Зъболекар за бондинг - София

• 34 313
  • 211
  •   1
Отговори
# 150
Звъннах в клиниката на д-р Калоян Пенчев и ги попитах какви са цените в момента на бондинг на зъб и ми съобщиха цена 1200лв. , като това е максималното, може да бъде и 1000, и 900, зависело от това какво точно се прави на зъба.
Та въпросът ми е това не е ли прекалено висока цена? Да , наистина прави прекрасни зъби, естествени…, но тази сума ми се струва доста висока за композитна фасета.
Ако това е за бондинг, не ми се мисли какв е цената за фасета… Прекалено много е, не че успях да видя и много варианти в страницата му, но определено изглежда естетично направено.

# 151
Цената е абсурдно висока, за нещо дето не е особено трайно във времето, поне сравнено с фасетите. Но сигурно и фасетите при него са на по-висока цена. Сигурно качеството при него е на високо ниво, но все пак, ако направиш 10 зъба цената става прекалена... За същите пари човек ще си сложи фасети.

Последна редакция: пт, 04 апр 2025, 19:36 от tristesse

# 152
Какви са тези нахални цени за зъб?!
Правен ми е бондинг на предните 2 зъба - не цялостен, частичен. За по около 120 лв. на зъб. Седи си още материала и изработката, изглежда естествено.

# 153
Цените най-вероятно са за директни фасети от фотополимер, ама и така да е...

# 154
Цените най-вероятно са за директни фасети от фотополимер, ама и така да е...
А каква е разликата с бондинга в такъв случай? Момичето, с което разговорях каза, композитната фасета при нас е 1200 лв, като може да варира, но това е най-високата цена, която може да е.

# 155
Бондинг, композитна/ директна фасета - едно и също е. Цената сигурно варира в зависимост от броят зъби за правене.

# 156
Бондинг, композитна/ директна фасета - едно и също е. Цената сигурно варира в зависимост от броят зъби за правене.

Цената варира в зависимост дали се прави цял зъб, малка част и т.н. , но въпреки това, на повечето места в София примерно, бондингът е на цена от 200 до 500лв на зъб ориентировъчно, та доста се изненадах от тази сума, която ми съобщиха. За тези пари, хората си слагат фасети, които издържат повече време.

# 157
Е, и цените ги увеличават постоянно на тези услуги... Вие на всички зъби ли искате бондинг?

# 158
Е, и цените ги увеличават постоянно на тези услуги... Вие на всички зъби ли искате бондинг?
Така е.
Не на всички, да кажем 6-8 зъба на горна челюст, тъй като в момента провеждам ортодонтско лечение с алайнери, след като приключи, ще искам да завърша резултата с бондинг. Затова в момента проучвам нещата, както и цените, за да мога да се подготвя финансово.

# 159
Аз приключих преди броени дни с обличане на предни зъби с циркониеви коронки. Моят зъболекар твърди, че бондингът не е толкова устойчив във времето, както циркония. Отказа да ми направи бондинг. За коронките избрахме цвят А2 , който не е прекалено бял и не бие на очи.
Като гледам какви цени обевявате за бондинг, си мисля че с моя цирконий , съм минала супер тънко 😂

# 160
Зависи от устата, аз мога да кажа за моята - огромна грешка да направя фасети на 2 зъба, които въобще не стояха завършено спрямо останалите от фасадата ми. Не ме е яд толкова за пропилените пари, колкото за изпилените съсипани здрави зъби.
Махнах короните болката беше неописуема.
Направих бондинг на предните 6 зъба и година по-късно го оценявам като правилното решение. Имах проблеми в първите 3-4 месеца, защото станаха на петна, но след полиране всичко е нормално.

Цена на зъб 1000 - 1200 лева за бондинг е обир. Проверете цените в съседните държави и си сверете часовника, и нямам предвид само Турция. Високата цена не е гаранция за нищо, освен за алчност и за олекване на банковата ви сметка. Днес ми обяви цена 200 лева за пломба девойка, завършила стоматология 2022. И със златен медал да е било /не е/ пак не може да ми гарантира нищо и да оправдае 200 лева при 2 години реален стаж.

# 161
Как се чувстваше с фасетите като дъвчеш? Какви храни се избягват?
Можеш ли да хапнеш ябълка?

# 162
  • SF
Не, не може, но и с бондинг не може.
И бондинг, и фасети се пазят.

# 163
Не съ променила хранителните - и отхапващите си навици - заради бондинга. Ако ще му робувам, не е за мен тази красота. Ям и гриза всичко и не го мисля въобще.

# 164
Като цяло се живее и без да отхапваш. Аз от както носих брекети съм го изкоренила като навик и нямам особена драма.

Общи условия

Активация на акаунт