Зъболекар за бондинг - София

• 34 446
  • 211
  •   1
Отговори
# 120
И на мен дори и след втория и третия месец още ми беше странно понякога. Първите седмици даже ми се и гадеше, фъфлех леко, това е нормално.
Аз все пак бих му писала във Viber, ако нещо ме притеснява, винаги отговаря.

# 121
Здравейте, тези дни си направих бондинг при д-р Стамулис. Качвам снимки от преди и след. Страшно доволна съм от работата му, въпреки това обаче усещам чувствителност и един вид слабост в зъбите. Не знам дали ще отмине и започва да ме хваща параноя, че съм направила необратима грешка. Близките ми бяха против процедурата и манталитета им "Имай самочувствие нищо че не си харесваш усмивката" може би ме настигна. Разбирам, че начина ми на мислене звучи объркващо. Прикачвам снимки за второ мнение:

След:

Може би просто не съм свикнала все още и тази слабост когато зъбите ми се докоснат до нещо не помага. Някой, който е имал подобно преживявамр, може ли да сподели мнение кога или как да го накарам да отмине? Благодаря предварително!
Скоро си говорих за тази чувствителност след бондинга с една от зъболекарките в нашата клиника, защото сестра ми сглупи да отида в една от "лъскавите" клиники и имаше чувствителност близо два месеца. Възможно е да имате чувствителност от т.нар. "пресушаване" на зъбите, вследствие от прекалено полиране, минава с времето и с правилната паста.
Иначе ние с мъжа ми си правихме бондинг в дентална клиника Ортодент, той при д-р Симеонова, аз при д-р Садък и двамата останахме много доволни, а работят и на нормални цени.

# 122
Някой има ли мнение за Биляна Бонева или Студио Утопия д-р Пресияна Пенева за Варна?

# 123
  • София
За бондинг, ММ е доволен от Есте дентал клиник - намира се в София, Лозенец.

# 124
Бондингът в Кипър струва 40 евро на зъб. Шокирана съм 🤨
Поддръжка веднъж годишно.
Моят софийски е на 4 месеца 300 лв. на зъб и вече има жълти петна 😪

# 125
Къде в София правихте процедурата?

# 126
При Стамулис.
Като форма станаха идеални. Като повърхност обаче още в началото релефът беше по-силно изразен и неравномерен и сега точно на тия места са петната. Не знам дали с поддръжка ще се съгласи да го коригира.

# 127
  • София
Бондингът в Кипър струва 40 евро на зъб. Шокирана съм 🤨
Поддръжка веднъж годишно.
Моят софийски е на 4 месеца 300 лв. на зъб и вече има жълти петна 😪
В момента, по здравна каса минималната цена за пломба, е 77,53 стотинки за химиополимер или амалгама. Вероятно сравнявате някакво ниско ниво зъболекар , с по-високо ниво зъболекар тук. Но като цяло 300 лева за бондинг в София не е много. Топ зъболекарите за бондинг вземат доста повече.

# 128
Аз също съм при Стамулис и се учудвам от това, което казвате. Аз съм вече на година и нещата при мен са идеални. Ходих онзи ден на почистване на зъбен камък и полиране - сега се поосвежи още повече и са прекрасни. Имах на едно място едно отчупване леко на страничния зъб и ми го оправи, като ми влезе в гаранцията и не платих нищо.

Щом има проблем, задължинелно му пишете във Вайбър, той отговаря веднага и ще ви вмъкне някъде. Ако се наложи, ще се направи и корекция. А какво значи жълти петна? Неравен е цветът ли?

# 129
Да, неравен е цветът. Там, където има изразен релеф с наслагване на материал белее най-ярко, минава през умерено бял и на "най-тънките" места жълтее - предполагам прозира от зъбите отдолу.

Доста се колебаех между бондинг и фасети, избрах уж по-естествения вид, сега си мисля, че май сбърках.

Иначе знам, че Вие сте доволна, от Вашето мнение започнах да проучвам доктора.

# 130
Да, неравен е цветът. Там, където има изразен релеф с наслагване на материал белее най-ярко, минава през умерено бял и на "най-тънките" места жълтее - предполагам прозира от зъбите отдолу.

Доста се колебаех между бондинг и фасети, избрах уж по-естествения вид, сега си мисля, че май сбърках.

Иначе знам, че Вие сте доволна, от Вашето мнение започнах да проучвам доктора.

Може би консумирате "оцветяващи" храни и напитки и от това се променя цвета на материала, от който е изграден зъба..?

# 131
Не съм си сменила рутината, продължавам да живея и да се храня нормално, вкл. кафе и вино. При миене четката е мека, не ползвам абразивни продукти, не е нормално да съм го "изтъркала" толкова бързо до основа зъб. Не знам, но е кофти положението. Като се върна в България ще му пиша.

# 132
Според мен му пишете още сега и ме пратете снимка, за да може ако има някакви препоръки, да ги изпълните, докато сте в Бг

# 133
При всички положения е кофти, че се оцветява и то толкова скоро. Бондинга има кратък живот, но чак пък толкова....  Ако ви е удобно, споделете снимка...

# 134
  • София

Някой може ли да коментира какво ми има и какво трябва да се прави? Операция ли или медикаментозно лечение?

Общи условия

Активация на акаунт