. После го мушни във фризера и виж какво ще стане. Grinning
Имам и питанка към теб - какви горни форми използваш? Бях си купила едни, на които апексът им е висок почти колкото Айфеловата кула, та даже не съм ги и пробвала поради тази причина. Ноктите ти изглеждат страхотно, браво!

# 114
Hatersgonnahate, ето тези горни форми използвах (които са 100 броя заострени):
https://m.aliexpress.com/item/1005002516124498.html?spm=a2g0n.or … 17.26f1582finQUpH
Леко заоблих с ножичка овала, за да ми паснат по-добре. Реално използвам 4 размера- един за палците, един за следващите три пръста и две за кутретата😅 (*на дясното плочката ми е леко по-широка).

# 115
Dolce,  много красиви са се получили въпреки перипетите с полигела. Моят съвет е да си вземеш някой читав - на Клареса например е много хубав.

Иначе Sun mini аз я имам и има мое мнение за нея в секцията за УВ лампите в заглавния пост - хубава е за фиксиране или инцидентен маникюр, когато си на път, но не и за цялостен маникюр. Според мен обаче ще ти е по-полезна лампа с дълга шия - напиши goose neck lamp в Али и ще ти излязат. Масово се ползват за фиксиране на гел Х, форми за полигел и тн.

# 116
Не издържах и седмица с късата квадратна форма😃 Снощи пак се мъчих до никое време. Да ви питам топа на Нес нещо развалили ли са го или просто аз съм дръпнала късата клечка последния път от мейкъп? Хич не е издръжлив, а предния беше. Да не говорим, че не ми бяха сложили стикерите...

# 117
Не издържах и седмица с късата квадратна форма😃 Снощи пак се мъчих до никое време. Да ви питам топа на Нес нещо развалили ли са го или просто аз съм дръпнала късата клечка последния път от мейкъп? Хич не е издръжлив, а предния беше. Да не говорим, че не ми бяха сложили стикерите...
Това стикери ли са? Страхотен дизайн!😍

# 118
Стикери са. Дойдоха ми доста и сега слагам на воля, докато не ми омръзнат пак.

# 119
Здравейте момичета,
Дали може да ми препоръчате добър прахоуловител и на сравнително добра цена?
Загледах този - https://nailsbg.com/produkt/prahoulovitel-s-tri-ventilatora/ , но не знам като мощност и като цяло дали самият модел е окей.
Ще се радвам да споделите вашите мнения и препоръки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт