Всичко за всички марки гел лакове - тема 45

• 37 430
  • 723
  •   1
Отговори
# 615
  • на брега на морето
Кармила, за гел Х гледах във видеото, че трябва да са къси- 1-2 мм, най-много 3 мм. Hug

# 616
Благодаря ти много :*
Понеже гледах и някакви клипове на дълги нокти как лепят, но подозирам, че там са разни нейл инфлуенсърки, които сменят през ден-два.

# 617
Един лаишки въпрос за белещите бази, за да съм сигурна, че съм разбрала правилно. Тези белещи бази не са UV лакове, а нормални peel off лакове, които се слагат като лаково каре, и отгоре се продължава с нормална гел лак база, цвят, топ, така ли?

Питам, защото търсих в Амазон (най-удобен ми е за поръчки) и там ми излизат някакви нормални лакове, които са peel off, но и от тях няма задължително много разнообразие, а някои са си цветни дори, не бази. Аз имам някакъв стар нормален безцветен лак, който като съм ползвала като база (макар че не се води такава), винаги всичко ми е падало на люспа и то сравнително бързо, може би 3-4 дена, нормален лак. Затова и спрях да го ползвам, всъщност.

А, да, гледах и някакви гел активатори за сваляне? Това какво е?

# 618
За гел лак е хубаво белещите бази да се пекат в лампа, а не да съхнат на въздух. Такива бяха на Born pretty и едн ана canni, която бях шервала страници назад. Тези активатори не са добри - свалят и бои на коли и са прекалено силни. Иначе тия, които съхнат на въздух са тип каре по моята логика. Преди имаше една белеща база на  алесандро, която всички във форума, кито са белели са я ползвали и са били доволни, но е спряна от производство.

Последна редакция: вт, 31 яну 2023, 14:05 от karmilla

# 619
Мерси. За съжаление не ми излизат на нито една от двете споменати марки такива продукти. Възможно е да не се предлагат в амазон при мен. Peel off UV бази ми излизат на две марки - Makartt и Nailfun. Не са ми известни, и за двете ревютата са смесени. На alessandro излизат Striplac всякакви цветове, на тях пише peel & soak.

Гледах една местна ютюбърка с видео точно на тема белещи бази и тя беше взела нормални белещи бази и ги тестваше. Отделно имаше видео за това pre-base лакче на Неонейл, което помагало при свалянето, пак се нанасяло като каре, но трябва да се кисне, макар и по-малко от обикновено. Затова се почудих дали това не е тяхната версия на белещa база (след нея тя казва да се сложи нормална UV база, а то съхне на въздух) и питах дали някой е ползвал.

# 620
Това е на кани, но в момента я няма налична в българския мейкъп:
https://makeup.bg/product/638220/
Born Pretty от али, но имаха и официален сайт:
https://www.aliexpress.com/item/32886690291.html
И тук поапднах на това на Алесандро, но не съм сигурна става ли. Трябва някоя потребителка, която я е ползвала да се изкаже:
https://en.parfumdreams.de/Alessandro/Make-up/Striplac-Peel-Or-S … /index_42579.aspx

