Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 6

• 51 151
  • 875
  •   1
Отговори
# 90
От две седмици съм горда собственичка на Боша,който се споменава в няколко коментара. Готвя много и казвам,че фурната е страхотна във всяко отношение. Пекох и меса, тутманици, картофки, бисквитки, чатаби.. изпробвах различни функции...Много съм доволна!  Който обича да готви ще му е удоволствие! И сега си чакам двете малки тави бонус:)

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 00:07 от ilenkata

# 91
  • София
Здравейте. В търсене съм на "моята" фурна с добро съотношение между цена и качество. Бюджетът ми е около 1200 лева. Чета ви от доста време. Препоръките са ви страхотни! Блгодарна съм и на Velimina за адекватните отговори. И може би към нея ще е моето запитване. Харесала съм две фурни. Първата е на Bosh, за която стана въпрос по-нагоре във форума, с 0% лихва и фурна на AEG. Прилагам линкове.

https://www.technopolis.bg/bg/Domakinski-elektrouredi/Gotvarski- … hdane/c/P11110101

https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … S351160M/p/708070

Фурните АЕГ са страхотни, но според мен Бош е с по-добро съотношение между цена и качество. От една страна, Бош държат по-ниски цени и правят повече промоции в този ценови клас, а високата надеждност при тях е константа. От друга страна, АЕГ предлагат малко повече функции и приятни детайли, но надеждността им не винаги е на ниво.

Първият линк не води към конкретен модел, но предполагам, че имате предвид HBA578BS0. Тази фурна има повече режими на работа, два начина на почистване и (в момента) 13% по-ниска цена. АЕГ има телескопични водачи, повече автоматични програми и кръгче за вода на дъното.

Аз бих избрала Боша. Режимите на работа са ми важни, а за тази разлика в цената бих могла да добавя телескопични водачи не на едно, а на две нива. Но ако АЕГ ви привлича повече, вземете нея - тя също е много хубава фурна.

# 92
  • София
Сегашната ми фурна е с такова лаково покритие ,но е стара вече и от високата температура ,пък и от годините,покритието почва да се лющи и е естетически  зле...

Това пък е недостатъкът на лакирането. Непокритият инокс може да се чисти по-трудно, но при него няма лющене, а и можеш да заличаваш евентуални драскотини.

# 93
Vilemina, много ти благодаря!

[quote author=Vilemina link=topic=1513338.msg45988871#msg45988871 date=1675988964]
Здравейте. В търсене съм на "моята" фурна с добро съотношение между цена и качество. Бюджетът ми е около 1200 лева. Чета ви от доста време. Препоръките са ви страхотни! Блгодарна съм и на Velimina за адекватните отговори. И може би към нея ще е моето запитване. Харесала съм две фурни. Първата е на Bosh, за която стана въпрос по-нагоре във форума, с 0% лихва и фурна на AEG. Прилагам линкове.

https://www.technopolis.bg/bg/Domakinski-elektrouredi/Gotvarski- … hdane/c/P11110101

https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … S351160M/p/708070

Фурните АЕГ са страхотни, но според мен Бош е с по-добро съотношение между цена и качество. От една страна, Бош държат по-ниски цени и правят повече промоции в този ценови клас, а високата надеждност при тях е константа. От друга страна, АЕГ предлагат малко повече функции и приятни детайли, но надеждността им не винаги е на ниво.

Първият линк не води към конкретен модел, но предполагам, че имате предвид HBA578BS0. Тази фурна има повече режими на работа, два начина на почистване и (в момента) 13% по-ниска цена. АЕГ има телескопични водачи, повече автоматични програми и кръгче за вода на дъното.

Аз бих избрала Боша. Режимите на работа са ми важни, а за тази разлика в цената бих могла да добавя телескопични водачи не на едно, а на две нива. Но ако АЕГ ви привлича повече, вземете нея - тя също е много хубава фурна.
[/quote]

# 94
Момичета имам следното питане за фурната бош 578 модел от 6-та серия ,служителят в Технополис ми обяснява че тавите подарък са след като закупя фурната си правя регистрация в сайта на Бош и в 30 дневен срок получавам тавите от Бош директно?Дали е така ?Имам спомен назад някой писа че си е купил фурната и си чака тавите?

