Зъболекар за бондинг - София

• 34 294
  • 211
  •   2
Отговори
# 135
Здравейте, моля за мнение за кабинетно избелване и бондинг в София - добри специалисти и естествен вид?

За момента ми допаднаха резултатите в Салиев Клиник на доктор Стамалиус / Алур Клиник на доктор Боков / Клиника Искам усмивка.

# 136
Някой има ли пресни впечатления за бондинг в София?

# 137
  • SF
Да, кажи какво те интересува.

# 138
Хората, които правят добър бондинг се броят на пръстите на едната ми ръка, това е от много време и няма да се промени скоро. 😀

# 139
Моят бондинг година и половина по-късно е все така съвършен и естествен. Скоро ще ходя на почистване на зъбен камък и полиране

# 140
  • София
Хората, които правят добър бондинг се броят на пръстите на едната ми ръка, това е от много време и няма да се промени скоро. 😀
Така е, ако погледнете средностатистическото ниво зъболечение, бондинга е винаги по-евтиният вариант за да си направи човек предните зъби. Обаче ако искате бондинг, който като го видите , да се разплачете от щастие-реално трябва да отидете при двамата или трима човека, които вземат около 1000 лева на зъб. Така че, има бондинг и бондинг. Имена аз няма да споделят вече, но това е истината.

# 141
Търся специалист, който да ги прави максимално доближаващи се до естественото. Не търся ефект “Благо Джизъса”. Винаги всички резултати са на едни перфектно равни и изключително бели зъби, които крещят - изкуствени. Надявах се, че с годините лекарите ще се усъвършенстват и ще станат по-добри резултатите. Някой ако има желание да сподели снимки ще се радвам.

# 142
Изключително белите с какво ги правят, много изкуствено, на някои не им отива на тена на лицето.
Гледах Ергенът - там е пълно...

# 143
  • SF
Циркониеви коронки. Плащат луди пари, за да нямат естествени зъби. Бондингът и циркониевите коронки нямат сравнение.
Зъболекарите правят бондинг, но този, който плаща си търси бялото, бляскавото, съвършеното, подреденото като от реклама на паста за зъби. Никой не иска да даде 500 лева за зъб, да стои в кабинета 5 часа и да си тръгне със същите естествени зъби, каквито си е имал и преди това.

# 144
А разните там процедури за избелване -- май не стават, ако имаш бондинг?

# 145
  • SF
Не, не стават. Но бондингът се прави от бял фотополимер.

# 146
Звъннах в клиниката на д-р Калоян Пенчев и ги попитах какви са цените в момента на бондинг на зъб и ми съобщиха цена 1200лв. , като това е максималното, може да бъде и 1000, и 900, зависело от това какво точно се прави на зъба.
Та въпросът ми е това не е ли прекалено висока цена? Да , наистина прави прекрасни зъби, естествени…, но тази сума ми се струва доста висока за композитна фасета.

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 17:22 от tsvetomira1

# 147
Ами, не, това е много труд, според мен дори някои зъботехници не могат да направят като зъбите, които той прави.

# 148
  • София
Звъннах в клиниката на д-р Калоян Пенчев и ги попитах какви са цените в момента на бондинг на зъб и ми съобщиха цена 1200лв. , като това е максималното, може да бъде и 1000, и 900, зависело от това какво точно се прави на зъба.
Та въпросът ми е това не е ли прекалено висока цена? Да , наистина прави прекрасни зъби, естествени…, но тази сума ми се струва доста висока за композитна фасета.
Вижте снимки в инстаграма му , какви зъби прави и колко естествено изглеждат.
Вижте бондинг на 10 случайни други колеги и вижте как изглеждат те. Имат ли прозрачност в режешите ръбове  или са неестествено снежно бели зъби. Разбира се, че е висока цената, няма как добрият зъболекар да е евтин.
Не гледайте материала ,който се използва, повечето средностатистически зъболекари описват бондинга като евтина алтернатива на короните. Но най-добрите 2-3 човека в България ги изпипват така,че при тях е по-скъпо от короната. Аз бях на др Пенчев на лекция в Пловдив Декември месец. Реално той взема един пациент и го работи почти цял ден. Зъболекарите, които приемат по 10 пациента на ден, могат да ви дадат по-ниска цена. За мен неговаета цена си заслужава. Виждам 20 годишни младежи с айфон за 4000 лева. Ако една усмивка за цял живот струва същата цена, като един телефон, който след 2 години ще бъде сменен, според мен си заслужава.

# 149
Вижте снимки в инстаграма му , какви зъби прави и колко естествено изглеждат.
Вижте бондинг на 10 случайни други колеги и вижте как изглеждат те. Имат ли прозрачност в режешите ръбове  или са неестествено снежно бели зъби. Разбира се, че е висока цената, няма как добрият зъболекар да е евтин.
Не гледайте материала ,който се използва, повечето средностатистически зъболекари описват бондинга като евтина алтернатива на короните. Но най-добрите 2-3 човека в България ги изпипват така,че при тях е по-скъпо от короната. Аз бях на др Пенчев на лекция в Пловдив Декември месец. Реално той взема един пациент и го работи почти цял ден. Зъболекарите, които приемат по 10 пациента на ден, могат да ви дадат по-ниска цена. За мен неговаета цена си заслужава. Виждам 20 годишни младежи с айфон за 4000 лева. Ако една усмивка за цял живот струва същата цена, като един телефон, който след 2 години ще бъде сменен, според мен си заслужава.
А кои са останалите имена в България, които могат да постигнат такъв ефект? И всъщност този вид бондинг, който е по-скъп, гарантира ли по-висока издържливост във времето?

Общи условия

Активация на акаунт