Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 6

• 50 924
  • 875
  •   1
Отговори
# 420
  • На брега на реката
Преди време питах за плот 3-ка, но да е около 45 см. Много търсих  и не намерих, та се спрях на 2-ка на Бош индукция.
Сега влизам с молба за помощ за избор на фурна.

Сумата, която мога да отделя е около 1300 лв.

Гледах на живо в Техномикс, но нямат всички модели.
Ориентирала съм се към Бош или Неф. Иска ми се, за тези пари да взема възможно най-доброто  и затова моля за  помощ.
На пиролиза не държа, защото ще е в жилище, което ще се ползва рядко, но пък ако има, няма да я върна.
Не съм ползвала автоматични програми и не знам дали ще ми са от  полза.
Ще ми се и да е с  по-дълга гаранция.

Няма да имам достъп  до комп скоро, а през телефона ми е трудно да сравнявам.

Благодаря,  предварително!

# 421
Преди време питах за плот 3-ка, но да е около 45 см. Много търсих  и не намерих, та се спрях на 2-ка на Бош индукция.
Сега влизам с молба за помощ за избор на фурна.

Сумата, която мога да отделя е около 1300 лв.

Гледах на живо в Техномикс, но нямат всички модели.
Ориентирала съм се към Бош или Неф. Иска ми се, за тези пари да взема възможно най-доброто  и затова моля за  помощ.
На пиролиза не държа, защото ще е в жилище, което ще се ползва рядко, но пък ако има, няма да я върна.
Не съм ползвала автоматични програми и не знам дали ще ми са от  полза.
Ще ми се и да е с  по-дълга гаранция.

Няма да имам достъп  до комп скоро, а през телефона ми е трудно да сравнявам.

Благодаря,  предварително!

Аз съм с Бош, около Вашия бюджет беше цената май /не помня цени, наистина, само приблизително/, с пиролиза.
По-късно ще изровя и самия модел, но и не мисля, че има смисъл, оттогава има нови модели и с повече екстри. Ползвам я интензивно 3 години - не е много, не е и малко. За моите нужди съм доволна, няма нещо, което да ме тормози или да не се получава. Много добре се справя и със сушене на плодове и зеленчуци /последно суших чесън на фини филийки, за да си приготвя домашен на прах/.  
Та, за пиролизата ми е по-скоро думата - дори и едни наденички на грил да изпечете, добре е да я имате. Вентилаторите добре разнасят мазни пръски Grinning, сегашните фурни са доста обемни и пиролизата е незаменима. Не случайно при тези обеми и функции са изобретили и методи за самопочистване - не са просто улеснение или добавяне на време за мързел на домакините Stuck Out Tongue Winking Eye, а буквално необходимост.
Ако трябва нещо да чистя ръчно, ще вляза направо във фурната /при ръст 1.50 и съответна дължина на ръцете трудно стигам задната стена на фурната, камо ли да упражня натиск и да почиствам/.

Допълвам се: Тази е фурната, вече не се предлага, но може да се ориентирате все пак за класа и функциите, цената е била близка до предвидената от Вас: https://www.bosch-home.bg/productlist/HBT278BS0#/Togglebox=manua … ebox=accessories/

Последна редакция: вт, 25 юли 2023, 11:30 от Кубратова

# 422
  • на Мелмак
Бубе, смених си Сименс-а(фурна) с Неф. Плюс за Неф-по-различен външен вид, чиста случайност Wink, който ми позволява да си отварям вратата на хладилника, без да се съобразявам с фурната. Пиролизата.
Сименс-а нямаше пиролиза и сега осъзнавам какво благо е. Преди просто си чистех, не ми пречеше. Но съм по-доволна от него. Повече автоматични програми, повече удобства. По си ми харесва старата фурна.
Та, защо ти го казвам, ако намериш Бош с повече функции и пиролиза, взимай вместо Неф. Ако искаш ми пиши 🙂 Не знам дали ме разбра Simple Smile

# 423
  • На брега на реката
Избрах си тази фурна:
https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hrg5785s6

Ако някой я има, ще се радвам да споделиш мнението си!

Въпроса ми е по-скоро, дали би влязла на мястото на сегашната ми фурна, която е форумната любимка  Електролукс EOB 33100 на която не намирам монт.схема.

# 424
Избрах си тази фурна:
https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hrg5785s6

Ако някой я има, ще се радвам да споделиш мнението си!

