Зъболекар за бондинг - София

• 40 765
  • 247
  •   1
Отговори
# 240
Чух, че има фасети без изпиляване на зъба. Някой слагал ли е?

Въпросът е дали формата на зъбите ще го позволи. Ако няма място да се закачи фасетата, пак се пили.

Последна редакция: ср, 31 дек 2025, 14:07 от tristesse

# 241
На първо място не ми хареса, че отидох за бондинг, а веднага започна да ми предлага фасети. Знам, че фасетите са по-дълготраен и добър вариант, но в онзи момент нямаше как да отделя 35к за зъби, колкото беше офертата й. След като казах, че бих искала бондинг макар и като временен вариант, видимо не й допадна и започна да бърза да приключи консултацията, за която иначе платих 160лв по спомен. Накратко - просто не ми допадна подходът й и не успя да ми спечели доверието.

Не мога да кажа дали е лепило или друго, но е факт, че след награпавяването на зъба с лазер се слага нещо преди самия материал, след това се "изпича" и с лампа. А за гаранцията дали е 15 години също няма как да съм сигурна - истината е, че вече почти трета година зъбите ми не са мръднали откъм цвят и форма, ходя си на почистване на зъбен камък и полиране и не се таксува.

Преди да избера зъболекар съм ходила на консултации при доктор Ситновска, доктор Софиен Риахи, една доста известна клиника в Студентски град, но забравих името в момента, и още няколко не толкова известни зъболекари и като подход и цялостен план просто ми допадна най-много доктор Миронов. Всички даваха гаранция около 10 години, като някъде поддръжката е безплатна, на други места се заплаща допълнително, така че явно си е практика. За момента не съжалявам за избора си, но и не живея с мисълта, че след години няма да има нужда от подмяна.
  Какво не харесахте при др Ситновска

# 242
 Според мен е редно да ти предложат програма минимум, средна и максимум ( с най -скъпи материали)

# 243
  • SF
Материалите за бондинг са фотополимерни маси. Всички са горе-долу сравнимо скъпи. Тук приоритет е коя е "най-любимата" за работа на зъболекаря, с коя е свикнал да моделира най-добре, след това си има инструменти за полиране, изглаждане, блясък. Някои обичат да работят с гумички, други наблягат на пасти за полиране, но това е много индивидуално и също е пряко зависимо от поддръжката след това, слюнката, храната, навиците на клиентите да ги наречем, защото в случая с бондинг не е задължително да са пациенти. Често бондинг се налага по медицински причини, но често се търси и само естетика.

# 244
Имат ли различна степен на белотата? Или вече ако се целят най-белите нюанси трябва да се прибегне към фасетите?
Аз съм с най-бялото от скалата на естествените зъби, но честно казано ми жълтее и искам да го подменя след година,две..

# 245
  • SF
Имат степен на белота и съответните нюанси. Добрите зъболекари смесват цветовете, така както естествените зъби не са еднакво бели по цялата си повърхност.

# 246
В момента провеждам лечение с алайнери, и като приключа ми се иска да си направя частичен бондинг.
Евентуално на горните първи два зъба - да станат малко по-дълги и на долните долу - там имам 2 малки черни триъгълника заради парадонтозата и свличането на венеца. Парадонтологът ме посъветва да сложа малко бондинг там.
Интересувам се от естествено изглеждащи резултати и да не се пили.
Може ли да препоръчате зъболекар, който не пили, и чиито резултати да са естествени?
Разгледах работата на д-р Миронов и на Ситновска. Като резултати изобщо не ми харесват.

# 247
Здравейте, някой да си е слагал бондинг в клиника “искам усмивка”, и дали е доволен. Ако знаете ценоразпис също ще бъда благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт