Всичко за всички марки гел лакове - тема 45

• 37 402
  • 723
  •   1
Отговори
# 390

A тези стават ли? В момента ползвам Sabit диаманта. Но дали този диамант от картинката е същия като моя не мога да преценя.

Тази Sun One 5 Plus e 54W нея ли да купуваме?

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 14:45 от ALMIRRA

# 391
Чудесни са ви маникюрите, аз си дадох малко почивка, че от повече от година не съм оставала без гел лак, а и ми се появиха някакви пъпчици, та имах съмнение дали не е алергия (за щастие беше друго). Но пък си пробвах и новата пила, което се оказа по-лесно занимание отколкото си представях, та съм доволна!

Обачее.. шило в торба не седи Smile Та сега съм решила след Gel X да пробвам и други варианти - някоя от вас момичета, ползва ли отлепяща база, четох назад по темите, че бяхте обсъждали? В makeup видях тази на Ness и на Canni, за която и karmilla беше споделила на предната страница, но от клипчетата, които изгледах, не останах очарована. На начална страница линка от али вече не работи, а ми се искаше да е нещо проверено.

И ако някой си прави акрил с прах и мономер - имате ли предпочитана марка? Май на Коди ще избера, но гледах американките препоръчваха мономери, които изсъхват една идея по-бавно, нямат силна миризма и т.н., а при нас май не откривам съвсем такива.

# 392
Здравейте, лампата ми дойде днес. Сега финализирам и избора на останалите неща. Може ли да ми препоръчате марка, с която според вас начинаещ би работил добре? Чета, че някои лакове били много течни, други много гъсти, но не мога да си представя коя консистенция е по-трудна за нанасяне, а и от темите разбирам, че може и до късмет да е. Възнамерявам да поръчам от Амазон.

ПП: прочела съм ви любимите марки в темата, но не мога да си отговоря на въпроса за консистенцията. Neonail според ревютата в интернет май ще е окей?

Също си харесах някакъв сет, но било shellac, не гел. Може ли да се ползват такива лакове с база и топ за гел?

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 15:54 от Анонимен

# 393
Evelyn21, аз не беля, но тези които белят предпочитат база, която се пече в лампа, а не съхне на въздух. Принцесата каза, че от неесс не е доволна. Преди всички ползваха масово на Алесандро, но им спряха базата. Варианти са на Бор Прити, Кани и една от али iddbd или нещо такова, които се пекат. Принцесата прочете характеристики на Кани и ги похвали, но май няма отзиви за самата база дали е ок.
Малко са съфорумките с акрил, но се появи дама ползваща такъв скоро и каза, че е доволна от Коди. Това имам налично като инфо да ти дам.
Относно фолиото и базата - преди време и аз бях правила маникюр с фолио като показаното от Обичах(не е съата марка, но е такова) и на едната ръка сложих база, но на другата забравих и плеснах директно топ. На ръката с базата фолиото беше супер, но на другата взе да се окислява ли не знам каква реакция, но потъмня. Сякаш топа, ако леко се е позатрил и от външни влияния взе да става черно, та и аз съм с две ръце за един слой база преди топа.
Шилакът е първият гел лак. Повечето гел лакове т.н. хибридни са смес от гел и лак, за да се разтваря в ацетон(въпреки, че вече има и разтворими гелове, но масово не са soak off и се свалят с пилене). Води се шилакът по-щадящ и бързо разтворим, хипоалергенен май също, но за последното ще те излъжа. От него тръгнаха всички други ситеми гел лакове. Не съм позвала шилак от години(само първият ми гел лак беше с марката). Той е на CND, но за мен има достатъчно добри варианти на по-ниски цени. Разполагам с цветове на neonail, за бази не мога да коментирам лично какса, но имаме два случая във форума - съфорумка и дъщеря и са много доволни от файбър базата(т.е. с фибростъкло за калмпави нокти) на неонейл, а друга съфорумка беше поръчала минерална база и се оплака от отлепване и лющене на първите 3 часа от лакиране. Ако пазаруваш от амазон само гледай базите да не са китайски - бийтълс и моделонес бяха такива. Иначе не ги знам всичките марки в сайта. Не знам къде си в чужбина и дали предлагат Коди при теб и цената разумна ли е и за какви марки да те насочим - америански, европейски? Ако сииз европа семилак, неонейл, индиго са висок клас хубави марки, за Американски не съм много в час.

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 16:01 от karmilla

# 394
BadKarma,
Аз съм сравнително начинаеща, и когато започвах доста объркващо ми звучаха нещата, които се коментират в темата, защото много от момичетата са напреднали и си коментират изграждане, изравняване и т.н.
Та съвет от сравнително начинаещ към начинаещ, за начало ще ти свършат работа каквато и система да вземеш, на CND Shellack наистина е много лесно разтворима и лесно ще се справиш със свалянето. Могат да се смесват системите да, само трябва да внимаш, ако ще сваляш с накисване да не си сложиш чист гел, защото той се сваля само с пила, доколкото съм разбрала, освен ако не попаднеш на тези, за които писа karmilla - разтворимите.

