Всичко за всички марки гел лакове - тема 45

• 37 428
  • 723
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, моля отново за съдействие. Колебая се между топ и основа на марките Коди, Palu и Nai_s. Последните две го набелязах от manicurezone, където има и други интересни неща, които мога да поръчам наведнъж.

# 601
В Али няма оригинално Коди, всичките са ментета.

След този коментар от любопитство влязох да погледна. Кодито което се предлага там дори е в пластмасови шишенца, с обяснението, че пак е 12мл, но шишенцата са с тънки стени и само изглежда полупразно и бла бла ... не бях чувала за лак или гел в пластмасова бутилка. Grinning
https://www.aliexpress.com/item/1005001691094551.html?spm=a2g0o. … 6638daG1IqXa&mp=1
На този линк , сякаш е стъклена бутилка?

# 602
Повече от 2 седмици не издържам да гледам един лак 😆

# 603
Хващаш едните и пробваш. Ако не ти харесат, следващия път други пробваш. Ако гледаме цените, виж Palu-то в makeup.
Едни са доволни от една марка, други от друга.

Момичета, моля отново за съдействие. Колебая се между топ и основа на марките Коди, Palu и Nai_s. Последните две го набелязах от manicurezone, където има и други интересни неща, които мога да поръчам наведнъж.

# 604
момичета откъде мога да си купя такива защитни ръкавици ? в мейкъп не намирам…

# 605
Последните два маникюра. Първият е HI hybrid, много съм доволна от качеството. Нанася се лесно,тънко и е покривен. Издържа докато го махнах след две седмици. Цветът обаче изобщо не е моят,не ми отива на нищо.

Сега съм с цвят,който харесвам. Но не е от най-издържливите,сигурно след седмица ще е за смяна. На Quadra е,имах го от преди. Вече не купувам на тази марка.
Имам два топа,този на Quadra се оцветява от черните дантели много бързо. Другият е на HI hybrid и се оцветява много по-бавно.

# 606
Седмица с първият ми гел лак и е като нов, освен че малко е израстнал. По принцип съм си намислила няколко въпроса и исках да го сваля първо да видя как ще е, но не издържам и все пак ще си ги задам, че съм сложила доста неща в кошницата в амазон 😂

1) Някой пробвал ли е 5-in-1 builder gel на Saviland? Харесах си един комплект с телесни цветове  подходящи за база/френски. Четох в старите теми, че тея продукти тип няколко в едно трудно се сваляли. Имаше въпроси към производител дали се сваля с киснене, пишеше “да”, но една потребителка беше писала, че ставало само с пилене. Няма да го ползвам за изграждане, но ми се иска да се науча да правя апекс/бомбе (надявам се не бъркам терминологията), за да постигна по-закръглен нокът като оптика. Притеснявам се да взема нещо, което няма да успея да сваля, защото честно казано ме отвращава идеята да не си сваля лака месеци наред и да клепам отгоре.

2) Във връзка с бомбе/апекс, бях гледала, че може би е по-удобно с четки. Какво препоръчвате (като форма/тип)? Със сигурност искам да си взема файнлайнери и точкатори, предполагам от котешко езиче също има нужда?

3) Как се чистят четките? Четох в старите теми някой пишат с ацетон/течност за сваляне, други казват с алкохол/спирт. Някои момичета се оплакват, че им се сплъстявали. Бих искала да ползвам файнлайнерите с различни цветове лакове (от нормалните лакове съм си купувала отделни лакове с тънки четки) и ми е важно да ги поддържам чисти и да не смесвам без да искам цвтовете/да замърся лака.

4) за френски маникюр тип бейбибуумър (като омбре) гледах, че някои го правят с апликатори за грим, други с гъбичките за нокти, които приличат на четки с накрайник топчеста гъба. Кое препоръчвате или няма особено значение?

5) Този въпрос може би ще има повече смисъл след като сваля първия гел лак 😄, но исках да питам дали някой е ползвал Neonail pre-base quick-off. Гледам клипчета в ютюб как по-лесно се свалял лака така. Сега съм сложила лакове каре на малко отстояние, база, 2х цвят, топ, и не съм запечатвали, понеже ми бяха току що изрязани ноктите и не исках да се омацам. Чудя се дали работи по-различно или по-добре от лаковото каре, и дали евентуално ако го сложа под builder gel-а ще е по-лесно свалянето.

Ами май това е засега. По принцип вече ми се иска да си сменя цвета, но ще почакам до края на седмицата, да станат 10-11 пълни дена поне. Ако издържи, де, макар че не изглежда като да е тръгнал да пада.

# 607
  • Бургас
BadKarma, радвам се, че ти се получават нещата от рървия път и си доволна. Личи ентусиазма. Мога да се включа само по въпроса за апекса и за френския. Аз апекса си го оформям с база и нейната си четка, после обръщам ръката. Да, една тънка четка би помогнала да стане още по-добре, но съвсем не е жизненоважна.
Бейбибумърът изглежда много добре, но съвсем не се постига лесно, като на клипчетата. В крайна сметка от многото ми опити, наистина с гъбичка за грим ми се получи най-добре. Естествено, ако си е малко топче като накрайник и с дръжка ще е по-лесно. Аз си бях изрязала малко парче от стар апликатор и така.