Въпроса ми е по-скоро, дали би влязла на мястото на сегашната ми фурна, която е форумната любимка  Електролукс EOB 33100 на която не намирам монт.схема.
Ако имате възможност,измерете сегашния отвор.Би трябвало да стане, но все пак,измерете.
Наскоро и аз сменях фурна и постъпих по същия начин.
За сегашната Ви фурна Elektrolux EOB 33100 X намирам тази монтажна схема :

# 425
  • На брега на реката
Много благодаря,  bgroza!

Тази също ми харесва и има повече начини на печене.
https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hbg-675-bs1

Сега се чудя коя да избера?

Последна редакция: вт, 01 авг 2023, 18:05 от Бубoлина

# 426
Много благодаря,  bgroza!

Тази също ми харесва и има повече начини на печене.
https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hbg-675-bs1

Сега се чудя коя да избера?
Моля Simple Smile
Аз взех точно този модел,но в черно,като целта ми беше по-малко иноксови части,по които да остават петна от пръсти и да се драскат..Единственото нещо,което не ми харесва,освен липсата на телескопични водачи, е,че няма отделен бутон за осветлението. Лампата се включва с отваряне на вратата и свети,докато работи фурната,но в момента,в който я изключите,изключва се и осветлението и нищо не се вижда вътре! Тъмно като в рог! По никакъв начи не можете да разберете какво се случва с ястието,освен ,ако пак не отворите вратата.
В техническите характеристики пише,че има отделен бутон за осветлението.Няколко пъти четох упътването,да не би аз да съм в грешка,но бутон за лампата не намирам  и това е!

# 427
  • На брега на реката
Аз бях поръчала горната, която е с парогенератора, но изтеглих ръководството и като се зачетох, видях, че няма долно нагряване и пара препоръчват при не много програми и почива, та после видях другата и се обадих  да я сменя. Имах тази възможност, защото ще ни я докарат др.седмица.
За тази пише, че има устойчиви на пиролиза тава и водачи май беше. Вярно ли е?
Чудих се  и накрая я смених! Дано не съм сгрешила!

# 428
  • на Мелмак
Честито, Бубе, според мен си избрала по-добрата и по-красивата Wink

# 429
  • На брега на реката
О, Ети, благодаря.  Kissing Heart
Признавам, че е на мен ми по-хареса. Нямам търпение да ми я доставят.
Сегашния ми Електролукс я на 14 години и не е мръднал. Дано и тази е така.

# 430
  • на Мелмак
Дано, Бубе, пожелавам ти го Simple Smile

# 431
Аз бях поръчала горната, която е с парогенератора, но изтеглих ръководството и като се зачетох, видях, че няма долно нагряване и пара препоръчват при не много програми и почива, та после видях другата и се обадих  да я сменя. Имах тази възможност, защото ще ни я докарат др.седмица.
За тази пише, че има устойчиви на пиролиза тава и водачи май беше. Вярно ли е?
Чудих се  и накрая я смених! Дано не съм сгрешила!
Аз пиролиза не съм пускала още,но съм пускала и двете тави в миялна .Да, в упътването пише,че са устойчиви.
Бях писала по-назад,че крушката изгоря още на първия месец.Писах на  Бош,те се свързаха със сервиза в Пловдив,дойдоха и я смениха.

# 432
  • На брега на реката
bgroza,  дано всичко е наред от тук нататък!

Осветлението във фурната няма отделен бутон. От настройките може да бъде включено или изключено по време на готвене.

# 433
bgroza,  дано всичко е наред от тук нататък!

Осветлението във фурната няма отделен бутон. От настройките може да бъде включено или изключено по време на готвене.
Буболина, при мен свети по време на готвене,явно е фабрична настройка,защото нищо съм пипала по настройките на осветлението/то и не съм го и намерила в упътването ,че е възможно,де/

Последна редакция: ср, 02 авг 2023, 21:36 от bgroza

# 434
  • На брега на реката
Да, включено е по време на готвене, но може да се изключи от основните настройки. Не виждам защо ще се прави, но го има като опция!
Звънях на Бош днес, за да питам дали тавите и държачите за тях са пиролизоустойчиви, но попаднах на некомпетентна служителка.

Тавите ясно, че могат, но пише, че трябва да са на ниво 2, а това не знам как би станало без водачите?!

Не, че ми е някакво драма, но обичам да съм запозната за да си ползвам уредите на макс, но и да ги пазя.

Общи условия

Активация на акаунт