Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 6

• 51 120
  • 875
  •   1
Отговори
# 150
...да се пъхне фурната по навътре, понеже дълбочината й е малко по-голяма от тази на шкафа...

Ако се пъхне навътре, няма ли да се доближи много до стената? Трябва да внимавате да не опре в кабела. Колко е дълбок този шкаф?

Дълбочината на шкафа е около 55 см, но летвата в горната част на гърба не е фиксирана за страните в края, а на около 53 см и затова трябва частично да се изреже. Старата фурна е била дълбока само 51 см и затова тази летва не е била проблем, но вече не се намират на пазара толкова плитки фурни. Иначе отзад ще има около 3 см до стената. Надявам се кабелът да не се допира до фурната.

Извинявам се, че оспамих темата с въпроси за изискванията за монтаж на фурна с пиролиза, но определено се притесних след като техникът ми каза, че шкафът ми не е подходящ за нея.

Ето малко по темата Simple Smile Мисля да взема тази фурна на Бош, която видях, че е препоръчвана в темата и която сега е намалена, а и до края на месеца има промоция 2 тавички: https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … t4m4aAm1aEALw_wcB
Искаше ми се да уцеля промоцията с 5 годишна гаранция, но шанс...

# 151
  • София
Разбира се, че ще питате, щом Ви притеснява! Аз имах предвид да не се кахърите чак толкова много - пиролизата е просто чудесна екстра и в нея няма нищо страшно Simple Smile Не съм с Бош и не мога да кажа дали е хубава, но знам, че нова фурна е Хубаво, а като не се налага да се завираш вътре да се надишаш с препарати, е още по-хубаво Simple Smile Стискам палци да спогодите шкафа и фурната!

# 152
Мисля да подменя една фурна и плот за имот под наем. Четох мнение на Черна станция от 2021 г за този модел, на който съм се спряла заради цената:
WHIRLPOOL AKZM 8660 IX

По спомен назад в темата още я препоръчваше. Та да питам все още ли са положителни мненията за нея?

Плотът: https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-whirlpool-wls7960ne  или https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-whirlpool-ws-q5760-ne някой дали ползва?

Струва ми се, че първият е по-добре заради зоната за разширяване или бъркам?

# 153
  • София
Мисля да подменя една фурна и плот за имот под наем. Четох мнение на Черна станция от 2021 г за този модел, на който съм се спряла заради цената:
WHIRLPOOL AKZM 8660 IX

По спомен назад в темата още я препоръчваше. Та да питам все още ли са положителни мненията за нея?

Плотът: https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-whirlpool-wls7960ne  или https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-whirlpool-ws-q5760-ne някой дали ползва?

Струва ми се, че първият е по-добре заради зоната за разширяване или бъркам?

Фурната е хубава и наистина е много добро бюджетно решение за функциите, които предлага. Моделът е успешен и затова доста дълго се задържа в производство (от 2015 г.).

Плотовете са отлични, с немска индукционна технология. Те са може би с най-доброто съотношение цена/качество сред всички индукционни плотове на пазара.

Сдвояването на зоните е хубава екстра, но зависи кой и за какво ще ползва този плот. Другият плот има голяма трета зона, което за някого може да е по-полезно.

Не бих искала да ви се бъркам, но понеже не разбрах дали сте наемодател или наемател, само ще вметна, че пиролизата и индукцията не са за всеки. Ако ще ги ползва друг, а не вие, преценете дали е удачно да вземате такива уреди. Повечето хора не са боравили с подобни.

Аз имам пиролиза и индукция вкъщи, но в имота, който давам под наем, не бих сложила такива уреди и умишлено там държа обикновена фурна и обикновени котлони.

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 17:01 от Vilemina

# 154
  • София
Зависи и какви наематели ще си избере човек - аз бях под наем и веднага след като вече не бях, си купих фурна с пиролиза и индукционен плот. Ами, както ползвам вкъщи, щях да ползвам и в квартирата. Но знам, че има и други видове наематели, та Драго най-добре ще си прецени Simple Smile В индукцията не виждам риск (освен ако наемателите не идват с посудата си), може би пиролизата наистина да е малко по-рисково (не за шкафовете, ами за амортизация на фурната, ако не се ползва правилно). Последният ми хазяин беше италианец и за пръв път ми се случи да ми оставят упътвания на уредите - блага работа, елемнтарно за употреба и поддръжка, когато знаеш как.
За под наем бих избрала плота със сдвоената зона - предполага се, че дава някаква свобода, а и хората се впечатляват от такъв тип плотове. Откъм употреба не съм открила някога да ми е бил анужна такава зона, а си карам с плот тройка.

# 155
Vilemina, наемодател, но предпочитам да заложа на съвременни уреди, защото имотът ще се отдава във високия ценови клас. Много благодаря за мнението!