# 95
  • София
Момичета имам следното питане за фурната бош 578 модел от 6-та серия ,служителят в Технополис ми обяснява че тавите подарък са след като закупя фурната си правя регистрация в сайта на Бош и в 30 дневен срок получавам тавите от Бош директно?Дали е така ?Имам спомен назад някой писа че си е купил фурната и си чака тавите?

Щом казва човекът, сигурно е така. Вижте на сайта на Бош какви са условията, аз не съм ги чела:
https://promotion-bshhome.bg/gift/pyrolysis/

# 96
Много благодаря на всички за насоките за избора на фурна❤В крайна сметка купих тази
https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … BA578BS0/p/702814
Влезе ми в нишата на старата фурна.Пуснах я на 1 час на максимални градуси.Сега пека в нея 😂🤣 пиле в стъклена йена .Кекс и сиренки (едновременно ,да я видя как ще е)Доста тиха на първо четене ,почти не я чувам.Искам да си купя телескопи  ,но само не ми се смейте цената ,която виждам е за ляв или десен телескоп или това е комплект за ляв + .десен?Направо звучи комично въпроса ,но ако поръчам един и дойде наистина един ,мъжете в къщи ще ме съсипят от подигравки 😁 Ето за това питам
https://veto.bg/products/teleskopichini-vodachi-na-2-niva-bosch-hez538200
Освен това на тези телескопи само тави ли мога да сложа или мога и решетката която си е към фурната да сложа?И каква е разликата между тези телескопи и ето тези?
https://veto.bg/products/teleskopichini-vodachi-na-2-niva-bosch-hez638270
На вторите виждам че са подходящи за пиролитични фурни ,но това значи ли че другите не мога да ги сложа като на тях не е отбелязано че са пиролитични? Моля който е купувал и му се занимава да ми даде малко насока ?

# 97
  • на Мелмак
Точно от Вето поръчах телескопични за пиролиза. Това означава, че не трябва да се махат при пускането на тази функция. Другите се махат.
Да ви споделя - Неф а с пара и пиролиза не е по-добър от Сименс а ми с пара, който смених. По-доволна съм от Сименса. Повече програми, по-добре разпределени нива. Единственото предимство на Нефа, е пиролизата. Чудех се защо е колкото фурна от преди 6-7г,а имало защо. ММ ми ще ме помисли за луда, ако му кажа да ми размени пак фурните. Старата ми е в друго наше жилище.

# 98
  • София
Много благодаря на всички за насоките за избора на фурна❤В крайна сметка купих тази
https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … BA578BS0/p/702814
Влезе ми в нишата на старата фурна.Пуснах я на 1 час на максимални градуси.Сега пека в нея 😂🤣 пиле в стъклена йена .Кекс и сиренки (едновременно ,да я видя как ще е)Доста тиха на първо четене ,почти не я чувам.Искам да си купя телескопи  ,но само не ми се смейте цената ,която виждам е за ляв или десен телескоп или това е комплект за ляв + .десен?Направо звучи комично въпроса ,но ако поръчам един и дойде наистина един ,мъжете в къщи ще ме съсипят от подигравки 😁 Ето за това питам
https://veto.bg/products/teleskopichini-vodachi-na-2-niva-bosch-hez538200
Освен това на тези телескопи само тави ли мога да сложа или мога и решетката която си е към фурната да сложа?И каква е разликата между тези телескопи и ето тези?
https://veto.bg/products/teleskopichini-vodachi-na-2-niva-bosch-hez638270
На вторите виждам че са подходящи за пиролитични фурни ,но това значи ли че другите не мога да ги сложа като на тях не е отбелязано че са пиролитични? Моля който е купувал и му се занимава да ми даде малко насока ?

Да ви е честита и да я ползвате със здраве! Аксесоарите са пълен комплект - включват всичко, което виждате на снимката: ляв и десен държач плюс 4 телескопични водача. Стават и за тавите, и за решетката.