# 621
Благодаря ти Blush
Някой път ми се рисува, но като се сетя как ми отнема за две прости рисунки цял следобяд отива и се отказвам. А тези повечето са и залепващи, а не водни и още по-лесно. Имам и камъни, пигменти и пр., но и за тях ме мързи напоследък и стикери са ми лесно решение на проблема или чисто без декорации, но то сърцето си иска своето. Имаше и шаренички и тия златните, които за всеки сезон стават Grinning Любопитни са ми седефите, но тях по-нататък ще ги разучавам.
 А за гел Х колко си скъсявате ноктите? Не ми се вижда добре на моята дължина да лепя и ако ги ползвам май ще трябва да скъся.
Mini Me, и трите марки, които изброяваш са добри като от тях най-скъпа е Nai_s. Масово са доволни от Коди, а Палу също много момичета взеха да са доволни от макси базата и някои от каучуковите. Казвам някои, защотото от някои цветни се оплакват, че не е развномерен пигмента...може би трябва добре да се бърка, за да е хомогенна сместа, знам ли. Доволни са и от топа им. От трите марки Палу са най-бюджетни в съотношение цена/качесво, а вв мейкъп ги има на по-ниска цена от маникюрзоун.
https://makeup.bg/categorys/23440/#o[2243][]=1485030
Имам два гела на Nai_s и са хубави-доволна съм, но аз си ги взимах на промоции,защото 30+ лв. са ми малко в повече. За бази и топове май нямаме много инфо тук, защото основно гелът в бутилка е най-ползваният им продукт от съфорумки.
Коди са си класика и са масово доволни тук, само имаше на скоро проблем с един от топовете, на който са сменили май формулата и бил много гът и неудобен за работа, но не помня кой точно.
Благодаря ти за препоръката! Аз точно на Palu от мейкъп всъщност поръчах бонд, база цветна и топ - дано са сполучливи. Определено там цените са доста по-ниски, с има няма 10 лева... Взех и някои цветове също оттам на клареса, а по-натам обмислям и гел, който може да е на найс. Иначе днес ми дойде лампата sun 5x max, изглежда добре и е с 45 светодиода - не е като да е с 12 😂 като тази от издънката със стартовия сет. Ще споделям резултати във времето Simple Smile.

# 622
Мерси, Кармила. След 2 месеца ще съм в България, може да си поръчам тогава ако има от там.

За гел лакове нямам опит, но за нормалните лакове никак не харесвам такива, дето са хем база, хем топ. Нито на един такъв хубав продукт не съм попадала и винаги маникюра ми се е развалял много по-бързо с тях.

# 623
Вземи си една безцветна база, която да слагаш на тънък слой преди цветната - препоръчва се за по-голяма издържливост и намаляване на риска от алергии. Цветните печеш по-дълго, особено ако правиш апекс. Ако безцветна на тънък слой печеш 45-60 сек, то цветните са между минута-90 сек, а поталите са препоръчително 2 мин, в зависимост от пигментацията им. Това важи и за тъмните цветове на Клареса - много са пигментирани и при няки момичета тук имаше грижа с изпичането. Есмералда препоръчва да се пекат някои към 90 сек(тъмните зимни) и трябва да се нанасят на тънки слоеве. Дано повече нямаш белене и ще чакаме резултати.
BadKarma, и аз леко със съмнение се отнасям към продуктите еди колко си в едно, но това е алтернативата на марката, която намерих. Иначе имат или имаха чисто само цвят белещ се, но аз малко с осторожност се отнасям към тези лакове заради пиментите и пр. За себе си за една пълнота предпочитам един слой прозрачна база. Ако има и други алтернативи ще се добавят. Има и някаква на peggy sage, която е за ллампа, но нямам инфо за нея.
https://makeup.bg/product/599653/
И моя грешка ти питаш за някакви активатори за белещи се бази, а не онези които рекламират из фейса и инстаграм, които мажеш и се надига лака. За тях не мога да се изказвам, но тук и без тях си белеха.

Последна редакция: вт, 31 яну 2023, 14:46 от karmilla

# 624
Момичета,така по-добре ли е сега?Последвах съветите ви,махнах изграждането и сега съм със супер къси копченца. Прилагам снимка,още не съм се осмелила да ползвам по-пигментирани цветове.Макар,че преди ми се получаваше,сега не знам защо не, все едно съм изгубила тренинг.Моля за съвет,сега как съм се справила

# 625
  • на брега на морето
Страхотно си се справила, Стиляна! Hug

# 626
Това е маникюра ми от днес, за пръв път съм доволна, като изключим, че си порязах малко малкия пръст и не можах да сложа лака до кутикулата поради тази причина 😃

# 627
Страхотно си се справила, Стиляна! Hug
Благодаря ти, Мелина Simple Smile

# 628
# 629

Аз нещо не мога да намеря намален гел лак има ли някакво обозначение?

ПП.

Аа видях ги ето тук:
https://www.mynails.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%86%D0%B … D0%BB%D0%B0%D0%BA

Общи условия

Активация на акаунт