Мисля си, че пиролизата не е задължително въобще да се ползва, а с индукцията бих казала, че лесно се свиква стига да имаш правилните съдове, а апартаментът ще е обзаведен и със съдове, само без чаршафи.

ToniShu, правлно си ме усетила.Винаги сме оставяли упътване за уредите и кратки инструкции за употреба, които вървят с договора и се разписват.

В крайна сметка бих спестила 300-400 лв макс за двата уреда, за по-прости модели и остаряла технология, а тези са и с 6 години гаранция. Вярно, че покрива в общи линии само електрониката и метала, но е нещо и е по-добре от 2 години, че сега няма активни промоции на другите марки (изключая ТЕКА, които са винаги с 5).

# 156
  • София
Понеже сега сменям моята фурна Bosch HBA554ES0, от чието печене не бях доволна, тази на Whirlpool ми беше единият вариант. Обаче попитах един готвач ютюбър, който ползва същата и каза, че не е доволен от печенето и сега я сменя с AEG. За мен отпадна като вариант, иначе изглежда с добри характеристики.

# 157
Драскотини по инокс-матиран с какво/как  се заличават? Предполагам,зависи колко са дълбоки, но все пак има ли начин да се скрият малко?

# 158
  • София
Драскотини по инокс-матиран с какво/как  се заличават? Предполагам,зависи колко са дълбоки, но все пак има ли начин да се скрият малко?

Ако е чист инокс, без лаково покритие, става със зеленото на гъбата за чинии - с натиск движите напред-назад по посока на следите от първоначалното шлайфване на инокса. Гъбата трябва да е суха. След известно време драскотините се заличават. По-дълбоките изискват повече търкане.

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 17:01 от Vilemina

# 159
Драскотини по инокс-матиран с какво/как  се заличават? Предполагам,зависи колко са дълбоки, но все пак има ли начин да се скрият малко?

Ако е чист инокс, без лаково покритие, става със зеленото на гъбата за чинии - с натиск движите напред-назад по посока на следите от първоначалното шлайфване на инокса. След известно време драскотините се заличават. По-дълбоките изискват повече търкане.
Вилемина,благодаря! Зеленото на гъбата при мен е меката част/дунапрена/, телената е в синьо. Имате в предвид телената част на гъбата ли?
Чист,матиран инокс е,без лаково покритие, виждат се накъде вървят следите от първоначалното шлайфане. Някаква паста/препарат/ необходимо ли е да търся?

# 160
  • София
Драскотини по инокс-матиран с какво/как  се заличават? Предполагам,зависи колко са дълбоки, но все пак има ли начин да се скрият малко?

Ако е чист инокс, без лаково покритие, става със зеленото на гъбата за чинии - с натиск движите напред-назад по посока на следите от първоначалното шлайфване на инокса. След известно време драскотините се заличават. По-дълбоките изискват повече търкане.
Вилемина,благодаря! Зеленото на гъбата при мен е меката част/дунапрена/, телената е в синьо. Имате в предвид телената част на гъбата ли?
Чист,матиран инокс е,без лаково покритие, виждат се накъде вървят следите от първоначалното шлайфане. Някаква паста/препарат/ необходимо ли е да търся?

Да, грубата част. Не е нужна паста, най-добре се шлайфва на сухо, после просто почиствате образувалия де фин прах с препарата, с който обичайно чистите.

Все пак, започнете с по-малък натиск, за да се уверите, че гъбата не оставя нежелани следи.

# 161
Здравейте,

Харесахме https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … ?tab=availability и https://www.technopolis.bg/bg/Plotove-za-vgrazhdane/Plot-za-vgra … T11B22X2/p/713305

Бихте ли ме посъветвали дали си заслужават като са от сравнително най-евтините продукти на NEFF или да търсим нещо друго за тази цена?

Благодаря предварително!

# 162
  • В къЩи.
Понеже сега сменям моята фурна Bosch HBA554ES0....

Може ли по- подробно,от какво точно не бяхте доволна?

# 163
  • София
На вентилатор (кръговия нагревател) загряваше предимно отстрани тавата и в центъра баницата оставаше недоизпечена, отгоре също не ми харесваше коричката (пробвала съм на различни нива, с различни видове тави). При печене с горен и долен нагревател сякаш долният почти не работеше или пък се изключваха по-рано, не знам, но също печивата не се изпичаха добре отвътре. Може само моята да е била така, не знам.

# 164
  • на Мелмак
Боша няма ли 3 Д или 4Д нагряване?
Аз имах един Сименс, обикновен, без такова нагряване. Бях свикнала с него от другата ми фурна и го подарих, точно защото не можех да уцеля печенето с него. Тук таме нещо се получаваше. Новата му собственичка, обаче е доволна.

Общи условия

Активация на акаунт