Как върви захранването - част 12

• 16 644
  • 345
  •   1
Отговори
# 120
Мами, а зелен боб откога? bowuu

# 121
зелен боб след 9-я месец  bouquet

# 122
  • София
Аз най- сетне се реших да давам жълтък, но сега се чудя какви яйца- домашни или купешки? newsm78 И още- как разпознавате дали яйцата са пресни без да ги чупите- ако изобщо има такъв начин?

# 123
  • София
Моята Елица е на 5 месеца. Мислех да отложа захранването след шестия месец, но заради запека започнах от три дни да давам варена тиква. Много я хареса. Подейства и много добре на коремчето. Освен това проявява признаци, че е готова да приеме и друга храна. Наблюдава ме как ям, бърка ми в чинията, иска да вземе вафлата на кака си и т.н. Кърмя я на 2,5-3 часа, само сутрин след третото нощно кърмене Confused прави пауза от 4 часа. Днес ще пробваме варен картоф с кърма.

# 124
  • София
Мами, а зелен боб откога? bowuu
Aз го въведох вчера /8 месеца/. Може и по-рано - важното е да е зелен боб само с шушулки - никкви зърна още да не са се образували.

# 125
Днес дадох карфиол- прие с е Peace Утре- същото меню за затвърждаване WinkКОмбинирах го с картоф и малко броколи. А самият карфиол ми е  от готово пюре на ХИп.На дриги фирми има ли newsm78Това на хип го опитах 4исто и ми се стори доста гадни4ко( а аз оби4ам карфиол Sick).

# 126
  • София
Днес дадох карфиол- прие с е Peace Утре- същото меню за затвърждаване WinkКОмбинирах го с картоф и малко броколи. А самият карфиол ми е  от готово пюре на ХИп.На дриги фирми има ли newsm78Това на хип го опитах 4исто и ми се стори доста гадни4ко( а аз оби4ам карфиол Sick).
Има други разновидности на Хип -
 - Морков, грах, карфиол и картоф - пюре "Различни зеленчуци" "Hipp
 - Картоф и карфиол - "Hipp"
 - Картоф, пащърнак, карфиол и магданоз със сметана - пюре "Зеленчук със сметана" "Hipp

За сметаната обаче май ви е рано.

# 127
  • там някъде около Пловдив
Не е ли малко рано за карфиол и броколи  newsm78 Не се ли дават след годиката  newsm78

Я кажете мили мами какви зеленчуци давате  Rolling Eyes като имате предвид нашата възраст Моля за помощ, че вече се побърках с това какво трябва и какво не  Shocked

# 128
Aз също имам питанка-карфиол и броколи от кога?
Спанака ?  newsm78

# 129
  • София
Ето ви една таблица : http://ilianas.hit.bg/tables.html - има я и в библиотеката!

# 130
 ShockedЧе то според тази таблица до 6 месеца може само картоф newsm78. Дори и тиква не може...Аз не съм много съгласна с нея. МИсля зелен4уците да са : морков, картоф, тиква, карфиол, броколи,чушка и спанак.Като разбира се броколи, карфиол и спанак са добавка, а вси4ко ,което правя е на основата на картоф4е.Мое мнение Peace

# 131
  • Пловдив
Стига да ви се хареса спанака че моят син не му е фен  Sick и аз смятам да изчакам поне до 9 месец Peace

# 132
  • София
   Може ли да попитам откога може да не се пасират, а само да се намачкват храните? В една от схемите, мисля че пишеше още от шести месец да се намачкат с вилица.

# 133
Aila, аз пробвах към края на 7мия месец да го намачквам и той плюеше всичко, преди 10ина дни го пробвах пак и изобщо не му направи впечатление - така че когато е готово детето  bouquet

# 134
  • София
Днес купих пъщърнак, да видим как ще му хареса  newsm78
Следобед дадох за първи път дюля, прибавих я към ябълка и малко елда, за да се съгъсти. Това се прие добре, изяде 15 гр., после му предложих водичката, в която готвих плодовете, миришеше много приятно, а той я изплю сякаш сок кисело зеле му давам ...

Последна редакция: пт, 12 яну 2007, 19:45 от Rumya

Общи условия

Активация на акаунт