А за гъстотата е трудно да се каже предварително, затова на каквото и да попаднеш е много важно в началото при първите опити да нанасяш много тънко всеки слой (дори и базата и топа), за да не ти се разлива по кутикулата. След няколко опита вече ще си придобила усещане как се държи материала, и може да решиш да опиташ да си направиш изравняването с база, за където вече ще ти е нужна по-гъста консистенция, за да не ти се разлива, но и не твърде гъста, за да не ти стои на неравности.

# 395
Геловете, които се разтварят си пише на тях. Има и цветни гелове, но гелът е твърдо покритие, изисква повече тренинг(геловете в бутилка са по-лесни) и ако си с къси и мекинокти е излишно, защото гелът не е еластичен материал, каучукът се огъва и повече носи на удари, за да не се травмира нокът. След определена дължина аз сменям каучука с гел, но става дума за доста дъл нокти. Тук редовно мешаме бази, цветни гел лакове и топове. Аз ту слагам бази на всякакви марки, цветове на други и топ на 3та различна и проблеми не съм имала. Ако добре си си нанесла покритието то ще се държи добре. Относно консистенции- различни хора, различни предпочитания. Някои харесват повече течни, други по-гъсти, трети средна гъстота. Важното е да се работи лесно и да не се разтича и да има наводняване по кутикули и кожа.

# 396
Мерси, момичета.

Кармила, в Европа съм, има Коди, не знам какво е разумна цена - по 10€ мога да поръчам бройката. Не ми се вижда много, ако е качествен и ще го ползвам, защото обикновени лакове, които си купувам, са по-скъпи от това. Има някакви (предполагам китайски), които са си с хиляди ревюта и добри оценки, макар че са евтини.

Гледам само soak off бази.

Ноктите ми са здрави и твърди, рядко се чупят и ако да - обикновени примерно от удар и централно през целия нокът. Толкова са твърди, че добре и лесно успявам да ги изрежа единствено след баня или накисване. Ако има някакво значение, да ме насочите за тип продукти.

Четох в предишните теми, че било зор с махането на тези бази на Коди, а аз планирам да свалям лака с ацетон/ лакочистител за гел и не ми се иска да поръчвам нещо, дето после няма да мога да сваля. Не за друго, ами такива страшни резултати и препилвания съм виждала при козметички, че дори не искам да ходя. В моята среда никой няма изкуствени нокти (изградени) и който ходи на козметик, го лакират с обикновен лак. Искам да кажа, няма и кой да ми препоръча някоя добра за такъв случай.

# 397
Ако не са ти калпави ноктите, може би cnd shellac ще ти е ок. Не го твърдя уверено, тъй като нямам досег с марката от години, но знам че на здрави нокти държи, а лесно се разтваря. Това не може да се твърди за китайчетата, които дори и на са на някаква хубава база изискват много киснене. Иначе аз пиля не мога да кажа, кое най-бързо се сваля с иснене, тъй като се отървах от тази досадна за мен процедура. Може и за белеща база и/или каре да пробваш, ако си със здрави нокти. Както е казала Танита с времето ще си хванеш цаката как ще ти е най-добре, най лесно, удобно и да ти стои добре покритието.

# 398
Благодаря. Важно е това, което казваш за китайските, че по-трудно се свалят.

За съжаление не познавам никой, който да може да ме посъветва и да си прави сам гел маникюр вкъщи. Предполагам ако в крайна сметка ми потръгне с домашния гел и аз на някакъв етап ще взема пила, но засега честно казано не смея. Може би съм излишно наплашена от страшките, които съм чувала, и от моя личен много ограничен опит с маникюристки, понеже не съм попадала на нито една кадърна.

# 399
При така описани нокти, смело вземай CND Shellac, щом ще сваляш с накисване.
Аз все още свалям с накисване, но Коди например за да мога да го свалям що годе лесно си взех силиконови щипки, че това увиване с фолиото ме побъркваше.
И сега процедирам така - надрасквам топа с обикновена пила, след това слагам памуче, напоявам го добре с течност за сваляне (всички съдържат ацетон, но по-добре да си вземеш ако имаш достъп на някоя марка течност)слагам щипките,  стоя 5 мин и след това свалям една щипка, изстъргвам каквото е подпухнало с дървена пръчица и пак слагам памучето, още няколко капки течност и още 5 мин и така на слоеве пръст по пръст.
Топа и цвета обикновено ми падат бързо и лесно на люспа, базата понеже ползвам каучукова на Коди и си правя изравняване ме затруднява повече, т.е. изисква неколкократно повтаряне на процедурата. Колкото по-бързо действаш след махането на памучето, толкова повече материал ще падне.
Със CND всичко ще ти се свали след първите 5 мин. Казвам го уверено, т.к. до преди да се почна сама лятото на 2022 все още ходех в салон, където ме правеха с тази система и всичко си свалях супер лесно и бързо с най-обикновен лакочистител с ацетон.