Между двата комплекта има разлика и в устройството, но не мога да твърдя със сигурност каква е. По принцип, има водачи, които излизат на 2/3, и такива, които излизат напълно. Вторите са по-удобни, особено, ако фурната е по-високо разположена.

На пръв поглед ми изглежда, че HEZ638270 се разпъват напълно, а за HEZ538200 не мога да преценя. Най-добре, идете в магазина и помолете да ви ги покажат. В противен случай, ще трябва доста да се поровим, докато разберем кои какви са.

Повечето аксесоари не бива да се оставят във фурната по време на пиролиза. Може да оставяте само тези, за които изрично е указано това.

# 99
Много благодаря❤ Ще звънна в магазина утре работят ,че ми е далеч.Или ще пратя щерката в Пловдив .

# 100
  • София
Сега пека в нея 😂🤣 пиле в стъклена йена .Кекс и сиренки (едновременно ,да я видя как ще е)
Резултатът хареса ли ви?

# 101
Да много добре се получи и вкусовете не се смесиха.Бързо загрява и не миришеше толкова в кухнята както със старата печка.При старата излизаше много въздух през отворите отпред (имах горение) на тази трябва да си сложа ръката за да видя духа ли.И съм учудена колко е тиха.Само съм разочарована  ,че не съобразих да видя функццията за изключване.Наясно съм че трябваше да дам още пари за да я има ,и не беше финансова причината.Просто не се сетих да го гледам това.В смисъл като и задам време ,хубаво има аларма ,но щеше да е хубаво и уреда сам да се изключи след края на зададеното време(за заплеснати хора като мен хубава функция).Нищо тази ми е на късмет 🍷

# 102
Нали е Бош фурната? Има за край на време освен таймер и да изключва. Изберете правилния режим. В смисъл вие сте избрали режим с едно пясъчно часовниче, то само алармира за изтеклото време. А иконата с часовник със стрелка е това което търсите

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 14:22 от Marsian

# 103
Идвам да се похваля, че събрах смелост да си пусна пиролизата (electrolux) 😀 пуснах я на по-дългата програма(2,30ч)  и резултата е уау. Повече от доволна съм. Решетките и те светнаха с Cif. Имам си като нова фурничка 🙂
Благодаря и на Ивайло Петров 684444 за куража.
Хубав ден!

# 104
Нали е Бош фурната? Има за край на време освен таймер и да изключва. Изберете правилния режим. В смисъл вие сте избрали режим с едно пясъчно часовниче, то само алармира за изтеклото време. А иконата с часовник със стрелка и това което търсите

Точно този режим реших да избера днес.Не знам режима ли е виновен ,но ще обясня какво стана.След края на времето изпиука и се изключи.Аз реших че не е достатъчно приготвена храната .Защото времето реално почва да тече веднага ,а не след като загрее.Та….не повня дали изключих копчето за 3 D нагряването или направо както беше настроена пак и дадох часовничето което сте ми снимали и настроих още 20 минути.Някъде 4 мин преди края на времето спря да работи.Всичко по дисплея изгасна,вентилатора спря и остана да мига осветлението.Каквото и да въртях и натисках не реагираше освен ,че мигаше светлината.Моя мъж и спря тока(отвъртя бушона от таблото ,защото контакта на фурната е отзад в нишата зад нея)Изчакахме 5 минути.Включихме и ток и нищо!Няма дисплей ,копчета въртя не реагира.Включихме я в друг контакт ,защото го накарах да я издърпа от нишата да види нещо контакта отзад да не е проблем.Нищо.Приготвиха я със сина ми да я свалят до колата с въжета и дъщерята реши да я пробва пак и тя взе че тръгна!
Нямам обяснение,да е прегряла на 230 градуса за 40 минути от началото на включването?Как е възможно?Вътре имаше на три нива храна.Тава с чушки пресни червени ,тава с домати и тава с кюфтета.Е нали е направена да пече на три нива?Късмет голям имам няма що!

Общи условия

Активация на акаунт