Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 6

• 50 899
  • 875
  •   1
Отговори
# 750
Защо ще махате държачите? На моята пише, че всичко остава вътре.
Не всички са подходящи за пиролиза. Щом на твоята пише, значи ще ги оставяш. Трябва да се гледа упътването за конкретния модел.

# 751
  • София
Защо ще махате държачите? На моята пише, че всичко остава вътре.

На 99% от пиролитичните фурни, всички аксесоари трябва да се вадят преди пиролизата. Ако ги забравиш вътре, покритието от хром променя цвета си и става грозно. Устойчивите аксесоари са относително нова екстра.

# 752
Да дам отчет- стъклото изобщо не се беше изчистило, тръкнах го после с пяна. Като цяло добре беше отвътре, но точно отпред си беше останало загорялото, тръкнах и него...Сигурно е от марката, Уирлпул, може би другите се справят по- успешно, ама като цяло и това не е малко, за 5 минути тръкнах което не харесах. Обаче...някак си вкарах вода между стъклата и сега ми боде очите, ще опитаме да отворим между стъклата

# 753
Да дам отчет- стъклото изобщо не се беше изчистило, тръкнах го после с пяна. Като цяло добре беше отвътре, но точно отпред си беше останало загорялото, тръкнах и него...Сигурно е от марката, Уирлпул, може би другите се справят по- успешно, ама като цяло и това не е малко, за 5 минути тръкнах което не харесах. Обаче...някак си вкарах вода между стъклата и сега ми боде очите, ще опитаме да отворим между стъклата
Аз и преди съм писала, че стъклото си го почиствах преди пиролизата, защото ми оставаха черни следи от прегоряло след програмата за почистване, не ставаше на прах мазнината по него както тази от металните части.

На моя Неф купих водачи за пиролиза, вървят със своя "скара" за монтиране. Фабричната на фурната не може да се оставя по време на пиролизата.

# 754

Аз и преди съм писала, че стъклото си го почиствах преди пиролизата, защото ми оставаха черни следи от прегоряло след програмата за почистване, не ставаше на прах мазнината по него както тази от металните части.

Точно същото, черни остатъци, и аз имам спомени, че предния път го изчистих преди това, май е по- добре наистина

# 755

Стъклата могат да се разглобяват!

# 756
  • София

Така е, стъклото не се изчиства напълно, но част от полепналото изгаря. Опитвала съм да го чистя и преди пиролиза, и след, и установих, че във втория случай става по-лесно - поне при мен е така. По-късно проверих и в упътването.

Ако е само вода, няма нужда да разглобявате вратата - просто пуснете фурната за 10-15 минути и ще изсъхне. По време на работа на фурната, с цел охлаждане, между стъклата циркулира въздух, който ще ги изсуши.

Последна редакция: ср, 29 ное 2023, 12:24 от Vilemina

# 757
  • София
И аз съм писала вече: според упътването на фурната ми стъклото се чисти преди пускане на пиролиза.

# 758
  • София
И аз съм писала вече: според упътването на фурната ми стъклото се чисти преди пускане на пиролиза.

Разни производители - разни идеали Simple Smile Може би вече е време да свикнем, че отговорите на подобни въпроси е най-добре да търсим първо в упътването.

# 759
  • София
Ами, аз така направих... Simple Smile

# 760

Така е, стъклото не се изчиства напълно, но част от полепналото изгаря. Опитвала съм да го чистя и преди пиролиза, и след, и установих, че във втория случай става по-лесно - поне при мен е така. По-късно проверих и в упътването.

Ако е само вода, няма нужда да разглобявате вратата - просто пуснете фурната за 10-15 минути и ще изсъхне. По време на работа на фурната, с цел охлаждане, между стъклата циркулира въздух, който ще ги изсуши.

Не е точно вода, защото пръсках препарат, една бяла линийка се е стекла и ме дразни много, мръсното стъкло по- не личеше Smile Пусках я вече, не изсъхна, напротив, съвсем изпъкна

Сякаш лесно се изчистиха тия изгорели черни петна, останаха някои точици, които ме достраша да мъча още, на страта фурна с ножчето за плота ги довършвах, ма тази ми е още новичка, с грубата част на гъба за чинии мия, тя май също драска де. По- лесно е сякаш след пиролиза, няма  мазнотия да се размазва.

# 761
  • София
Не е точно вода, защото пръсках препарат, една бяла линийка се е стекла и ме дразни много, мръсното стъкло по- не личеше Smile Пусках я вече, не изсъхна, напротив, съвсем изпъкна

Сякаш лесно се изчистиха тия изгорели черни петна, останаха някои точици, които ме достраша да мъча още, на страта фурна с ножчето за плота ги довършвах, ма тази ми е още новичка, с грубата част на гъба за чинии мия, тя май също драска де. По- лесно е сякаш след пиролиза, няма  мазнотия да се размазва.

Тогава наистина е по-добре да разглобите вратата. Вижте инструкциите, защото понякога става с „чалъм“.

Стъргалката за плот няма да повреди стъклото, а чисти много по-добре от грубата част на гъбата за чинии.

# 762
  • София
Ох, като каза стъргалка за плот. Спешно имам нужда от нова, има ли някой идея откъде?

# 763
Където и да влезеш, все има. И в магазините за левче, и в магазините за домашни потреби, в магазините за бяла техника...

# 764
Ох, като каза стъргалка за плот. Спешно имам нужда от нова, има ли някой идея откъде?
Моята я купих от Технополис преди много време, не знам сега дали предлагат, но и съм я ползвала само 2 пъти и не съм проверявала другаде. Трябва да има обаче по всички магазини за домашни потреби, включително онлайн.

Общи условия

Активация на акаунт