# 400
Масово "професионалисти" работят така. Естесвено и у дома има шанс да си препилиш ноктите - много сме го правили, аз успях след година и кусур успешно сваляне без поражения да се препиля с кофти накрайник. Вземи си някоя хубава европейски ситема, свалай с накисване и си свиркай. Хубаво е преди да киснеш, независимо коя система избереш, да запилиш топа с хартиена пила, за да си спестиш време и да се улесниш. Гледала съм клипове на маникюристки работещи  със шилак - лесно се сваля, държи на клиентите и долу са със здрави нокти. Някои матират ноктите(аз лично не го правя), но не знам дали тази система конкретно го изисква. За Коди, неонейл и индиго не мога да ти кажа как се киснат, знам само че Мелина_3 ползва протеиновата база, доволна е и маха с киснене като по принцип цветните са и китайски - ако тя чете да се включи да разкаже колко време кисне и как става работата. Аз помня, че последно като бях ходила на маникюр ме намацаха някакви китайци и като тръгнах у дома да свалям е, Богу, измъчих се! Час и кусур кисна, пиля, кисна и то стои. Памука ми изсъхва, лакът не помръдва и бях пред истерия, а уж с професионалта течност за сваляне кинах. Малко след това си купих пила и така свалям.

# 401
Мерси за съветите. Иначе за течност съм си сложила в кошницата тази на Neonail, щипки за пръстите също съм предвидила. Чета ревютата на различни марки, при някои споменават, че лесно се свалят, това засега ми е важно.

Единственото, което нямам, са допълнителни четки - пишеше, че ако си омажа кожата трябвало с четка натопена в ацетон да чистя. Имам безброй много четки за гримове, за рисуване, та сигурно ще догодя ако се стигне дотам, де.

Попадна ми някакъв продукт пак на Neonail, който бил да се мажеш по кожата около нокътя, за да те пази от зацапване с лак - и после го отлепяш, явно. Ползвали ли сте? По принцип бих го взела, но ревютата в сайта не бяха особено добри.

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 20:11 от Анонимен

# 402
Този продукт няма да те спаси, защото не можеш с него да се намажеш толкова прецизно преди лакиране. За да е хубав маникюра, и за да няма разливане трябва да се постараеш много добре да си почистиш кутикулите и птеригия (това е прозрачната невидима кожа върху нокътя, която е към кутикула). Ако това ти е добре почистено, и ако изцеждаш добре четката е малко вероятно да ти се разлее. В началото се пробвай със светли, перлени, брокатени цветове, при тях не се личи толкова, ако се разлее, след това с тъмните ще ти е познато усещането.
Аз ако ми се разлее много лошо, чистя целия нокът преди да го изпека със спирт. Ако много малко ми се разлее, и ако съм със светъл цвят, по-скоро с дървената пръчица се справям да го отнема.

За кутикулите и птеригия препоръчвам да пробваш да почистваш с ето тези неща. На мен ми е много по-лесно и приятно с тях, отколкото с римувър и избутване.

https://www.dm-drogeriemarkt.bg/ebelin-instrument-za-izbutvane-n … 058172785610.html

С частта, която е пиличка си изпилявам внимателно и птеригия и кутикулите, и ако нещо ми е щръкнало силно, внимателно го изрязвам с клещи.

# 403
Можеш и с дървената пръчка/избутваш да зачистваш, ако нямаш четка и е малко. Само гледай да не е с нокът и да пипаш неполимеризиран гел лак с голи ръце. За "предпазителя" имаше оплакали се, че след изпичане трудно се махал, което има логика за мен, тъй като се втвърдява гел лакът. Този продукт май е по-подходящ за обикновени лакове. Ако има мейкъп в твоята държава - там има от неонейл, семилак до четки на прилични цени. Погледни и там, ако го има при теб. Звучи объркващо и сложно в началото, но ще се справиш! Много момичета тук показват чисти и красиви маникюри от първи опити, та може и ти да си от тях! Спазвай правилото за тънките слоеве, добро изпичане и ще има по-малък шанс от цапане и отлепяне. Стискам палци и да ни покажеш резултати.

# 404
Тази Sun One 5 Plus e 54W нея ли да купуваме?

Sun 5X Plus, SUN 11X, не струват. Уж мерцедесите на лампите - ами слабички са, независизо от многото лампи. И от двата вида имах и ги разкарах и се върнах на SUNone.  Sun1, 01 зависи как са го написали са по-добри.

Общи условия

Активация на акаунт