# 608
  • На плажа
Най-хубаво омбре/ така модерния израз бейбибумър/ правя с гъбичка,но от тези магичните,за почистване на всичко само с вода.Като е много важно да се сложи и от двата цвята на гъбичката,основния и белия /ако се прави с бяло преливката/

# 609
BadKarma, ако киснеш виж добре за този билдър гел отзиви как и колко време се разтваря. Можеш да оравиш апекс и с каучукова база. Или по протокола на Принцесата с белеща база и чак тогава бомбета, гелове, реинфорси, каучуци. Но трябва да си намериш хубава белеща се база, че към момента като чета няма май.
За апекс е хубаво да си помагаш с тънка четка за рисуване. Котешкото езиче е подходящо за втриване на база на нокът или за нанасяне на гел от бутилка, но за архитектура не мога да ти кажа колко е подходящо. Има клипове много, в които се показва как правят капката с четка, разнасят я и накрая си доразнасят и помагат с тънката чека.
Четките можеш да чистиш със специален разтвор за четки, някои препоръчват с база, някои казват спирт, но другии казват, че спирта скапвал четките. Аз процедирам така - първо я почиствам в някоя ненужна стара база и после с безвлакнеста кърпича в обезмаслителя, оято не е много напоена забърсвам. Не са ми са се скапвали до сега четките от това, скапвала съм ги само ако съм ги държала близо до лампата и съм ги полимеризирала. А и не можеш да замърсиш лака, ако слагаш по капка на палитра и там работиш, а не директно оот лака.
За омбре са ти обясили добре-има и варианнт омбре четка, аз веднъж пробвах, но техниката ми куца и не стана добре, та си трябва практика.
Много хубави маникюри, момичета!
На мен пък ми пристигнаха част от поръчките от али! Едното в комбинирана, другото само. Много хубави стикери на половин цена имаше самозалепващи се и енди по-скъпи ама много шукаритетни Grinning Eдна палитра за смесване на лакове, гел х, фрези. Абе доволна съм, фрезите за сваляне са точно тези, които харесвам за другите не мога да кажа още. Ето ги стикерите, изглеждат удобни за моменти, в които някой иска декорация, но го мързи или не може да рисува. Тези 3д-то са по-детски и кич, но ми допадат,а другитте са тип седеф и изглеждат якии за декорации, а са тънки и не са като истинските миди да трябва да се вграждат. Снимките са малко тип сапунерка, ама съм на работа и толкова можах.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 31 яну 2023, 10:58 от karmilla

# 610
Ето какво сътворих аз в Неделя вечер до 2ч след полунощ 😃
Базата е Claresa rubber base 7. Някой питаше за телесен цвят една две страници назад. Мисля, че това доста се доближава.

Редактирам се - следващия път няма да кропвам толкова снимките, че като ги видях на монитора и се стреснах 🤣

Последна редакция: вт, 31 яну 2023, 21:18 от танита

# 611
  • на брега на морето
Кармила, супер са стикерите! Hug
Аз съм мързел напоследък и преоткрих стикерите. И тъкмо си поръчах от сега няколко листа със стикери с палми и летни неща/ надписи за лятото. Че като почне сезона не винаги имам време за печати и декорации, и със стикерите ще става бързо.Grinning

# 612
Благодаря ти Blush
Някой път ми се рисува, но като се сетя как ми отнема за две прости рисунки цял следобяд отива и се отказвам. А тези повечето са и залепващи, а не водни и още по-лесно. Имам и камъни, пигменти и пр., но и за тях ме мързи напоследък и стикери са ми лесно решение на проблема или чисто без декорации, но то сърцето си иска своето. Имаше и шаренички и тия златните, които за всеки сезон стават Grinning Любопитни са ми седефите, но тях по-нататък ще ги разучавам.
 А за гел Х колко си скъсявате ноктите? Не ми се вижда добре на моята дължина да лепя и ако ги ползвам май ще трябва да скъся.
Mini Me, и трите марки, които изброяваш са добри като от тях най-скъпа е Nai_s. Масово са доволни от Коди, а Палу също много момичета взеха да са доволни от макси базата и някои от каучуковите. Казвам някои, защотото от някои цветни се оплакват, че не е развномерен пигмента...може би трябва добре да се бърка, за да е хомогенна сместа, знам ли. Доволни са и от топа им. От трите марки Палу са най-бюджетни в съотношение цена/качесво, а вв мейкъп ги има на по-ниска цена от маникюрзоун.
https://makeup.bg/categorys/23440/#o[2243][]=1485030
Имам два гела на Nai_s и са хубави-доволна съм, но аз си ги взимах на промоции,защото 30+ лв. са ми малко в повече. За бази и топове май нямаме много инфо тук, защото основно гелът в бутилка е най-ползваният им продукт от съфорумки.
Коди са си класика и са масово доволни тук, само имаше на скоро проблем с един от топовете, на който са сменили май формулата и бил много гът и неудобен за работа, но не помня кой точно.

Последна редакция: вт, 31 яну 2023, 11:46 от karmilla

# 613
момичета откъде мога да си купя такива защитни ръкавици ? в мейкъп не намирам…
В али експрес има, но естествено пристигат по-бавно.
Момичета и аз имам един малко странен въпрос 😃 Още не са ми пристигнали изкуствените нокти на които да си тествам лаковете, дали има какво подръчно да използвам, за да не се занимавам да лакирам по един пръст само, за да видя цвета и после да свалям?

# 614
Вземи си мостри, има в Джъмбо и всички големи китайски магазини.

Общи условия

Активация на акаунт