Зъболекар за бондинг - София

• 34 273
  • 211
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Не, не може, но и с бондинг не може.
И бондинг, и фасети се пазят.
Може да се отхапва с бондинг и с фасети. Ако разбира се бондинга е направен с кофердам и е залепен правилно. При лепене с пясъкоструене, после ецващ гел, праймер, лепило връзката между зъба и фотополимера е много силна. Те стават едно цяло.
При фасетите лепенето е още по-здраво. Така че зъбите с бондинг и фасети могат да се ползват без ограничения.

# 166
Моят бондинг година и половина по-късно е все така съвършен и естествен. Скоро ще ходя на почистване на зъбен камък и полиране
При кой зъболекар сте си правили бондинг?

# 167
  • SF
Може да се отхапва с бондинг и с фасети. Ако разбира се бондинга е направен с кофердам и е залепен правилно. При лепене с пясъкоструене, после ецващ гел, праймер, лепило връзката между зъба и фотополимера е много силна. Те стават едно цяло.
При фасетите лепенето е още по-здраво. Така че зъбите с бондинг и фасети могат да се ползват без ограничения.
Тоест, описвате процеса на коя да е обтурация. Ами да отхапват смело, тогава!

Аз пък ви казвам да си пазите дали бондинг, дали фасети, ако не искате да висите при зъболекаря си.
В крайна сметка, питате дали се пази или не, и избирам да ви кажа, че се пази. Другото е да напиша крилатата фраза "всеки сам си...." Знаете я.

# 168
  • София
Тоест, описвате процеса на коя да е обтурация. Ами да отхапват смело, тогава!

Аз пък ви казвам да си пазите дали бондинг, дали фасети, ако не искате да висите при зъболекаря си.
В крайна сметка, питате дали се пази или не, и избирам да ви кажа, че се пази. Другото е да напиша крилатата фраза "всеки сам си...." Знаете я.
Аз самият съм с фасети, отхапвам ядки, орехи, всичко, което ми харесва. Но не го казвам заради моят личен опит, а
защото знам медицински базираните данни.
Иначе ако има лош бондинг и лоши обтурации, те може да паднат и при чистене на зъбен камък, ако не са добре залепени.

# 169
Мнения за др.Стамулис? Мисля, че постига естествени резултати. И ако знаете актуални цени?

# 170
  • SF
Добре, добре, отхапвайте си. Не ми цитирайте мнението, пренебрегнете го.
Вие, ако знаете медицински трикове как се отхапва с брекети, бондинг и фасети, може би не всеки четящ тук ги знае, но вие настоявайте за вашето. Дано да успеете да убедите по-малко хора да внимават.

# 171
  • София
За брекети не знам. Аз казвам за добре направените фасети и бондинг, няма проблеми да си ядете каквото решите.
 Когато ходих при средностатистически зъболекар-такъв , който не ползва платно кофердам, пломбите много често ми падаха от дъвки. Защо? Защото дъвките разлепваха пломбите, които не бяха лепени по идеалния начин. Когато зъболекар ми стана един от тези колеги, които изброиха горе хората, никоя пломба никога не е падала от нищо. Така че, за някои хора, според уменията на зъболекарите им, може и да е правилен съвета да не дъвчат дъвка.

# 172
Коронки или фасети издържат повече време, май ценово са горе долу еднакви, че даже съм виждала и фасети по-скъпи от коронки.

# 173
Би трябвало горе долу еднакво. Но имайте в предвид, че се слагат с различна цел - ако сте за корони няма как фасета да свърши работа.

# 174
  • София
Здравейте, някой правил ли си е бондинг на умъртвен и леко потъмнял преден зъб? При мен се пада втори. Бих искала изсветляване частично в горната му част. Като се усмихна, много изпъква тъмнината му. Зъбът едва е спасен преди 5 години от вадене, тъй като друг зъболекар си счупи 2 инструмента вътре и благодарение на Д-р Кафелов бяха извадени под микроскоп. Още тогава Д-р Кафелов ме предупреди, да не се поставят коронки или фасети на зъба, тъй като е изтънял и ще го загубя. Сега разбрах за бондинг и ми се появи надежда.

# 175
  • SF
Да, може да му се направи бондинг. Може и да имаш кариес и на другия втори зъб. На първия вдясно съвсем леко може да се оформи венецът с лазер. Искаш ли да ти препоръчам къде? Пиши ми лично съобщение.

# 176
Здрасти, аз посещавам https://faceid.bg/, на такава процедура не съм ходила, но до момента са ми слагали 3 пломби и ходя два пъти годипно за почистване на зъбен камък.

# 177
Може да се избели и вътрешно.

# 178
  • София
Здравейте, някой правил ли си е бондинг на умъртвен и леко потъмнял преден зъб? При мен се пада втори. Бих искала изсветляване частично в горната му част. Като се усмихна, много изпъква тъмнината му.

Точно такъв е и моят случай! Може ли да попитам дали ходихте някъде за бондинг вече? Откога му се чудя на този зъб какво мога да го направя!

# 179
Някой знае ли какви са цените на бондинг при д-р Иван Райчев?

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 18:07 от Vertex

Общи условия

Активация на акаунт